NL
.
Sammi Mahdi, token-allochtoon en uitdrager van een racistisch asielbeleid
Sammi Mahdi, token-allochtoon en uitdrager van een racistisch asielbeleid
België, bij monde van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi, wil witte Oekraïense vluchtelingen een onderkomen, werk en een toekomst geven. Vluchtelingen uit Syrië, Somalië, Afghanistan, Libië en andere landen die het slachtoffer zijn van de Westerse oorlogsmachine alsook een desastreus neo-koloniaal beleid botsen op de koude muur van onverschilligheid.

Mahdi's beslissing staat in schaamtelijk contrast met de aanslepende opvangcrisis waarin zelfs rechterlijke beslissingen terzijde werden geschoven om mensen van straat en uit de vrieskou te halen. Als bekommerde burgers iemand uit de jungle in Calais gaan oppikken om een douche aan te bieden, riskeren deze strafrechtelijke vervolging voor mensensmokkel. Ineens mogen vluchtelingen effectief geholpen worden en moeten bekommerde burgers niet meer vrezen voor illegale huiszoekingen. Althans als het witte Oekraïense vluchtelingen zijn. Is dat omdat we tegen Rusland moeten zijn?

Solidariteit ja, maar dan voor ALLE vluchtelingen. Dit is een beschamend selectief maar vooral racistisch beleid. Wanneer je de juiste vlag en kleur hebt, ben je welkom. Indien niet mag je blijven hongerstaken tot je erbij neervalt. De hypocrisie vandaag is tergend en racistisch. Met deze houding geeft de CD&V'er en token-allochtoon Sammi Mahdi aan wie recht heeft op een leven en wie niet. En huidskleur is daarbij de doorslaggevende factor. Racisme als beleid.
Terug