NL
.
Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit
De motie was aangezwengeld door Marvin Hokstam, uitgever van AFRO Magazine, in reactie op onethische verslaggeving over de zwarte piet demonstranten door Nederlandse journalisten
NIEUWS
Kick Out Zwarte Piet demonstreert vandaag in 6 steden in Nederland: ‘Grootste opkomst ooit’
16 november 2019
Kick Out Zwarte Piet gaat vandaag, samen met lokale afdelingen, in zes steden in Nederland de straat op voor een inclusief Sinterklaasfeest zonder racisme. De organisatie spreekt van de grootste ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstraties Kick Out Zwarte Piet afgelopen: 'Wij gaan door voor een inclusief Sinterklaasfeest'
16 november 2019
Vandaag demonstreerde Kick Out Zwarte Piet in zes steden in Nederland en in Willemstad, Curaçao voor een inclusief Sinterklaasfeest. De demonstraties zijn inmiddels afgelopen. In vrijwel elk ... (klik hier om verder te lezen)
Neonazistische sinterklaasposters in Prinsentuin, gemeente haalt weg
16 november 2019
De gemeente Leeuwarden heeft zo’n dertig opruiende affiches verwijderd in de Prinsentuin. Het gaat om posters waarop Sinterklaas een hakenkruis op de mijter heeft. Uiteindelijk staat er: ... (klik hier om verder te lezen)
Man aangehouden die als Zwarte Piet met wapens zwaaide
16 november 2019
De politie heeft een man uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden voor het overtreden van de wapenwet. Op social media zwaaide de man verkleed als Zwarte Piet met twee vuurwapens.
De 40-jarige man ... (klik hier om verder te lezen)
Romelu Lukaku: 'Gewoon een bordje vasthouden met ‘No To Racism’ is niet genoeg'
16 november 2019
Romelu Lukaku (26) laat weinig kansen liggen. Bij de Rode Duivels is hij topschutter aller tijden met 51 goals. Bij Inter scoorde hij ondertussen 9 doelpunten in 12 matchen en de spits schiet ... (klik hier om verder te lezen)
Eindhoven: racist valt zwarte vrouw aan vanwege het protest tegen Zwarte Piet vorig jaar
15 november 2019
Nou dit is dus Nederland 2019 voor jullie mensen. Als je een andere mening hebt dan een ander geeft dat blijkbaar het recht om jou aan te mogen vallen, verbaal en fysiek. Ik een kind uit '91, ... (klik hier om verder te lezen)
Sinterklaasjournaal bevat nog steeds verwijzingen naar blackface
15 november 2019
Sinds afgelopen maandag is het jaarlijkse Sinterklaasjournaal, een programma van de publieke omroep NTR, weer op televisie te zien. Leden van de actiegroep "NTR komt niet over de brug", waar ook ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratie in Hoorn tegen Zwarte Piet afgeblazen, spanningen in andere gemeenten
15 november 2019
Mensen kunnen er melding van maken als ze "racistische elementen of zwarte pieten" tegenkomen "in winkels, op scholen en op andere plekken". Want, zegt Esajas, "het is cruciaal voor de ... (klik hier om verder te lezen)
Factcheck DWDD
15 november 2019
Gisteren schoven zes agenten aan tafel bij De Wereld Draait Door (bron). Van Nieuwkerk interviewde ze over het nieuwe programma 'Dienders'.

Dit kwam onder andere aan bod
Van ... (klik hier om verder te lezen)
Syndicalisten van ACV veroordelen brandstichting in Bilzen en politici (Vlaams Belang en N-VA) die racisme aanwakkeren
15 november 2019
Als syndicalisten van het ACV veroordelen wij de brandstichting in Bilzen ten stelligste, net als alle andere onaanvaardbare uitwassen van racisme en uitsluiting. In het democratische België ... (klik hier om verder te lezen)
Black Ladies Talk roept vrouwen op tot anti-racisme: ‘Wir haben es gewußt’
14 november 2019
Black Ladies Talk (BLT), het platform voor vrouwen van Afrikaanse diaspora, heeft zich uitgesproken tegen alle ontwikkelingen rondom het zwarte pieten debat.

"Gaan we afwachten tot de eerste ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte Piet-aanhanger demonstreert onbedoeld als roetveegpiet: ‘Schmink was op’
14 november 2019
Tijdens een demonstratie in Den Bosch voor het behoud van de racistische kenmerken van Zwarte Piet heeft een demonstrant per ongeluk gedemonstreerd als roetveegpiet. Opmerkelijk want het protest van ... (klik hier om verder te lezen)
Fikse discussie op (hashtag)Leidenvoor14 Facebook over de recente pro-KOZP verklaring van Samenvoor14
14 november 2019
Enkele witte vakbondsleden zijn boos. Steun voor de beweging tegen Zwarte Piet zou ingaan tegen "verbroedering". Onze reactie:

Het probleem is dat jullie soort van "verbroedering" ervan uitgaat dat ... (klik hier om verder te lezen)
Raadslid GroenLinks doet aangifte om doodsbedreiging na afloop van Zwarte Piet-debat
14 november 2019
Het Haagse raadslid Serpil Ates van GroenLinks heeft aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Ze zegt gisteren in het stadhuis bedreigd te zijn na het spoeddebat over de aanval op Kick Out Zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
OM gaat reaguurders Sinterklaasintocht vervolgen om discriminatie
14 november 2019
Onder een livestream van een Sinterklaasintocht werden vorig jaar discriminerende reacties geplaatst, onder meer gericht aan een NRC-columnist.

Justitie vervolgt 23 mensen voor reacties die zij ... (klik hier om verder te lezen)
Dekoloniseren, waarom?
14 november 2019
Het historisch café in Halle op 15 november is een niet te missen voorsmaakje op het boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ van Nadia Nsayi dat in december 2019 verschijnt bij ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
NOV
17
2019
Den Bosch kan het: demonstreer mee voor inclusief Sinterklaasfeest
Den Bosch
11:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.