NL
.
Leidse schipper legt uit waarom hij geen roetpieten wil vervoeren bij intocht
Kanbier beweert voortdurend nadrukkelijk tegen racisme te zijn maar na doorvragen blijken zijn redeneringen toch gebaseerd te zijn op een impliciet biologisch racisme
NIEUWS
Van Dreckjuden tot transmigranten: Woorden, woorden, woorden
18 juli 2018
Eeuwenlang zijn in onze gewesten Joodse medeburgers gediscrimineerd, vervolgd en achtergesteld. De holocaust was een schandelijk hoogtepunt, maar afkeer voor Joden bestond ook buiten Duitsland, in ... (klik hier om verder te lezen)
Woorden zijn niet zomaar woorden, ze dwingen ons tot nadenken
13 juli 2018
Al deze commotie rond ons artikel geeft aan dat dat nonchalante gedoe over taal - 'woorden zijn maar woorden' - dus ook helemaal niet klopt. Elma Drayer - iemand die dus van taal leeft - ... (klik hier om verder te lezen)
We hebben een echt actieplan tegen racisme nodig, geen stigmatiseringsplan
13 juli 2018
Het plan van Zuhal Demir (N-VA) richt zijn pijlen voornamelijk op de gemarginaliseerde groep zelf, personen met een migratieachtergrond. Het lijkt seksueel grensoverschrijdend gedrag te ... (klik hier om verder te lezen)
Taal is zeg maar echt … controversieel!
13 juli 2018
Dat woorden wel degelijk macht hebben en dat taal zeer gevoelig ligt, bleek uit de enorme discussies die ons artikel 'Met deze taal stoppen we' losmaakte. De reacties van lezers en media ... (klik hier om verder te lezen)
Een 'samenlevingsplan' is geen actieplan tegen racisme
12 juli 2018
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft gisteren aangekondigd dat het antiracismeplan waar we al jaren op wachten er niet zal komen. In de plaats komt er een ... (klik hier om verder te lezen)
Reactie OBA op ophef kinderboek over Suriname
09 juli 2018
We betreuren het dat dit kinderboek bij zoveel mensen negatieve emoties heeft opgeroepen en hebben begrepen dat de schrijver en haar uitgever inmiddels afstand van het boek hebben genomen. Daarom ... (klik hier om verder te lezen)
Aanval is teken dat islamofobie escaleert
08 juli 2018
Kif Kif keurt het geweld af, dit had nooit mogen gebeuren. Het huidige toxische klimaat van islamofobie en racisme heeft de ruimte gecreëerd voor dit geweld, en dit klimaat wordt mee in stand ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet: Help mee in de strijd voor een inclusief sinterklaasfeest
06 juli 2018
Meer dan de helft van het streefbedrag is binnen. Zou tof zijn om voor maandag het hele bedrag binnen te hebben!
Met deze (neerbuigende) taal stoppen we
06 juli 2018
Onze taal is doorspekt met kolonialisme, neerbuigendheid en vooral: het witte, westerse perspectief. Dat komt bij media tot uiting bij berichtgeving over 'ontwikkelingslanden', ook al ... (klik hier om verder te lezen)
Een hoofddoek, onbekende mannen en littekens
06 juli 2018
Wel door 2 racistische daders die haar hoofddoek van haar hoofd trokken, haar ontkleden en verminkten met ‘een scherp voorwerp’. Verlichte mannen die wellicht door islamofobe schrijfsels ... (klik hier om verder te lezen)
Meer bekend over mislukte emigratie Anne Frank
06 juli 2018
Of emigratie van het gezin-Frank was gelukt als de papierwinkel wel was doorgekomen, is onzeker. De Verenigde Staten hadden destijds een zeer streng immigratiebeleid en er was geen beleid om ... (klik hier om verder te lezen)
Nergens voorpaginanieuws: racistische aanval op jonge moslima (19) - daders trekken hoofddoek en bovenkleren uit en verminken lichaam
05 juli 2018
Twee onbekenden hebben maandagavond op straat in Anderlues (provincie Henegouwen) een jonge moslimvrouw beledigd en haar hoofddoek en bovenkleren uitgetrokken. Voorts verminkten ze het ... (klik hier om verder te lezen)
Blackgirlmagic
05 juli 2018
Ik werd puber in het nieuwe millennium. De laatste generatie die opgroeide zonder internet, maar met Destiny's Child. Zangeres Beyonce maakte zich in de daaropvolgende jaren los van het trio en ... (klik hier om verder te lezen)
NUC Newsflash
01 juli 2018
Beste lezer,

Vandaag is Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij in het Nederlandse Koninkrijk. Dit is een belangrijke dag om stil te staan bij een onderbelicht geschiedenis dat ... (klik hier om verder te lezen)
Geschiedenis en identiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden
30 juni 2018
Het is de week van 1 juli en dus  de week van Keti Koti, een Surinaams begrip dat Verbroken Ketenen betekent. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige ... (klik hier om verder te lezen)
Brainstormbijeenkomst voor actie tegen NTR en Sinterklaasjournaal
29 juni 2018
Op initiatief van Doorbraak vindt op 2 september een brainstormbijeenkomst plaats ter voorbereiding van actie tegen de publieke omroep NTR en het Sinterklaasjournaal, een van de producties van die ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
JUL
21
2018
Black Archives-festival met discussie, optredens en overleg over de strijd tegen Zwarte Piet
Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19-a, Amsterdam
12:00u
SEP
02
2018
Brainstormbijeenkomst voor actie tegen NTR en Sinterklaasjournaal
Amsterdam
14:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.