NL
.
Dag van de Empathie, 3 mei 2023
Dag van de Empathie, 3 mei 2023
Op de Dag van de Empathie, 3 mei 2023 herdenken en vieren wij de afschaffing van de Nederlandse slavernij 150 jaar geleden. Meer informatie en deelnemers volgt binnenkort.
De Dag van Empathie op 3 mei 2023 staat in het teken van het Herdenkingsjaar 150 jaar Slavernijverleden. In 2023 herdenken en vieren wij de afschaffing van de Nederlandse slavernij 150 jaar geleden. Wij staan stil bij deze gezamenlijke geschiedenis, de doorwerking en impact op verschillende gemeenschappen en hoe we tot een gezamenlijk toekomst kunnen komen. Hiermee hopen we zichtbaar te maken hoe diverse gemeenschappen/nazaten met de gedeelde geschiedenis omgaan. Naar aanleiding van dit herdenkingsjaar zullen diverse gasten en de moderator in gesprek gaan over de invloed van het slavernijverleden op hun familieverhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen. Ook zullen wij stilstaan bij hoe empathie ondanks onze verschillen en tegenstellingen, een rol kan spelen in het (nationale) helingsproces en het recht doen aan de slaaf gemaakten en nazaten.
Dit programma is zowel fysiek als live online te volgen. Kies bij jouw reservering tussen een fysieke plek in de zaal of een online livecast reservering. https://dezwijger.nl/.../150-jaar.../make_reservation
Over het programma
Op woensdagavond 3 mei 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur organiseert Stichting Nederland Wordt Beter de Dag van Empathie in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De Nationale Dag van Empathie vindt sinds 2012 plaats op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Ieder jaar beklimmen diverse en uiteenlopende sprekers, dichters en muzikanten ons podium. Door middel van hun verhalen, poëzie en muziek leert het publiek deze personen (opnieuw) kennen. In het kader van het herdenkingsjaar 150 jaar slavernijverleden zullen onze diverse gasten en onze host in gesprek gaan over de invloed van het slavernijverleden op hun familieverhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen. Wij zullen ook stilstaan bij hoe empathie ondanks onze verschillen en tegenstellingen, een rol kan spelen in het (nationale) helingsproces en het recht doen aan de slaaf gemaakten en nazaten.
Terug