NL
.
Elk jaar vrij op 1 juli
Elk jaar vrij op 1 juli
2 jaar geleden lanceerden Nederland Wordt Beter, @FunX
en The Black Archives de petitie voor excuses voor het slavernijverleden en #1julivrij. De Goede Zaak, Lush Cosmetics NL/BE, Tony's Chocolonely volgden snel! Meer dan 60K mensen tekenden de petitie

Verandering komt nooit vanzelf! Vandaag hebben we jouw hulp nodig voor de volgende stap, want we moeten blijven pushen en samen staan we sterk!

150 jaar na de afschaffing van de slavernij is 1 juli (Keti Koti, Dia di Abolishon) nog steeds geen nationale erkende dag, waarop we vrij zijn. Dit jaar valt 1 juli op een zaterdag, voor velen al een vrije dag (shout out naar iedereen die wel werkt dit jaar). Maar wij willen elk jaar vrij zijn op 1 juli, niet alleen dit jaar. Om de slavernij te kunnen herdenken en de vrijheid te vieren.

In de excuses namens het kabinet, zette Rutte een komma in plaats van een punt (quote van @seranaangelista) Om die zin af te maken, roepen wij de regering op 1 juli uit te roepen tot nationale herdenkings- en feestdag. Belangrijk, want de gevolgen van het koloniale verleden werken nog altijd door in het heden in de vorm van racisme en ongelijkheid. Alleen via erkenning, kunnen we hier iets aan doen.

Kom met ons in actie:
Stuur een brief naar het @cdavandaag. Want als we hen meekrijgen, gaat het lukken!
www.degoedezaak.org/1julivrij

Deel jouw foto met #1julivrij filter of deel deze post.
Filter: https://mememaker.nl/1julivrij

Het kost max enkele minuten maar de impact kan generaties lang duren dus join de movement
Terug