NL
.
Opstand ontstaan op Curaçao
Bron: TBA
Opstand ontstaan op Curaçao
Terwijl er de afgelopen weken in Nederland grootste #BlackLivesMatterNl protesten plaatsvonden is er de afgelopen week ook een opstand ontstaan op Curaçao. De beelden doen denken aan historische Trinta di Mei opstand van 30 mei 1969. Is deze parallel te trekken?

"Al dagen is het onrustig op het 'Antilliaanse' eiland. Dat begon woensdag met een manifestatie van een paar honderd boze vuilnismannen en burgers die demonstreerden tegen 12,5 procent korting op hun salaris. Ze bestormden het regeringscentrum Fort Amsterdam en eisen het aftreden van premier Eugene Rhuggenaath en zijn regering.

Radicale demonstranten gebruiken de discussie over de lening om van leer te trekken tegen Nederland als voormalige koloniale overheerser. ,,Ze willen weinig met Nederland te maken hebben en vinden dat de regering niet flink genoeg is tegen de koloniale mogendheid die weer zegt wat ze moeten doen." - Algemeen Dagblad

Ben je niet bekend met de #TrintaDiMri opstand van 1969? Bezoek dan de expo '100 jaar Surinamers in Nederland: emancipatie en strijd' waarin we de link leggen tussen het verzet in Nederland, Curaçao en Suriname in de jaren '60"
#BlackLivesMatter
#BlackLivesMatterNL
#YuDiKorsowLivesMatter
#Neokolonialisme?
#Curacao
#TrintaDiMei

De quote komt uit een artikel van een wit medium wasrin bepaalde achterhaalde termen en perspectieven staan.
Terug