NL
.
Fikse discussie op (hashtag)Leidenvoor14 Facebook over de recente pro-KOZP verklaring van Samenvoor14
Bron: Doorbraak.EU
Fikse discussie op (hashtag)Leidenvoor14 Facebook over de recente pro-KOZP verklaring van Samenvoor14
Enkele witte vakbondsleden zijn boos. Steun voor de beweging tegen Zwarte Piet zou ingaan tegen "verbroedering". Onze reactie:

Het probleem is dat jullie soort van "verbroedering" ervan uitgaat dat witte mensen zwarte mensen belachelijk kunnen blijven maken via hun blackface-traditie, en dat de zwarte mensen daarover hun mond moeten houden.

En sterker nog, dat als die zwarte mensen worden aangevallen (letterlijk!) dat we dan allemaal het zwijgen gaan toedoen. Want als we ons zouden uitspreken zouden degenen die zich achter de blackface-traditie stellen wel eens weg kunnen gaan.

Weet wat het gevolg is van jouw model van "verbroedering"? Dat de beweging wit blijft, ook al is een steeds groter deel van de 'doelgroep' (aan de onderkant van de arbeidsmarkt) niet wit. En dat is een van de redenen waarom de beweging en op termijn de hele bond ten onder gaat.

We moeten ons nu collectief & actief anti-racistisch opstellen. Wist je dat de Amerikaanse beweging Fight for Fifteen, waar onze campagne naar gemodelleerd is, haar succes mede te danken heeft aan de compromisloze ondersteuning van de anti-racistische Black Lives Matter-beweging?

Juist ook door die solidariteit wist Fight for Fifteen heel veel niet-witte mensen aan zich te binden. Meer over weten? Lees onder meer deze links: - doorbraak.eu/hoe-blacklives… - doorbraak.eu/justice-the-fa… - doorbraak.eu/afl-cio-delega… - doorbraak.eu/chicago-teache…

Voor wat betreft rechts stemmende mensen: natuurlijk kunnen die meedoen aan een vakbond. Maar je kunt je wel afvragen waarom je op een partij (VVD) zou stemmen die uitsluitend opkomt voor de bazen? Of op eentje (PVV en FvD) die er uitsluitend op uit is om verdeeldheid te zaaien?

Wanneer zulke rechtse stemmers binnen de beweging racistische geluiden zouden laten horen, of die goedkeuren, en dus al onze niet-witte kameraden uitsluiten, dan zijn we ze liever kwijt dan rijk. Want zo ondermijnen ze de onderlinge solidariteit en dat is het enige dat we hebben.
Terug