NL
.
De verrotte fruitmand die het politiekorps Rotterdam is
Over het racistisch incident communiceerde de Rotterdamse politie een reeks leugens die de gebeurtenissen op hun kop zetten
NIEUWS
Kritische berichtgeving versus fake news: stierf Ibrahima voor de zonden van de media?
14 januari 2021
Stadsmeubilair vernietigen uit onbegrip en woede is erger dan iemand vermoorden, dat is de boodschap die er elke dag wordt ingeramd. Een agente die zwaargewond geraakt tijdens de uitoefening van haar ... (klik hier om verder te lezen)
Ibrahima stierf in politiekantoor: onderzoek tegen agenten geopend voor onvrijwillige doodslag
13 januari 2021
Eerder besloot het parket betrokken politieagenten niet te vervolgen. De 19-jarige Adil kwam in april vorig jaar om het leven toen agenten hem aanreden op een scooter. Ook in de zaak rond de ... (klik hier om verder te lezen)
Platform Praktijktesten Nu wijst Antwerps stadsbestuur op wettelijke plicht: Stad moet een gerechtelijk onderzoek starten naar discriminatie op de huurmarkt.
10 januari 2021
Op 8 december werden de resultaten bekend gemaakt van een academische praktijktest op de Antwerpse huurmarkt. Het onderzoek vond plaats tussen oktober 2019 en oktober 2020. In die periode werden ... (klik hier om verder te lezen)
VZW Moeders Voor Moeders veroordeeld wegens discriminatie: vrouwen met hoofddoek moeten toegang kunnen krijgen tot alle hulpverlening
08 januari 2021
Aan hulpbehoevende moeders die een islamitische hoofddoek dragen, werd gevraagd om de hoofddoek af te doen wanneer ze binnen wilden komen. Wie dat niet wou, kon alleen hulppakketten krijgen in de ... (klik hier om verder te lezen)
OM: geen strafrechtelijk onderzoek naar fiscus in racistische klopjacht omfloerst gekend als 'toeslagenaffaire'
07 januari 2021
De "Toeslagenaffaire" draait om duizenden ouders die door de Belastingdienst vanaf 2012 ten onrechte zijn beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag. In totaal raakten tienduizenden ouders hun ... (klik hier om verder te lezen)
Agenten maken racistische opmerkingen bij aanhouding (en gebruiken buitenproportioneel geweld)
04 januari 2021
De politie Rotterdam heeft op 5 december 2020 een heel gezin aangehouden: vader, moeder en een zoon. Volgens de advocaat van de familie werd er veel geweld gebruikt door de politie. Agenten ... (klik hier om verder te lezen)
'Toeslagenaffaire' is slechts één voorbeeld van staatsracisme
01 januari 2021
Ondertussen raakt de kern van het probleem steeds verder uit beeld: de bereidheid van opeenvolgende kabinetten om institutioneel racisme te gedogen. De toeslagenaffaire is geen eenmalig incident, ... (klik hier om verder te lezen)
Waanzin mogen we achterlaten in 2020
31 december 2020
Niemand geloofde je wanneer je erover vertelde! Men zei dat je het je verbeelde; dat je je vergistte. Dat zij het wellicht niet zo bedoelde. En als ze het wel zo bedoelde, tja, daar moet je je niks ... (klik hier om verder te lezen)
Politiebonden hebben bij de vakbeweging niets te zoeken
31 december 2020
In 2017 riep Gerrit van de Kamp, de voorzitter van de politiebond ACP, naar aanleiding van de politie-inzet rond de anti-Zwarte Piet demonstratie in Dokkum, op om te onderzoeken wat de ... (klik hier om verder te lezen)
Er zijn wel erg veel rotte appels in het politiekorps van Rotterdam
30 december 2020
De politie Rotterdam is een intern onderzoek begonnen naar aanleiding van beschuldigingen van discriminatie en mishandeling door een gezin dat begin december werd aangehouden, bevestigt de politie. ... (klik hier om verder te lezen)
Nieuw initiatief voor betere afspiegeling van de bevolking in parlement
30 december 2020
Het gebrek aan diversiteit in de Tweede Kamer is zorgwekkend. Kleur de Kamer, een nieuw initiatief van een bundeling van niet-partijpolitiek gelieerde maatschappelijke organisaties, wil daar ... (klik hier om verder te lezen)
De bekladde muurschildering van The Black Archives, er is niemand gearresteerd. Als het de muurschildering van Anne Frank was geweest, vraag ik me af of het ook zo was gegaan.
28 december 2020
Esajas: "Als het over racisme gaat, is het altijd meteen moeilijk. We kunnen een coronavaccin ontwikkelen en mensen de ruimte insturen. Maar als het over racisme gaat, zeggen mensen altijd meteen: ... (klik hier om verder te lezen)
Belgian Network for Black Lives
21 december 2020
Het zijn niet altijd de mensen die je op de tv ziet die het echte werk doen. Het was interessant om te zien hoe politici kapitaliseerden op de Black Lives Matter-beweging: ze posten een zwart ... (klik hier om verder te lezen)
Dieven vraag je niet om toestemming
19 december 2020
Tussen 1880 tot 1960 hadden de meeste grote West-Europese landen koloniën in onder meer Afrika en Azië. Moorden, verkrachtingen, plunderingen, onteigeningen, vrijheidsberoving en vooral een ... (klik hier om verder te lezen)
No More Blackface Leiden zet winkeliers en burgemeester te kijk vanwege Zwarte Piet
17 december 2020
Het Sinterklaasfeest is weer voorbij. Daarom heeft de actiegroep No More Blackface Leiden (NMBL), waar ook Doorbraak-activisten aan meedoen, onlangs een overzicht gegeven van de recente ... (klik hier om verder te lezen)
'Wetenschappelijke Raad' voor antivluchtelingenretoriek
16 december 2020
Los van een baggerslechte stuk over migratie in het Parool is er dat vreemde rapport van de WRR. Daarin treffen we een wit-nationalistisch allegaartje wat wel geschreven lijkt te zijn door Lilian ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft.
Peter van der Vorst
Nederlands televisiepresentator, -producent en -programmamaker
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.

Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.