NL
.
Nieuwsoverzicht
Aantal racismeklachten tegen Antwerpse politie licht gestegen
2019-03-21
De dienst Klantenmanagement van de Antwerpse lokale politie heeft vorig jaar 21 klachten ontvangen over mogelijke discriminatie of racisme door politiemedewerkers, oftewel twee meer dan in 2017. Dat blijkt uit het jaarlijkse diversiteitsrapport van het korps. De dienst Intern Toezicht behandelde 17 dossiers, dat zijn er acht meer dan in 2017.

Van de 21 klachten van externen die bij Klantenmanagement...
Armoedeporno als verdienmodel
2019-03-20
Respectloos, koloniaal en racistisch. Een witte Luxemburgse fotograaf die zichzelf van culturele appropriatie bedient en zich Awamu Moja noemt schoot een serie modefoto’s van een wit model in haute couture te midden van Kameroenese dorpsbewoners in het regenwoud. De zwarte kinderen kijken somber de camera in, de baby op de arm van het model huilt. Naast haar huidskleur contrasteert ook de chique,...
Hoorzitting over het onmogelijk maken van het protest
2019-03-19
Onderweg naar Tilburg voor een hoorzitting over het onmogelijk maken van het protest van Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht op zondag 18 november 2018.

Kick Out Zwarte Piet heeft een bezwarenprocedure gestart omdat wij op een afgelegen plek waren gedumpt waardoor wij niet zichtbaar of hoorbaar waren voor de racistsiche pieten. Gemeenten en burgemeesters beweren neutraal te zijn, maar...
De liefde die haat niet toelaat
2019-03-19
Speech Jerry Afriyie tijdens demonstratie 'Groningen Tegen Racisme En Discriminatie', zondag 17 maart 2019.

Goedemiddag dierbaren, vrienden, kameraden, inlichtingendienst en vijanden,

Afgelopen vrijdagochtend werden we wederom wakker geschud door wat men het kwaad noemt. Het was een aanval op ons allen, net zoals wat er met de familie Boukhizzou uit Urk vier dagen eerder...
Quizzz! Ideeën, hou jij ze uit elkaar?
2019-03-19
Ideeën. Zie jij het verschil?

Sommige mensen zeggen dat Wilders, Duk en Baudet dezelfde ideeën verkondigen als terroristen zoals Tarrant (aanslag Christchurch) en Breivik (Utoya)

Onzin natuurlijk. Jij ziet het verschil wel, toch?

Wie zei wat? (oh, en om het iets moeilijker te maken hebben we woorden als "Europa" en "Zweden" vervangen met...
De omvang van etnisch profileren bij de Belgische politie
2019-03-19
In mei 2018 werd een uitgebreid rapport gepubliceerd rond etnisch profileren bij de Belgische politie. Het maakte nog maar eens duidelijk dat het thema veel hoger op de politieke agenda moet staan. Veiligheidsdiensten zouden in principe moeten instaan voor je bescherming, dus wanneer net die diensten je op een racistische manier viseren, dan voelt iemand zich als snel onveilig.
'Hulpgoederen'
2019-03-19
Afrikaanse landen hoeven geen voedselhulp aan te nemen van het Westen omdat het hun economische markten kapot maakt. Maar het blijkt dat het voedsel ook nog eens dodelijk is. Wij moeten focussen op de lessen van Thomas Sankara.
'Ik heb niemand horen zeggen dat het een probleem van witte mensen is'
2019-03-19
Rapper Akala was te gast bij Goodmorning Britain en legt uit dat de vele steekpartijen in het Verenigd Koninkrijk niet aan een kleur gebonden zijn. Daarnaast gaat hij in op de vraag waarom het witte mensen niet wordt nagedragen dat de dader van de aanslag in Christchurch wit is.
Rondetafelgesprek in Eindhoven over Sinterklaasintocht zonder Zwarte Piet
2019-03-17
Op 23 maart organiseert Eindhoven kan het: Sinterklaasfeest voor iedereen. een constructieve bijeenkomst om te praten over de toekomst van het Sinterklaasfeest in Eindhoven: een inclusieve viering waarvan alle kinderen kunnen genieten.

Wil je meepraten- en denken? Meld je dan aan via de link in het facebookevent: https://www.facebook.com/events/334716684051546/.
De olifant in de kamer
2019-03-17
Ook in Nederland hebben moslims steeds meer te vrezen voor hun veiligheid omdat de mainstream media al jaren (en steeds meer) podium bieden aan haat tegen moslims. Omdat Tweede Kamerleden roepen dat de witte, dominante meerderheid wordt omgevolkt door moslims die ons komen vervangen, behalve als we er NU iets aan doen. Omdat extreem-rechtse politici worden uitgenodigd door Pauw, Jinek, Volkskrant...
Over een lynchmob, over een column, over aangiftes en over solidariteit
2019-03-17
Maandag, 11 maart 2019. Een agressieve menigte in Urk belaagt Soufyan, een 18-jarige jongen - van Marokkaanse afkomst, in Urk geboren - en zijn gezin. Waarom?

Lynchmob

Versie één: "Volgens buurtbewoners zou Soufyan vervelend hebben gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot. (...) 'Dat moet je niet doen als Marokkaan, dan heb je de poppen aan het dansen...
Wat als het omgekeerde zich had afgespeeld?
2019-03-16
Stel je eens voor dat de rollen in Urk waren omgedraaid. Dat een wit gezin binnenin hun private woning belaagd werd door tientallen Marokkaanse jongeren. Stel je eens voor welke wending de verkiezingscampagne had gekregen. Stel je eens voor hoe de "neutrale" Nederlandse media tekeer zou zijn gegaan?
Zestien mensen mogen sinterklaasintocht in Eindhoven niet bijwonen
2019-03-15
Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft zestien personen een gebiedsverbod opgelegd. Zij mogen de officiële sinterklaasintochten in 2019 en 2020 niet bijwonen. De personen waren in 2018 tijdens de intocht in de stad betrokken bij ongeregeldheden.

Het verbod geldt voor een gebied rond de route van de intocht. Ook moeten de zestien personen zich tijdens de intocht melden op het...
Fragment boek 'Racisme: Over wonden en veerkracht'
2019-03-15
In haar pas verschenen boek Racisme: Over wonden en veerkracht pleit Naima Charkaoui voor meer slachtoffercultuur. We moeten racisme blijven aanklagen, maar het valt haar op dat we het nooit over de ondersteuning van de slachtoffers hebben. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op weerbaarheid en veerkracht.

Een fragment uit de inleiding.

"Stel je een...
Passief diversiteit omarmen is niet genoeg
2019-03-15
Het probleem wanneer men diversifieert, is dat men nog steeds focust op één type “diversiteit”. Zoals hoe de poster child voor ‘feminisme’ de witte, heteroseksuele, middenklasse vrouw is. Of hoe de poster child voor ‘body positivity’ de witte vrouw is, met een beetje ‘te veel’ vet en veel rondingen, die nog gemakkelijk haar maten in alle...
Het racistische geweld in Urk is gevolg van racistische polarisators en de media die hen keer op keer een podium geven
2019-03-14
Marokkaans gezin wordt thuis racistisch aangevallen en het ziekenhuis in mishandeld door 100 witte Urkers en "de media" heeft het over ongeregeldheden.

Het racistische geweld in Urk is mede mogelijk gemaakt door Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thierry Baudet en al die journalisten en media die hun extreem-rechts gedachtengoed steeds weer een podium geeft.

Het racistische geweld in...
Terug