NL
.
Het hondenfluitracisme van extreem-rechts
Om rechts-extremisme, racisme en hondenfluitjes effectief te bestrijden, moeten we de strijd voor raciale gelijkheid en sociaal-economische rechtvaardigheid samenvoegen.
NIEUWS
22 februari 2020
Waar carnaval ooit bedoeld was om de spot te drijven met machthebbers of de adel, lijkt het feest nu een vrijbrief om je meest racistische outfit uit de kast te trekken. Tamara Hartman wil geen ... (klik hier om verder te lezen)
Rechter geeft KOZP gelijk: demonstratie Dokkum mocht niet verboden worden
21 februari 2020
Vandaag deed de rechtbank Noord-Nederland uitspraak over het verbieden van de KOZP-demonstratie in 2017 in Dokkum. De rechter oordeelde dat de demonstratie niet verboden had mogen worden, zonder naar ... (klik hier om verder te lezen)
Het gaat niet om Ron Jans, maar om zijn racisme
21 februari 2020


Het maakt niet uit of Ron Jans een 'goeie vent' is, zijn gedrag moet worden veroordeeld, schrijft Marvin Hokstam. 'Het is best mogelijk om stil te worden tijdens je bezoek aan ... (klik hier om verder te lezen)
Terwijl Baudet de omvolkingstheorie preekt, staat zijn geestesverwant een geweer leeg te schieten
21 februari 2020
Waar maakt onze overheid jacht op? Op margebloggers die racisten hebben gekwetst en op moslims die vrouwen geen hand willen geven. Media en politiek blijven de geesten driftig oververhitten met hun ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet let op racistische outfits met carnaval
21 februari 2020
In zes Noord-Brabantse steden gaat Kick Out Zwarte Piet racisme in de gaten houden bij carnaval. De actiegroep vraagt feestvierders om te letten op "racistische verkleedpartijen", en die te melden ... (klik hier om verder te lezen)
Racistische moorden in Hanau, Duitsland
20 februari 2020
10 mensen werden doodgeschoten door een 43-jarige aanhanger van extreem-rechts die vond dat "bepaalde volkeren die niet meer uit Duitsland uitgewezen kunnen worden, dan maar vernietigd moeten ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte mannen weten beter
19 februari 2020
Ik verbaas me altijd wanneer sommige niet zwarte mannen -lees sommige witte mannen- verbaasd reageren wanneer iets dat gewoon niet kan, niet goed ging. Die verhuizen naar Amerika, worden voetbalcoach ... (klik hier om verder te lezen)
‘Mijn generatie zei dat er geen racisme was in Nederland’
15 februari 2020
OneWorld-lezer Marjan Boelsma verzette zich als tiener al tegen racisme - ook al kwam dat volgens haar generatie in Nederland niet voor. 'De activisten van nu, met mensen van kleur voorop, ... (klik hier om verder te lezen)
Stop racisme! Manifestatie 21 maart 2020
14 februari 2020
Zich uitspreken tegen racisme op sociale media is meteen een garantie voor veel racistische reacties. Andere vormen van racisme kunnen dieper kwetsen. Zoals bij Oriana en Dounya die niet meer kunnen ... (klik hier om verder te lezen)
Chinese gemeenschap doet aangifte tegen Radio 10 DJ wegens haatzaaiend lied
10 februari 2020
Het carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen is "discriminerend en haatzaaiend", zeggen 57 Chinees-Nederlandse organisaties in een gezamenlijke verklaring namens de Chinese gemeenschap in ons ... (klik hier om verder te lezen)
Zoete koek
09 februari 2020
Wist je dat in 1862, toen de mogelijke emancipatie van tot slaaf gemaakten ter tafel kwam in de Nederlandse Tweede Kamer, de Nederlandse regering de totslaafgemaakten wilde laten meebetalen aan hun ... (klik hier om verder te lezen)
Avatar
09 februari 2020
De klassieke film Avatar uit 2009 is een allegorie van het conflict tussen de Afrikaanse spirituele beschaving naast de westers kapitalistische.

Zelfs de naam van de inheemsen van de buitenaardse ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratierecht KOZP wederom ontnomen tijdens Sint Piterviering in Grou
08 februari 2020
De uitspraak van de rechter heeft ons recht op betoging vandaag de das omgedaan. Wij zijn niet naar de rechter gestapt omdat wij een betere plek wilden, maar omdat wij ons demonstratierecht wilden ... (klik hier om verder te lezen)
Puntenaftrek voor lakse clubs en langere straf voor racistische fans
08 februari 2020
Voetbalclubs die te weinig werk maken van de strijd tegen discriminatie hangt voortaan onder andere puntenaftrek boven het hoofd. Supporters die zich racistisch uitlaten, komen niet langer vijf, maar ... (klik hier om verder te lezen)
Kortgeding tegen gemeente Leeuwarden wegens toewijzen verdoken demonstratievak tijdens blackface-parade
07 februari 2020
Namens Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) op donderdag 6 februari bij de rechtbank in Groningen een kort geding aangespannen tegen de gemeente ... (klik hier om verder te lezen)
Kabinet slaat wartaal uit als antwoord op kritiek om etnisch profileren
06 februari 2020
In de zomer van 2019 publiceerde de ECRI, het mensenrechtenorgaan van de Raad van Europa, een advies aan Nederland. Daarin stond een scherp advies over etnisch profileren. Het kabinet reageert in een ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
09
2020
Black History Month: De impact van racisme op gezondheid
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
20:00u
MAA
21
2020
Manifestatie Stop Racisme. Gelijke Rechten Nu!
Noordstation, Brussel
14:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Veel mensen vinden Zwarte Piet een vernederend personage
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.