NL
.
Racisme Vooruit bij Connard Rousseau
In plaats van dat Conner Rousseau afstand neemt van zijn partijvoorzitterschap om het vertrouwen in de partij te herstellen blijft hij zich vastklampen aan zijn functie. Tijdens zijn strak geregisseerde en goed ingestudeerde persconferentie zou hij zich zogezegd hebben geëxcuseerd. Maar is dat wel zo? Als het een oprecht excuses was geweest zou hij niet de moeite hebben gedaan om de Roma's andermaal te culpabiliseren, ditmaal ten aanstaan van de media en kijkers. Een partijvoorzitter van een linkse partij die politieagenten aanklampt om de "matrak" te gebruiken tegen "bruin gespuis". Indien Filip Dewinter dit zou hebben gezegd zou dit onaanvaardbaar zijn. Voor de voorzitter van Vooruit is dit nog meer onaanvaardbaar!

Eerder zei hij al dat de gemeente Molenbeek niet als België aanvoelt wat een racistische hondenfluit was richting de inwoners met voornamelijk een Marokkaanse migratieachtergrond. Conner Rousseau, jurist van opleiding en zoon van voormalig Burgemeester van Sint-Niklaas Christel Geerts, neemt het ook niet zo nauw met persoonlijke grenzen van jongemannen (sommigen minderjarig) en zou hetzelfde strafblad als Bart De Pauw hebben moest gerechtigheid voor iedereen het zelfde zijn.

Naast het racisme van Conner Rousseau vertoont hij ander zeer zorgwekkend gedrag. Tijdens de corona-lockdown toen de bevolking, het plebs, via de televisie werd aangemaand om binnen zijn "kot te blijven" en iedereen die buiten kwam werd verketterd hield Conner Rousseau een duur bootfeest in Saint Raphaël aan de Azurenkust. Zoals we dat gewoon zijn kwam er achteraf een slap ongemeend excuus. Enkele maanden later werd de bevolking aangemaand om zich te laten vaccineren. Conner Rousseau ging nog een stap verder en stelde voor ongevaccineerden nergens meer binnen te laten. Vervang ongevaccineerden door eender welke gestigmatiseerde groep van de dag en de fascistisch taferelen uit 1935 doemen op. De Roma en de vele andere gemeenschappen genieten vandaag een relatieve bescherming en de anti-racismegemeenschap is nog relatief groot en staat nog redelijk sterk. Indien deze bescherming zou wegvallen en heksenjachten terug aan de orde zouden zijn, wat zou een opportunist van het eerste uur als Conner Rousseau die nu roept om de matrak boven te halen tegen "bruin gespuis" dan doen?Dat de partijtop blijft vasthouden aan deze persoon demonstreert dat racisme een faits divers is voor Vooruit. Iets om mee te scoren voor de camera indien er politieke munt uit te slaan valt maar daar blijft het dan ook bij. Is Vooruit een bondgenoot of een vijand van anti-racisten en mensen die dagdagelijks worden geconfronteerd met racistische (micro)agressie(s)?
Terug