NL
.
Plunderende M23-milities protegés van Rwandese genocide-architect Paul Kagame, Rwandees dictator Kagame protegé van VS, Frankrijk en Groot-Brittannië
Plunderende M23-milities protegés van Rwandese genocide-architect Paul Kagame, Rwandees dictator Kagame protegé van VS, Frankrijk en Groot-Brittannië
In de Democratische Republiek Congo in Kinshasa zijn er gewelddadige protesten uitgebroken aan de Britse ambassade en eisen de betogers dat de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië hun land verlaten.

Oost-Congo is getuige van een massale vluchtelingenstroom uit angst dat de M23-milities de grootste stad in de regio, Goma, zullen veroveren. De afgelopen dagen hebben duizenden mensen hun huizen verlaten en gevlucht terwijl raketten neerkwamen op de buitenwijken van de stad. Het Congolese leger kan de M23-milities amper de baas maar de regering heeft gezworen de stad te zullen verdedigen.

M23 wordt gesteund en bewapend door de huidige Rwandese dictator-president Paul Kagame die op zijn beurt diplomatieke en militaire steun krijgt van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië. Hoewel Paul Kagame bedreven is in Afrocentrisch taalgebruik is hij één van de architecten van de Rwandese genocide. Sinds die genocide regeert hij over Rwanda en zijn dictatoriaal bewind wordt gekenmerkt door liquidaties van tegenstanders zowel binnen als buiten Rwanda. Zonder de zegen van de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië en de verkrachting en plundering van minerale rijkdommen in Oost-Congo zou zijn bewind al lang ten einde zijn geweest.
Terug