NL
.
Zwarte Piet IS racisme! Ook in Limburg.
Twee getuigenissen van KOZP-protest in Maastricht dat werd aangevallen door een enorme meute racisten
NIEUWS
Mediaframing 101
26 november 2020
Is het jullie ook opgevallen hoe #KOZP in verschillende media geframed worden? Afgelopen weekend werd het weer erg duidelijk

Vorig jaar volgde @degroeneamsterdammer ons, hun conclusie was ... (klik hier om verder te lezen)
Minderhedenforum krijgt gelijk bij Raad van State: beslissing Somers geschorst
26 november 2020
Het Minderhedenforum tekende op 17 november 2020 in alle discretie beroep aan bij de Raad van State om de beslissing te herzien van minister Somers. Die duidde op 9 november Join.Vlaanderen als ... (klik hier om verder te lezen)
In racistisch anti-migrantenklimaat gecreëerd door Theo Francken werd de 2-jarige Mawda vermoord door politiekogel: openbaar aanklaagster eist (slechts) 1 jaar met uitstel voor agent, (absurde) 10 jaar en 7 jaar voor slachtoffers
25 november 2020
De ouders van Mawda, het kleine meisje dat doodgeschoten werd door een politieagent, mochten het woord nemen. Beiden herhaalden nog eens dat Mawda zich in de armen van de moeder bevond en niet ... (klik hier om verder te lezen)
Aangifte bij politie Den Haag drie keer geweigerd
24 november 2020
Man kan pas na lang aandringen aangifte doen van politiegeweld.

Wat is er gebeurd?
Wij begeleiden veel mensen bij het indienen van een klacht of het doen van een aangifte. Regelmatig komen onze ... (klik hier om verder te lezen)
Grijze Piet is geen tegemoetkoming maar een lepe manier om de racistische karikatuur te handhaven
23 november 2020
Aan de ene kant van het plein: mondkapjes, anderhalve meter afstand, muziek en anti-Pietleuzen. Aan de andere kant: geen mondkapjes, geen anderhalve meter afstand, pro-Pietleuzen en vuurwerk. ... (klik hier om verder te lezen)
Racisten vernielen barbershop zwarte eigenaar na illegale Sint-intocht
23 november 2020
Racisten met bivakmutsen hebben dit weekend de Bredase kapper Roberto Nefuani en zijn klanten geïntimideerd. In de nacht van zaterdag op zondag werden bovendien zijn ruiten ingegooid. Dat melden ... (klik hier om verder te lezen)
Digitale protest Eindhoven
23 november 2020
Wegens de repressieve maatregelen van @pol_eindhoven en @gemeente_eindhoven hebben we vandaag niet meer fysiek gedemonstreerd in Eindhoven. S/o naar iedereen die heeft deelgenomen aan het digitale ... (klik hier om verder te lezen)
Het both-sides nepnieuws-narratief
23 november 2020
In haar hele geschiedenis heeft @kozp nog NOOIT geweld gebruikt of geïnitieerd. Punt. En het feit dat veel mensen dit niet geloven is het gevolg van een falend, bevooroordeeld media-systeem dat ... (klik hier om verder te lezen)
KOZP annuleert demonstratie in Eindhoven: ‘Geen vertrouwen in politie en gemeente’
22 november 2020
KOZP demonstreert niet om te demonstreren. Demonstreren is voor KOZP een middel om verandering teweeg te brengen en geen doel op zich. Sinds 2014 organiseert KOZP vreedzame demonstraties tijdens ... (klik hier om verder te lezen)
NOS als uitdrager van nepnieuws
22 november 2020
Zoek de verschillen tussen de arrestaties onder de racisten enerzijds en de 'both sides'-berichtgeving anderzijds. NOS schaam je!
Lieve mensen, you are showing up
21 november 2020
We hebben de afgelopen dag(en) een stroom aan aanmeldingen gekregen, dit is hartverwarmend.

Als @venlokanhet nemen we de #COVID-19 maatregelen heel serieus
Deze maatregelen houden in:
- ... (klik hier om verder te lezen)
Greenpeace is solidair met KOZP en roept iedereen op om het recht op demonstratie te verdedigen en tegen racisme te demonstreren
21 november 2020
Afgelopen weekend kregen vreedzame antiracisme-demonstranten in Maastricht gewelddadige hooligans, eieren, bananen en racistische leuzen op hun dak. De politie heeft ze ternauwernood kunnen ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet landelijke Acties 2020 #2020zwartepietvrij
20 november 2020
Van 14 november t/m 5 december 2020 gaat Kick Out Zwarte Piet (KOZP), net zoals voorgaande jaren, weer de straten op om te eisen dat zwarte piet wordt afgeschaft in heel Nederland. Om ook dit ... (klik hier om verder te lezen)
Nederland Wordt Beter lanceert chatbot voor constructieve gesprekken over zwarte piet
19 november 2020
"Hij is zwart door de schoorsteen" tot "Het is traditie!": met onze chatbot weet je altijd wat je moet antwoorden!

Het is waarschijnlijk niet de bedoeling van de meeste mensen om anderen ... (klik hier om verder te lezen)
Zwart gaat kleur voorbij
18 november 2020
Dit is een ongekend grote mijlpaal.
het Nederlands publiek heeft gesproken.
50.000 leden behaald in maar 58 dagen!!
het lijkt altijd onmogelijk totdat je het flikt.
WE DID THIS. WE.

en over WE ... (klik hier om verder te lezen)
Voer de motie uit: geen Zwarte Piet in Rotterdam
18 november 2020
In het voorjaar heeft de Rotterdamse gemeenteraad de motie aangenomen waarin de wethouder wordt opgedragen om geen subsidie meer te verstrekken aan Sinterklaasfeesten waar de racistische karikatuur ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
DEC
05
2020
Kick Out Zwarte Piet: landelijke Acties 2020 #2020zwartepietvrij
Van 14 november t/m 5 december 2020 in heel Nederland
00:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft.
Peter van der Vorst
Nederlands televisiepresentator, -producent en -programmamaker
.
.
Je bewijst mensen die zich gediscrimineerd voelen geen dienst door zo hardnekkig vast te houden aan die zwarte Zwarte Piet
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.