NL
.
De zeven mythes van Nieuw Rechts
Wat Nieuw Rechts ook beweert, identiteitspolitiek is de absolute kern van haar ideologie. En wel de identiteitspolitiek van de dominante groep. Een identiteit die ze cultureel noemt, maar zoveel mogelijk biologisch definieert.
NIEUWS
'N-VA is racistisch en homonationalistisch'
20 mei 2018
Het plan van Demir wordt racistisch en homonationalistisch genoemd. "Dit plan stelt een racistische en homonationalistische politiek voor. Het document schildert op verschillende plaatsen de ... (klik hier om verder te lezen)
Dwarsliggers
19 mei 2018
Deze week maakte activist Jerry Afriyie via sociale media bekend dat hij definitief zijn beveiligerspas kwijt is - en dus zijn werk. Afriyie had zich in 2014 tegen zijn arrestatie tijdens een ... (klik hier om verder te lezen)
Bizarre communicatie vol onwaarheden van parket over dood Mawda roept vragen op
19 mei 2018
"Dit is het resultaat van een proces dat al een tijd aan de gang is en de migranten criminaliseert. Jambon en Francken hebben dat proces in gang gezet met termen zoals 'opkuisen'. Toen de ... (klik hier om verder te lezen)
Stichting Nederland Wordt Beter op bezoek in verschillende scholen voor een zwarte-piet-vrij Nederland!
18 mei 2018
Deze week heeft Stichting Nederland Wordt Beter op verschillende scholen in Nederland gastlessen en presentaties verzorgd over zwarte piet en het slavernij- en koloniale verleden van Nederland. Veel ... (klik hier om verder te lezen)
Praten met mensen die je haten
18 mei 2018
Sinds de allereerste keer dat ik in de media verscheen, krijg ik haatmail. Ik ben daarin geen uitzondering. Letterlijk iedereen die ooit met zijn snoet op tv verscheen, heeft het meegemaakt. Gemene ... (klik hier om verder te lezen)
Korpschef Akerboom staat racisme toe
18 mei 2018
Wat is er gebeurd
Weet je nog de agent die zijn broertje hielp met het doen van aangifte van oplichting? Hij werd gekleineerd door een brigadier ("je werkt zeker net zoals je vader bij de ... (klik hier om verder te lezen)
Peuter op de vlucht door België stierf toch door politiekogel
18 mei 2018
Een peuter die gisteren bij Bergen in België om het leven kwam bij een achtervolging door de politie, blijkt toch te zijn geraakt door een kogel. De jonge vluchtelinge van 2 is daardoor ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry Afriyie is zijn baan als beveiliger definitief kwijt
17 mei 2018
Ik ben mijn baan als beveiliger definitief kwijt! Zoals velen van jullie weten, werd in 2015 mijn beveiligingspas ingetrokken, waardoor ik mijn baan als beveiliger niet meer kan uitoefenen. ... (klik hier om verder te lezen)
Aangehouden advocaat: noodbevel Rotterdam was totaal onduidelijk
17 mei 2018
Hij wilde wel eens meemaken hoe het is als Zwarte Pietactivist tijdens een sinterklaasintocht. Daarom besloot advocaat Michiel Pestman vandaag met zijn cliënt Jerry Afriyie mee te gaan naar ... (klik hier om verder te lezen)
'De geschiedenis van zwart Nederland begint niet bij slavernij.'
17 mei 2018
Middenin het kolkende debat rond racisme, slavernijverleden en identiteit werkte Bijnaar aan een praktische benadering: een lespakket rond de beeldvorming van Afrika.

U dacht: ik ga het 'zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
OM eist boetes voor bedreigen tegen Quincy Gario
15 mei 2018
Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft dinsdag boetes van 300, 250 en 200 euro geëist tegen drie mannen die in 2014 via hun Facebookaccount scheldkanonnades en ernstige ... (klik hier om verder te lezen)
Waylon boycotte AD en Telegraaf vanwege racisme
15 mei 2018
Het AD en (nazikrant) De Telegraaf creëerden een klimaat. "Ik moet je heel eerlijk zeggen: ik ben een simpele boerenlul uit Apeldoorn, maar ik heb een enorm geloof in hetgeen wat ik doe. ... (klik hier om verder te lezen)
Twee agenten geschorst wegens racisme
15 mei 2018
Twee politie-agenten zijn al drie maanden geschorst wegens racisme op het werk. Een allochtone collega werd door de twee, die een koppel vormen, herhaaldelijk aangesproken op zijn donkere huidskleur. ... (klik hier om verder te lezen)
Beste rector, maak van Francken geen slachtoffer in debat over vrije meningsuiting
15 mei 2018
De rector van de Vrije Universiteit Brussel, Caroline Pauwels, ontpopte zich gisteren in De Morgen als voorvechter van vrije meningsuiting. In haar opiniestuk beargumenteert ze waarom Theo Francken ... (klik hier om verder te lezen)
Kruisverhoor Landry Mawungu Directeur (Minderhedenforum) over diversiteitsstudie
13 mei 2018
Een langverwachte survey over diversiteit en samenleven die Vlaanderen deze week onder ogen kreeg. 'Een onderzoek van 330 pagina's lang. Maar wat haalt de koppen in de media? Geloof, ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief aan VUB-rector Caroline Pauwels: 'U stelt zich wel bijzonder gedienstig op tegenover Francken'
12 mei 2018
Aan meningsuiting heeft Theo Francken geen gebrek, zijn tweets en commentaren domineren wekelijks het nieuws. En ja, de vrijheid van meningsuiting is een belangrijk recht, dat zoals u weet werd ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Je bewijst mensen die zich gediscrimineerd voelen geen dienst door zo hardnekkig vast te houden aan die zwarte Zwarte Piet
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.