NL
.
Hoe burgemeester Aboutaleb keer op keer de feiten verdraait - betoog Jerry Afriyie
Aboutaleb loog dat wij hem op het verkeerde been hebben gezet
NIEUWS
Racisme op de woningmarkt: vier op tien allochtonen gediscrimineerd op Antwerpse huurmarkt
24 september 2018
Ook Antwerpen moet praktijktesten op de huurmarkt invoeren vindt Yasmine Kherbache, Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid in Antwerpen voor SP.A. Ze wijst erop dat praktijktesten alvast in Gent ... (klik hier om verder te lezen)
Homans en Duchateau reframen probleem van discriminatie op huurmarkt ten onrechte als armoedeprobleem
24 september 2018
Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) en Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) proberen het probleem rond discriminatie op de Antwerpse huurmarkt ten onrechte volledig te ... (klik hier om verder te lezen)
Standpunt Kinderombudsman over Zwarte Piet: 'Zwarte Piet is in strijd met kinderrechten'
22 september 2018
"De figuur van Zwarte Piet kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Kinderrechtenverdrag. De Kinderombudsman stelt dat Zwarte Piet zodanig moet worden ... (klik hier om verder te lezen)
GroenLinks wil toch 'naming en shaming' discriminerende bedrijven
22 september 2018
GroenLinks wil toch hardere actie tegen bedrijven die discrimineren. Te denken valt daarbij aan de inzet van mystery guests, een zwarte lijst van bedrijven waar de gemeente geen zaken meer mee doet, ... (klik hier om verder te lezen)
Een migrant op de vier krijgt in België te maken met politiegeweld
22 september 2018
Een op de vier migranten krijgt in ons land af te rekenen met politiegeweld. Dat blijkt uit een rapport van Dokters van de Wereld, in samenwerking met het Comité P, de korpscheffen van ... (klik hier om verder te lezen)
Pacificerend geklets in Zaanstad is bedoeld om activisten tegen Zwarte Piet het bos in te sturen
21 september 2018
"Hamming, ik ga het je nog één keer proberen duidelijk te maken: Zwarte Piet is racisme en naar racisme luisteren we niet. Daar gaan we ook niet over praten. Racisme moet namelijk ... (klik hier om verder te lezen)
Twitter-verslag Rotterdamse hoorzitting: 'De Sinterklaasintocht is óók een demonstratie, vóór Zwarte Piet'
21 september 2018
Op 12 november 2016 werden in Rotterdam zo'n 200 mensen gearresteerd, mishandeld en opgesloten die onderweg waren om te gaan protesteren tegen de racistische Zwarte Piet-figuur bij de nationale ... (klik hier om verder te lezen)
Dalilla Hermans: 'Ik heb heel veel bedreigingen gekregen. Dat was met momenten heel akelig'
19 september 2018
Schrijfster Dalilla Hermans heeft in "Van Gils & Gasten" gepraat over de gecoördineerde haatcampagne tegen haar door de radicaal-rechtse beweging Schild & Vrienden. "Ik had nooit bewijs dat het ... (klik hier om verder te lezen)
Agent die betrokken is bij (mogelijk) grootste gerechtelijke dwaling ooit, is werkzaam als docent verhoortechnieken bij de politieacademie
19 september 2018
De negen mannen, op een na van Turkse komaf, werden veroordeeld voor het beroven en doodschieten van een 63-jarige vrouw in haar woning in Arnhem. Dit gebeurde in 1998. Eén van de ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief anti-racisme activisten gericht aan Zaanse burgemeester die al heeft besloten om deel te nemen aan intocht met Zwarte Piet
17 september 2018
We verzoeken u en de rest van het gemeentebestuur van Zaanstad om niet langer meer het argument van "discussie" in te zetten om daarmee bij te dragen aan uitstel van de afschaffing van het Zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
Eremagistraat dient klacht in tegen Schild & Vrienden
16 september 2018
Eremagistraat Henri Heimans (70) heeft op basis van de antiracismewet een klacht ingediend tegen Schild & Vrienden bij het parket van Oost-Vlaanderen.

Heimans keek met afschuw naar de ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe Nederland 350 jaar lang oorlog voerde tegen een volk dat vrij wilde zijn, maar dit lijkt te vergeten in een grootschalig onderzoek
16 september 2018
Hoe kan het dat we anno 2018 nog steeds een discussie voeren over hoe we de periode 1945-1950 moeten noemen? Dekolonisatie, rekolonisatie, (her)bezetting? Als je naar de feiten kijkt, lijkt ... (klik hier om verder te lezen)
Kans op celstraf is groter voor Antilliaanse en Marokkaanse Nederlanders dan voor Afro-Amerikanen in de VS
13 september 2018
Voor hetzelfde vergrijp hebben jongeren met een migratieachtergrond een 5.6 keer grotere kans om als verdachte aangemerkt te worden dan autochtone leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een analyse van ... (klik hier om verder te lezen)
Ook over Bali mogen we niet zwijgen
13 september 2018
Op Bali zijn in 1906 meer dan duizend mannen, vrouwen en kinderen afgeslacht door Nederlands geweervuur (sommigen doodden zichzelf met hun kris). In die tijd was Bali nog niet geheel onder ... (klik hier om verder te lezen)
Petitie GEEN ZWARTE PIET IN ZAANSTAD!
12 september 2018
Op zaterdag 17 november 2018 staat in de gemeente Zaanstad de door de NTR georganiseerde intocht van sinterklaas met zwarte pieten gepland. Deze handtekeningen actie is een initiatief van ... (klik hier om verder te lezen)
Weer twee N-VA'ers in opspraak door racisme
12 september 2018
Opnieuw zijn twee N-VA'ers aan de kant geschoven voor racistische en antisemitische uitspraken online.

De eerste is Yannick Dhondt, tot voor kort secretaris bij Jong-N-VA in Zwijndrecht. In een ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
OKT
05
2018
Bijeenkomst 'De verzwegen geschiedenis van zwart verzet'
The Black Archives ,Zeeburgerdijk 19b, Amsterdam
20:30u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet dekt alle latente vooroordelen toe met een grote, vrolijke glimlach van niets aan de hand. Zwarte Piet is de fantasie - de blinde vlek - die het zien van de realiteit bemoeilijkt
Abdelkader Benali
Marokkaans-Nederlandse schrijver en TV-presentator
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.