NL
.
Overheid, stop met stigmatiserende rapporten over criminaliteit en etnische herkomst
Ocan, SMN en IOT roepen de overheid op hun communicatie over criminaliteit en etnische herkomst aan te passen.
NIEUWS
Het steeds openlijker en walgelijker racisme van Baudet
18 mei 2019
De frontman van Forum voor Democratie zocht opnieuw de grens op door een filmpje van de neofascistische Identitäre Bewegung te delen

Met zijn opgeblazen taalgebruik en pseudowetenschappelijke ... (klik hier om verder te lezen)
Taak van burgemeester om publiek debat over Zwarte Piet te organiseren
17 mei 2019
Lucide gemeentebestuur Hilversum verzoekt KOZP indien het wil demonstreren om met elkaar in gesprek te gaan: met de extreem-rechtse anti-Zwarte-Piet-aanhangers die in Hilversum, Eindhoven en op vele ... (klik hier om verder te lezen)
Cycloon Idai kwam uit het Westen
17 mei 2019
De oorzaak is vooral CO2-uitstoot aan de andere kant van de oceaan.

Het Afrikaans continent is verantwoordelijk voor maar vier procent van de uitstoot wereldwijd, die tot (extreme droogtes en ... (klik hier om verder te lezen)
Zonder akkoord over spreiding kan je menselijkheid niet verzekeren
17 mei 2019
Bart De Wever was de brokken van zijn pensioenverhaal nog aan het opruimen, toen Groen zijn schot in eigen voet afvuurde. De Tijd berichtte dat Groen ook voorstander is van pushbacks op zee, en dat ... (klik hier om verder te lezen)
Partijprogramma's doorgelicht: Vlaams Belang
15 mei 2019
Het Vlaams Belang houdt op geen enkele manier rekening met de stem van het antiracistische middenveld. Integendeel, op zo goed als alle punten, gaat men er zelfs actief tegen in. Ondanks enkele ... (klik hier om verder te lezen)
'Maak van Leopold II-laan de Afrikalaan'
14 mei 2019
Met de slogan 'No to Avenue Leopold II Laan', waar De Bruyne zelf woont, wil de nummer 2 op de lijst van One.Brussels een alternatieve naam bekomen voor de Leopold II-laan. "Ik schaam mij ... (klik hier om verder te lezen)
De nationalistische retoriek van de SP helpt extreemrechts te legitimeren
14 mei 2019
Het maakt nogal uit of je naar de machtigen, of naar de zwakkeren trapt. De SP steekt zijn middelvinger de afgelopen periode vooral op naar naar arbeidsmigranten en landen uit de Europese ... (klik hier om verder te lezen)
Een eeuw van strijd tegen Zwarte Piet
13 mei 2019
Er wordt al bijna een eeuw strijd gevoerd tegen Zwarte Piet. Een uitgebreid overzicht, dat eerder werd gepubliceerd door No More Blackface Leiden op de website "Rapportage Zwarte Piet" over het ... (klik hier om verder te lezen)
Dit is waarom Antilliaanse en Surinaamse Nederlanders Zwarte Piet racistisch vinden
12 mei 2019
Zwarte Piet is de afgelopen jaren een van de meest beladen onderwerpen in Nederland. Het actualiteitenprogramma EenVandaag vroeg voor het eerst een groep van 780 Nederlanders van Antilliaanse en ... (klik hier om verder te lezen)
Individualisering versus generalisering van misdrijven
12 mei 2019
Misdrijven gepleegd door witte mannen worden geïndividualiseerd. Van misdrijven gepleegd door mannen van kleur wordt een kenmerk van een gehele bevolkingsgroep gemaakt.
Al 50 jaar discussie over etnisch profileren
11 mei 2019
Controle Alt Delete wijst erop dat Amsterdammers al bijna een halve eeuw vragen om eerlijke politiecontroles. In al die tijd is er onvoldoende gedaan om mensenrechtenschendingen te voorkomen. Zij ... (klik hier om verder te lezen)
Hypocrisie: Bart Nijman mag een moslimvrouw best voor 'hoer' uitschelden
11 mei 2019
'Alleen als een getinte man hoer zegt, zult gij daar aanstoot aan nemen.'

Nu de witte racist Bart Nijman van GeenStijl 'hoer' roept, wordt dat ongemakkelijke feit verzwegen of ... (klik hier om verder te lezen)
Groningen wil af van zwarte Zwarte Piet
09 mei 2019
De traditioneel zwart gekleurde Piet is binnen enkele jaren niet meer te zien bij de jaarlijkse Sinterklaas-intocht in Groningen.

Dat schrijven burgemeester en wethouders op vragen van de Partij ... (klik hier om verder te lezen)
De rehabilitatie van kolonialisme
08 mei 2019
In 2011 riep ik 7 mei uit tot Saih Bin Sakam Dag, naar de overlevende van het bloedbad van Rawagede, die in 2010 naar Nederland reisde om over erkenning van deze oorlogsmisdaad te praten. Hij kwam ... (klik hier om verder te lezen)
Gallerijportret van de Gestolen Eeuw
07 mei 2019
Wow, vandaag ontvingen we van een anonieme kunstenaar een foto van een 'aangepaste' poster van het @amsterdammuseum en @hermitage_amsterdam dat precies naast de ingang van The Black Archives ... (klik hier om verder te lezen)
Schaarbeekse straat mogelijk hernoemd naar slachtoffers racistische moord
06 mei 2019
De Schaarbeekse Agnes Pietrak dient een vraag in op de gemeenteraad van haar gemeente om de Vanderlindenstraat te noemen naar de slachtoffers van een racistische moord in die straat, uit 2002.

7 ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.

De Nederlandse Publieke Omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen Zwarte Piet als kwetsend en racistisch zien
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.

Opiniemakers die Zwarte Piet een non-issue vinden, wiegen zichzelf in slaap
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.