NL
.
Dit is business; geen idealisme
Dit is business; geen idealisme
Die tori van vandaag gaat ook over zelfliefde en samen groeien omdat je niet hoeft te verwachten dat anderen je daar in gaan ondersteunen. In feite maak ik mee dat je het tegenovergestelde mag verwachten.

Enkele weken geleden publiceerde De Kanttekening een artikel waarin ze mij citeerden over #buyblack. In het citaat zei ik dat zwarte mensen door moeten hebben dat ze economische macht hebben "met iedere cent in jouw zak, die anderen niet hebben." En riep ik zwarte mensen op om meer bij zwarte bedrijven te kopen, want zo groeit je gemeenschap, Ik zei ik dat dat geen racisme was.

De racisten waren het er niet mee eens. Boze witte mannen werden boos man; noemden mij een racist!

Ze gingen er totaal aan voorbij dat we iedere dag advertenties worden voorgeschoteld van witte bedrijven die ons oproepen om bij witte bedrijven ons geld te besteden, maar ze hadden er wel een probleem mee dat iemand durfde zwarte mensen op te roepen om meer bij zwarte bedrijven zaken te doen; om meer van elkaar te houden, om zo elkaar te helpen groeien.

Omdat ik dat deed was ik polariserend!

Het meest frappante was de dude in de bijgaande foto. Die ging naar AFRO Magazine en zag hier dat ik op de Black Owned Business pagina zwarte ondernemers geld reken voor hun promotie.

    Ik dacht dat meneer Hokstam een idealist was, maar het is gewoon een verdienmodel. Gewoon kassa!"

Ik ben al bijna 30 jaar journalist, ken mn vak een klein beetje, heb er een paar awards mee gewonnen, maar ik mag er geen geld mee verdienen dus. Ik vroeg hem maar niet of hij zijn schoorsteen liet roken met idealisme, want die logica zou langs hem heen schieten.

Punt is: we moeten meer van elkaar houden, want anderen gaan het niet voor ons doen. En we moeten eens gaan durven de business mogelijkheden te zien die we elkaar kunnen bieden, in plaats van altijd maar de problemen waar we als gemeenschap mee worstelen, als idealisme aan te willen pakken. Daar ligt er een enorme valkuil. En dit soort types houden ons er graag in.

Ik heb geïnvesteerd in mezelf en werd een mediaspecialist, en die expertise bied ik vanuit mijn culturele specialisatie in mijn onderneming aan voor een prijs; ik mag immers aan mijn expertise verdienen en heb gekozen dat te doen met (en voor) mijn gemeenschap.

Dat mag.

Iedereen die een onderneming heeft, heeft immers een specialisme, een product en een doelgroep. Dat is business!

Anders heb je geen business!

Idealisme is belangrijk, maar idealisme is idealisme en business is business.

Dus, houd van elkaar, ondersteun elkaar, respecteer elkaar, doe zaken met elkaar, help elkaar groeien. Andere gemeenschappen doen dat al eeuwen. Val niet in die valkuil waar zij je graag in zien. Waar je altijd maar met je hand open staat, wachtend totdat het systeem dat jou in een wurggreep houdt, je net genoeg ondersteuning geeft om je niet uit die wurggreep te kunnen wurmen.

En weet je ... als jij geen business met je gemeenschap doet, komen zij in jouw gemeenschap dat voor je doen. Vraag jezelf 's af: wie hebben de black hair zaken in Nederland? Wie is de grootste hiphop entrepreneur in Nederland? Is hun aanwezigheid in onze gemeenschap idealisme? Of business?

Anyway; We houden binnenkort een virtuele afro business beurs over enkele weken. Omdat we business willen helpen drijven naar zwarte businesses.

    https://t.co/h2eYFSjUar

    — Afro Magazine (@_Afromag) October 13, 2020

Dat is ook gewoon onze business waar we onze expertises in zetten om samen door te groeien.

Een topic die ik heel serieus neem.

Geen idealisme; het gaat verdorie om kassa.

Onze kassa!

Iem sabi.
Terug