NL
.
Critical Race Theory moet gepromoot worden, niet verbannen
Racisme wordt in onze maatschappij gekenmerkt door de ontkenning van rassendiscriminatie en door kleurenblindheid
NIEUWS
AfroLit: moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora
29 oktober 2020
Alle schrijvers wonen en werken in Vlaanderen en Nederland, maar komen oorspronkelijk uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Caribisch gebied. Hun kijk op het leven en eigen manier van ... (klik hier om verder te lezen)
Coalitie van Rotterdammers en maatschappelijke organisaties stelt: vervolging Rotterdamse agenten wél mogelijk
29 oktober 2020
Coalitie van Rotterdammers en maatschappelijke organisaties vraagt Gerechtshof om vervolging van Rotterdamse agenten

Wat is er gebeurd?
Een coalitie van Rotterdammers en maatschappelijke ... (klik hier om verder te lezen)
Ook Bonaire neemt afscheid van Zwarte Piet bij inkomst Sint
27 oktober 2020
Zwarte Piet zal ook op Bonaire geen deel meer uitmaken van de officiële sinterklaasintochten. Dat heeft gedeputeerde Nina den Heyer (Samenleving en Zorg) besproken tijdens een ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme in de zorg: ‘Ik wil niet door u geholpen worden’
27 oktober 2020
De reacties van collega's in het ziekenhuis na een voorval zijn het pijnlijkst. Soms waren ze begripvol, maar meestal zeiden ze: 'Het is vast niet zo bedoeld'. Dan baalde ik dat ik ze ... (klik hier om verder te lezen)
Aziatische Nederlanders staan op tegen racisme
27 oktober 2020
Filmmaker en kinderboekenauteur Chee-Han Kartosen-Wong maakte met steun van Stichting Democratie en Media een krachtig video essay om bewustwording te creëren rondom anti-Aziatisch racisme en de ... (klik hier om verder te lezen)
Achttienjarige jongens in Rotterdam onterecht onder schot gehouden
26 oktober 2020
We weten uit onderzoek dat niet-witte burgers een 5,6 grotere kans hebben om als verdachte te worden aangemerkt dan witte burgers. Ook wordt de politie sneller gebeld als de mogelijke daders ... (klik hier om verder te lezen)
Disciplinaire procedure tegen ambulancier wegens racisme
26 oktober 2020
Volgens Brussels parlementslid Jamal Ikazban (PS), die staatssecretaris Pascal Smet (SPa) over de uitlatingen aan de tand zal voelen, is de paramedicus niet aan zijn proefstuk toe. ... (klik hier om verder te lezen)
Het is niet alleen ons gevecht
25 oktober 2020
Afgelopen week maakte ik in een internationale journalistenvergadering gewag van, dat het jaarlijkse grote racismeseizoen eraan zit te komen en dat het tijd is om weer een oproep te doen naar het ... (klik hier om verder te lezen)
Coöptatie van BLM voor bemoeienissen in Nigeria onder de noemer 'End SARS' is fout
24 oktober 2020
De situatie in Nigeria (sociaal, economisch, etnisch, religieus, ...) is te complex om simpelweg "Buhari must resign" te roepen. Buhari werd democratisch verkozen en moet net als Gbagbo ... (klik hier om verder te lezen)
GO! Kinderopvang in Flevoland schaft Zwarte Piet af
21 oktober 2020
Dat betekent dat er geen afbeeldingen meer van Zwarte Piet gebruikt worden en dat hij niet meer in liedjes genoemd wordt. Als de Sint langskomt op een van de locaties wordt hij vergezeld door een ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte (en grijze) Piet: Fifty shades of NEE!
19 oktober 2020
We kijken dwars door de bullshit heen. De mogelijkheden die mensen aangrijpen om een racistisch feest in stand te houden is gênant en toont aan dat men het uitbannen van racisme niet serieus ... (klik hier om verder te lezen)
Plan voor verdoken blackface van de baan
17 oktober 2020
Sinterklaascomité legt zich neer bij de wil van de Arnhemse gemeenteraad en trekt streep door plan voor Grijze Piet: 'Toch maar roetveegpieten.'.

Yes! Goed nieuws uit Arnhem Een ... (klik hier om verder te lezen)
Grijze Piet is nog steeds blackfacing
15 oktober 2020
Grijze piet is racisme en iedereen die hierin verandering ziet, heeft het niet begrepen. Als je racisme gaat bagatelliseren, doe dan niets! Dit is een beledigende stap achteruit en niet waarnaar veel ... (klik hier om verder te lezen)
Bibliotheek Nieuwe Veste haalt alle boeken met Zwarte Piet uit de collectie
14 oktober 2020
"Alle boeken waarin Zwarte Piet een rol speelt worden in fases verwijderd uit de collectie. Naast beeldmateriaal wordt er ook gekeken naar de benaming van het hulpje van Sinterklaas. Dit moet Piet ... (klik hier om verder te lezen)
Geldboete voor poging tot restitutie van Afrikaanse roofkunst uit museum in Parijs
14 oktober 2020
Diyabanza en zijn groep gingen in juni het museum Quai Branly in Parijs binnen en haalden de begrafenispaal van zijn plek in het museum. Terwijl ze dat deden hield Diyabanza een toespraak over ... (klik hier om verder te lezen)
Dit is business; geen idealisme
13 oktober 2020
Houd van elkaar, ondersteun elkaar, respecteer elkaar, doe zaken met elkaar, help elkaar groeien. Andere gemeenschappen doen dat al eeuwen. Val niet in die valkuil waar zij je graag in zien. Waar je ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
OKT
30
2020
(UITGESTELD) Singelparkprotest tegen racisme
Singelpark, Leiden
19:30u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.

Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.