NL
.
Nieuwsoverzicht
Gouden klimpiet in de Bijenkorf
2015-11-14

AMSTERDAM - Gouden klimpieten van de Bijenkorf hangen in het warenhuis. De bekende klimpieten, die rond de intocht van Sinterklaar de lichthal van De Bijenkorfvestiging in Amsterdam sieren, zijn dit jaar verguld.

Hoe de discussie het uiterlijk van Zwarte Piet verandert
2015-11-13
Zwarte Piet krijgt door de discussie over zijn uiterlijk tijdens deze sinterklaasviering verschillende gedaantes. De lijn van Het Sinterklaasjournaal is daarbij een belangrijke leidraad.

Het kinderprogramma van de NTR werd maandag voor het eerst dit jaar uitgezonden. In die uitzendingen waren tot nu toe alleen zwarte Pieten te zien.

Bij de officiële intocht in Meppel op...
Grote demonstratie tegen Zwarte Piet gepland bij intocht
2015-11-13
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft zaterdag een vreedzame demonstratie gepland tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Meppel. De actiegroep wil daarmee actievoeren tegen de racistische karikatuur van Zwarte Piet.

Volgens KOZP verzaken omroep NTR en de andere organisatoren van het Sinterklaasfeest hun plicht door de intocht niet voor alle Nederlandse kinderen een...
Vier bussen met demonstranten naar Meppel
2015-11-13
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet KOZP vertrekt zaterdag met "vier volle bussen" vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Meppel om bij de landelijke intocht van Sinterklaas te demonstreren tegen Zwarte Piet. Ook zullen mensen met het openbaar vervoer en eigen vervoer naar de Drentse stad komen, liet de organisatie weten.

Volgens de actiegroep zullen de bussen Meppel binnenrijden onder politiebegeleiding....
VERWANT
2015-11-10
Links
Linkoverzicht van websites die zich inzetten voor een inclusieve maatschappij.

Media
Overzicht van multimedia met betrekking tot antiracisme.
Nederlandse piet is nog altijd zwart
2015-11-09
Hoe het Nederlandse tv-programma 'het Sinterklaasjournaal' omgaat met de naar verluidt "moeilijke" discussie over het uiterlijk van de pieten, is maandagavond na de eerste aflevering van het kinderprogramma nog niet duidelijk.

Twee Zwarte Pieten - hoofdpersonages in het populaire NTR-programma - zijn nog altijd zwart, andere pieten zijn nog niet aan bod gekomen.

Het Sinterklaasjournaal...
Terug