NL
.
Zwijgen moedigt de kweller aan, nooit de gekwelde
Zwijgen moedigt de kweller aan, nooit de gekwelde
"We moeten partij kiezen. Neutraliteit helpt de onderdrukker, nooit het slachtoffer. Zwijgen moedigt de kweller aan, nooit de gekwelde" - Elie Wiesel.

Vandaag de dag worden we voortdurend geconfronteerd met onrecht, hoewel we er vaak het zwijgen toe doen. Sommigen kunnen heel uitgesproken zijn over een paar kwesties, maar blijven neutraal op gebieden "buiten hun gebied".

Er zijn veel organisaties die weigeren om te doen wat ze denken dat juist is, omdat actie ondernemen "de subsidieverstrekkers van streek zou kunnen maken".

De meeste subsidieverstrekkers, zowel van stichtingen als van de overheid, moedigen organisaties aan om binnen de bestaande machtsstructuren te werken en verzetten zich tegen groepen die politiek actief zijn en zich mobiliseren tegen gouvernementele, financiële of culturele systemen (zelfs als deze duidelijk onrecht in stand houden). Deze onderdrukking van activisme vindt plaats omdat financiers en subsidieverstrekkers al diep geworteld zijn in de huidige manier van werken.

Als onze groepen werken met de barrière dat ze neutraal moeten zijn en de confrontatie met onze bestaande machtsinstellingen moeten vermijden, dan zullen ze steeds opnieuw dezelfde symptomen van armoede, ongelijkheid in onderwijs, ongelijkheid in gezondheid, onderdrukking, etnische zuivering, marteling, ontvoering en expliciete genocide zoals in Gaza momenteel moeten blijven oplossen.
Terug