NL
.
Inteview met Perle, één van de belaagde activisten in Eindhoven
'De mannen naast me duwden en zeiden ''je gaat eraan'' en 'we hangen je de boom in'' '
NIEUWS
Roetveegpieten bij NTR en gemeente Apeldoorn: stap in de goede richting, maar eerst zien, dan geloven
19 september 2019
Na jarenlange strijd van activisten tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet werd gisteren bekend dat in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke Sinterklaasintocht in Apeldoorn "geen volledig ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom blackface een probleem is: van Jim Crow tot Zwarte Piet
19 september 2019
"Blackface is nauw verbonden met de geschiedenis van de onderdrukking", stelt antropoloog Mitchell Esajas. Hij is een van de initiatiefnemers van The Black Archives, een collectie over de slavernij ... (klik hier om verder te lezen)
Alleen roetveegpieten tijdens landelijke intocht en Sinterklaasjournaal
17 september 2019
Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas zullen er dit jaar voor het eerst alleen roetveegpieten meelopen. Dat meldt de NTR. Ook tijdens het Sinterklaasjournaal zullen er geen pieten meer te ... (klik hier om verder te lezen)
Extreem rechts stop je niet met te zwijgen en aan de kant te blijven staan: Stand Up tegen het fascisme!
16 september 2019
Repressieve wetgeving en wetten die mensen van kleur of migratie-oorsprong stigmatiseren werden doorgevoerd, de jacht op migranten opgevoerd met de toename van politie-razzia’s in openbare ... (klik hier om verder te lezen)
Weet je nog die keer toen een idioot zei dat ' ''vreemdelingen'' in de watten worden gelegd'
15 september 2019
"Ik was vijf maanden zwanger en drie jaar in Nederland toen ik een brief kreeg van de IND: mijn verblijfsvergunning werd ingetrokken. Ik ging in beroep en die procedure duurde tien jaar. Gedurende ... (klik hier om verder te lezen)
We moeten het zelf doen
14 september 2019
Niet op een plek waar de stem van elk individu even zwaar weegt. Dat is meteen de reden waarom Black Achievement Month hoognodig is. De mainstream media zal weinig tot geen aandacht schenken aan de ... (klik hier om verder te lezen)
Voor een inclusief sinterklaasfeest zonder racisme! Den Haag kan het!
13 september 2019
De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusief Sinterklaasfeest. Dit heeft ertoe geleid dat steeds meer Nederlanders openstaan voor verandering en ... (klik hier om verder te lezen)
Burgemeester staat voor veiligheid van alle burgers
13 september 2019
Het wettelijke uitgangspunt bij preventief fouilleren is dat dit ‘zonder aanzien des persoons’ moet worden gedaan. In de praktijk maken agenten op straat zelf een selectie. Hoe dat ... (klik hier om verder te lezen)
Afro_Vibes 2019 - 16de editie met veel premières
13 september 2019
Afro_Vibes Festival viert dit jaar z'n 16e editie en brengt op 3 t/m 13 oktober jonge pioniers en gevestigd talent met actueel theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Het ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte Piet is racisme, ook in Den Haag
12 september 2019
Representatie doet ertoe! Ik kan er gewoon niet bij dat Mikal Tseggai vrijwel als enige zwarte raadslid in Den Haag, moet "onderhandelen" met haar niet-zwarte Raad-collega's, om anti-zwart ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom het Deense migratiemodel géén goed voorbeeld is
12 september 2019
De enige getroffen mensen die in beeld komen, zijn toevallige voorbijgangers op straat, die een algemene commentaar geven. Je kweekt dus geen empathie; een empathie die van belang is wanneer politici ... (klik hier om verder te lezen)
Discriminatie op Brusselse huurmarkt ebt niet weg
10 september 2019
Deze resultaten bevestigen de bevindingen uit de nulmeting van 2017. In deze opvolgmeting zijn er geen indicaties dat de discriminatie op de huurwoningmarkt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ... (klik hier om verder te lezen)
Wilders’ racisme is niet slechts een 'pose'
10 september 2019
Wilders' doel is bereikt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, gaat de Nederlandse pers doodleuk mee in zijn narratief, en bagatelliseert men zijn uitspraken als "alleen een praatje".

Wat mij ... (klik hier om verder te lezen)
Middenveld van gelijke kansen en integratie afbouwen is nefast
09 september 2019
Een Vlaamse regering die de bezorgdheden van mensen ernstig neemt, erkent en steunt deze organisaties als volwaardige partners om samen doeltreffend beleid te ontwikkelen, een beleid dat niet over ... (klik hier om verder te lezen)
Standbeeld Leopold II beklad met witte verf
09 september 2019
Het standbeeld van oud-koning Leopold II aan het Troonplein is besmeurd met witte verf. Wie achter de actie zit, is voorlopig onduidelijk.

De kans is groot dat de verf het werk is van activisten die ... (klik hier om verder te lezen)
Gekleurd schooladvies
08 september 2019
Laatst fietste ik langs een splinternieuw schoolgebouw, in de Amsterdamse Houthavens, bijna af, behangen met grote spandoeken. Wit. Alle volwassenen en kinderen op de spandoeken waren wit. En blond. ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
OKT
05
2019
Landelijke conferentie tegen racisme en discriminatie
Ru Paré, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam
12:30u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.