NL
.
De Nationale Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR) heeft de initiatiefnemers van het Zwart Manifest gevraagd om een ‘Townhall sessie’ te organiseren
Bron: KOZP
De Nationale Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR) heeft de initiatiefnemers van het Zwart Manifest gevraagd om een ‘Townhall sessie’ te organiseren
De Nationale Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR) heeft de initiatiefnemers van het Zwart Manifest gevraagd om een 'Townhall sessie' te organiseren
pictures/upload/zwart_manifest_100.png
Het Zwart Manifest en de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme organiseren een Townhall sessie op donderdag 9 november 2023 van 18.30 - 22.00 uur bij The Black Archives, Amsterdam.
De Nationale Coördinator Discriminatie en Racisme (NCDR) heeft de initiatiefnemers van het Zwart Manifest gevraagd om een 'Townhall sessie' te organiseren in het kader van het Herdenkingsjaar.
Op 1 juli 2023 heeft de koning in navolging van de demissionair minister-president excuses gemaakt voor de betrokkenheid van de Nederlandse staat bij de slavenhandel en de slavernij. Maar wat betekenen excuses als deze niet worden verbonden aan herstel(betalingen)? We zetten geen punt, maar een komma". Een uitspraak gebruikt door de Nederlandse regering maar een quote van de Zwarte kunstenaar Serana Angelista.
De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere samen met de NCDR en vertegenwoordigers uit de Zwarte gemeenschap teruggeblikt en vooruitgekeken op de invulling van de komma na de excuses van de koning en de Nederlandse regering.
Met een aantal bijzondere gasten blikken we terug op het herdenkingsjaar tot nu toe en we gaan in gesprek over wat er na de komma moet komen. Wat moet er volgens jou na de komma komen?
Optreden: Graziella Hunsel
Wanneer? Donderdag 9 november 2023
Waar? The Black Archives/ vereniging Ons Suriname
Tijd? 18:30u - 22.00u
Terug