NL
.
Racisme Vooruit bij Connard Rousseau
Is Vooruit een bondgenoot of een vijand van anti-racisten en mensen die dagdagelijks worden geconfronteerd met racistische (micro)agressie(s)?
NIEUWS
22 mythen over migratie doorprikt: hoe migratie echt werkt
24 februari 2024
Repetitieve slogans en simplistische beeldvorming wakkeren de angst bij de bevolking aan. Centrumpolitici laten zich meeslepen in het retorische opbod. Maar wat vertellen de talloze wetenschappelijke ... (klik hier om verder te lezen)
Ons kent ons en klassenjustitie, YouTuber Acid krijgt zwaardere straf dan studentenkinderen van rechters en Antwerps gouverneur die verantwoordelijk zijn voor dood Sanda Dia
23 februari 2024
Klassenjustitie, dat zien we vandaag in de straf die YouTuber Acid kreeg omdat hij in een video de achtergrond van een Reuzegommer had bekendgemaakt.

Dat zagen we al toen de Reuzegommers zelf ... (klik hier om verder te lezen)
De samenleving verdient een pluim: het werk van Kick Out Zwarte Piet is gedaan
22 februari 2024
Een pluim voor de Nederlandse samenleving, kan wel voorzichtig geconcludeerd worden na de aankondiging van Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie: zijn actiegroep 5 december 2025 stopt ermee. De ... (klik hier om verder te lezen)
Amerikaans huurlingenbaas Erik Prince vindt dat de VS Afrika moet koloniseren...
22 februari 2024
De arrogantie van imperialisten kan clownesk lijken maar hun bedoelingen hebben gevaarlijke gevolgen.

Zo doodde het private Amerikaanse huurlingenleger Blackwater in 2007 onder meer 17 Iraakse ... (klik hier om verder te lezen)
Zoveel drogredenen om racisme in stand te houden
21 februari 2024
We hebben ons nooit zorgen gemaakt over de politieke perikelen en actualiteiten. De winst van 'andersomland' (lees Wilders, van der Plas en co) deert ons dan ook niet. We hebben een ... (klik hier om verder te lezen)
Wikileaks, de Afrikaanse invalshoek
21 februari 2024
Het is een kritiek moment voor Julian Assange - die deze week een laatste beroep doet op het Britse Hooggerechtshof om zijn uitlevering aan de VS te blokkeren, die de journalist vervolgt voor ... (klik hier om verder te lezen)
Land moet teruggegeven worden
21 februari 2024
Er is één feit dat we blijven herhalen: Witten maken 10 procent van de Zuid-Afrikaanse bevolking uit en bezitten 70 procent van het land.

Schrijfster Kim Keller zegt dat de ... (klik hier om verder te lezen)
Toekomst
20 februari 2024
Uiteindelijk moeten wij onszelf afvragen, in welk land we willen wonen en welke toekomst we willen achterlaten voor onze kleinkinderen: een land waar racisme zo normaal is dat we het op ons gezichten ... (klik hier om verder te lezen)
De VS-veroordeling van het geweld in oost-Congo is vals gezien het de M23-rebellen indirect steunt
20 februari 2024
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het escalerende geweld in het onrustige oosten van DR Congo "scherp" veroordeeld door de M23-rebellengroep, dat wordt gesteund door Rwanda, de ... (klik hier om verder te lezen)
Activisten voor Congo onderbreken 37e AU-top
19 februari 2024
Demonstranten hebben op 18 februari de activiteiten van de 37e top van de Afrikaanse Unie (AU) in Addis Abeba onderbroken. Ze hielden borden vast waarop werd opgeroepen een einde te maken aan ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstraties 'bevrijd Congo!' barsten los in Parijs
19 februari 2024
Honderden demonstranten zijn op 17 februari de Parijse straten op gegaan richting de ambassade van Rwanda om de medeplichtigheid van de Afrikaanse staat aan de grondstoffenwinning en het geweld in ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstraties in de Democratische Republiek Congo escaleren tegen het Westen
18 februari 2024
Demonstranten hebben Amerikaanse en Belgische vlaggen verbrand in de straten van Kinshasa. De woede blijft woeden over de steun die het Westen via Rwanda aan de M23-rebellen geeft die dood en verderf ... (klik hier om verder te lezen)
Congolese vrouwen protesteren tegen geweld door M23-rebellen in oost-Congo
18 februari 2024
Honderden vrouwen verzamelden zich op 14 februari in Kinshasa om te eisen dat er een einde komt aan het conflict in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), waar de gevechten ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe karaktermoord op Antwerpse ex-schepen het N-VA-Vooruit-project moet redden
17 februari 2024
"Dit stadsbestuur was er op uit om als enige Belgische stad de nationaliteit af te nemen van hier geboren kinderen met Palestijnse roots. Om dat te doen heeft schepen Ait Daoud (N-VA) de ... (klik hier om verder te lezen)
Met Afrika die haar eigen grondstoffen beheert heeft het Westen problemen
16 februari 2024
Journalist Clayton Morris beschimpte de Verenigde Staten tijdens een interview met het in de VS gevestigde mediakanaal Redacted over welke Afrikaanse landen de Amerikaanse regering als volgende zou ... (klik hier om verder te lezen)
Hip hop gifstimulans voor winst
15 februari 2024
Hip Hop artiesten worden er al lang van beschuldigd geweld en drugs te verheerlijken - maar moeten we hen de schuld geven of de mensen die de platenlabels beheren en hen contracteren?

Hier geeft ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
09
2024
Bijeenkomst: Doe een bijdrage aan het laatste jaar van Nederland Wordt Beter en KOZP!
Amsterdam, Netherlands
13:00u
MAA
24
2024
Nationale betoging tegen racisme
Albertinaplein, Centraal Station Brussel
13:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Zwarte Piet is een racistisch icoon uit een racistische tijd
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.