NL
.
Politie
Politie
Nou, moe! De godganse dag zit dat Telegraaf-tuig te zeiken dat de politie niks doet, dat de politie moet optreden, dat de politie moet aanpakken. Tréédt de politie een keer op tegen dronken oproerkraaiers, is het wéér niet goed!

Gisteren ging een filmpje viraal waarin de politie een blonde studente tegen de grond werkt die hem uitdaagt: "Kom dan, sla me dan!" Ze is agressief en hondsbrutaal en mij viel als eerste op hoeveel zelfbeheersing de polite hier betracht. Er wordt wat gedreigd met de wapenstok, maar er wordt niet geslagen. De vrouw en haar vriendinnen krijgen ruimschoots de gelegenheid in te binden en zich terug te trekken. Als de vrouw eindelijk tegen de grond wordt gewerkt en in bedwang wordt gehouden, kan die agent niet anders meer. Hij doet het duidelijk met tegenzin. De rest van de oproerkraaiers komt er al helemaal genadig vanaf.

Maar Telegraaf-columnist Nausicaa Marbe gaat helemaal los op de politie. "Tuig in uniform!" tweet ze. Volgens haar valt de politie 'meteen met geweld' aan. Deden ze dat in onze 'krachtwijken' ook maar!
Blonde meiden

Ook Wierd 'Gewapende Clash' Duk vind dat de politie over de schreef gaat. 'Het zijn kinderen! Ze zijn dronken!', tweet hij met overslaande stem. 'Dit hoeft zo niet te gaan!' Nou ja, niet als het om jonge blonde meiden gaat. Ook bij Duk dat verongelijkte 'deed de politie maar wat tegen straatrovers en ander tuig dat onze steden terroriseert!'

En zo gaat het bij iedereen die boos is op de politie omdat ze optreedt tegen een groep studenten die de binnenstad van Utrecht terroriseert. 'Laffe honden en ze durven niet tegen de moslims!' aldus ene Albert. Volgens Ton gaat de politie, een 'laffe bende', voor Turken en Marokkanen op de loop. 'Zie ik die agent bij zijn getinte broeders niet doen', aldus 'Contra-Islam'. 'Smeris is nog een buitenlander ook. ja die pakken hollandse blonde meisjes wel aan', duidt thefirecanthurtme.

Enzovoort, enzovoort. De politie moet allochtonen en moslims aanpakken, geen blonde, dronken schreeuwbekken. Mij was trouwens niet eens opgevallen dat de agent, die dat meisje arresteert, een allochtoon is. Dit volk ziet altijd meteen wie er een van ons is en wie niet. Ze weten ook altijd onmiddellijk of iemand joods is. Heb ik ook altijd zo raadselachtig gevonden.
Gewapende tak van de PVV

Ik vind het nogal bizar dat de politie, in de beleving van dit schorem, niet tegen allochtonen optreedt. Alsof Mitch Henriquez nog leeft. Alsof Rishi Chandrikasing nooit is doodgeschoten en Ihsan Gurz nooit is gestorven in een politiecel. Alsof de politie niet de gewapende tak van de PVV is en al Marokkanen in elkaar slaat als ze op een nieuwe fiets rijden, want die zal wel gestolen zijn. Alsof de politie het in de Haagse Schilderswijk niet zo bont maakte, gewoon voor het oog van de camera ongeremd op veertienjarige jongens stond in te hakken, dat er vier jaar geleden heuse rassenrellen losbarstten, en Nausicaa Marbe hysterisch gilde dat er een allochtonenrevolte uitbrak.

Maar het is Marbe niet genoeg. Ze had graag gezien dat de politie 'testosteronbommend' doordraait in onze 'krachtwijken', een ironisch eufemisme voor allochtonenwijken.

We weten allemaal wat er gebeurd zou zijn als de jongedame, die de agent uitdaagde, een donkere huid had gehad. Ik zeg niet dat ze geluk heeft dat haar strottenhoofd niet verbrijzeld is en haar geslachtsdeel niet ingeslagen, zoals bij Mitch Henriquez, die ook brutaal was tegen de politie. Dat ze boft dat ze haast liefkozend op het zachte gras is gelegd, want ze heeft nooit de geringste kans gelopen op zelfs maar een blauwe plek. Omdat ze wit is, en overgeprivilegieerd.

'Tuig in uniform'. Toe maar. Je racisme schijnt door, Nausicaa!
Terug