NL
.
Black History Month in bibliotheek van Elsene
Bron: bruzz.be
Black History Month in bibliotheek van Elsene
Voor de eerste keer nemen de bibliotheken van Elsene deel aan Black History Month, dat de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora in de kijker plaatst. Op 19 oktober wordt de film Lumumba vertoond, gevolgd door een lezing over Black History Month en de betekenis van het Lumumba-plein.

"Elsene is een superdiverse gemeente met vele culturen, waaronder een grote Afrikaanse gemeenschap", vertelt Els Gossé (Groen), schepen van Nederlandstalige Cultuur in Elsene.

"Helaas wordt de Afrikaanse geschiedenis of cultuur nog te weinig belicht in media of onderwijs. Bovendien is het zeer belangrijk om over elkaars geschiedenis te leren als men wil dekoloniseren."

Op 12 oktober vond al een activiteit plaats in de Franstalige bibliotheek van Elsene, in het kader van Black History Month. Op zaterdag 19 oktober wordt de film Lumumba van Raoul Peck vertoond in de Nederlandstalige bibliotheek Sans Souci.

Vervolgens zal Billy Kalonji, voorzitter van het Platform Afrikaanse Gemeenschappen Comraf, het woord nemen. Hij zal het in een lezing hebben over de zin of onzin van Black History Month, de omgang met de Belgisch-Congolese geschiedenis en de betekenis van het Lumumba-plein.

Het evenement is gratis. Inschrijven kan via de website van de bibliotheek van Elsene.
Terug