NL
.
Eindhoven Kan Het beticht FvD, LPF, VVD en CDA van racisme
Bron: studio040.nl
Eindhoven Kan Het beticht FvD, LPF, VVD en CDA van racisme
Eindhoven Kan Het, de anti-racismegroep die zich eerder hard maakte voor het afschaffen van Zwarte Piet, spreekt zich uit tegen vier politieke partijen die in de stad actief zijn. De pijlen worden gericht op Forum voor Democratie (FvD), LPF, VVD en het CDA.

Dat Eindhoven Kan Het zich uitspreekt tegen het FvD en de LPF is weinig verrassend. Beiden partijen zijn uitgesproken pro-Zwarte Piet. Daarbij kwam FvD meermaals in het nieuws over het verspreiden van complottheorieën en openlijk racisme en antisemitisme binnen haar jongerenpartij. Bij de LPF laakt Eindhoven Kan Het onder meer de 'fikse dosis islamhaat', waarvan de partij zich zou bedienen.

Uitspraken
Opmerkelijker is dat de groep ook de VVD en het CDA racisme verwijt. Het CDA wordt door de groep kwalijk genomen dat de toenmalige fractievoorzitter in Eindhoven Linda Hofman in 2018 over de anti-Zwarte Piet-demonstratie "Schup ze!", zou hebben heeft gezegd waar genoeg bewijsmateriaal over te vinden is. Ook worden het CDA en de VVD kwalijk genomen dat de partijen in 2020 het FvD in het Brabants provinciebestuur hebben opgenomen.

'Weinig verbazing'
Verder haalt Eindhoven Kan Het aan dat VVD'er Mark Rutte als staatsecretaris in 2007 werd veroordeeld tot het aanzetten tot rassendiscriminatie. Daarom wekt het Toeslagenschandaal - waarbij de etniciteit van de slachtoffers een rol speelde - weinig verbazing, zo laat de groep weten. "In Eindhoven wonen veel slachtoffers, waaronder één persoon voor wie de wanhoop over dit onrecht zo ondraaglijk werd dat deze door zelfmoord om het leven is gekomen. Ondanks dat, zijn er hier maar weinig politieke partijen die er überhaupt aandacht aan besteden in hun partijprogramma."
Terug