NL
.
Het interview met Dehlia Timman zit vol drogredeneringen die inspelen op witte fragiliteit
Bron: NUC
Het interview met Dehlia Timman zit vol drogredeneringen die inspelen op witte fragiliteit
1. Ze stelt dat 'zwarte mensen te veel woede hebben over slavernij'. Terwijl vele zwarte mensen vooral terechte kritiek uiten op structurele discriminatie en racisme.

2. Ze zet zwarte mensen neer als boos en emotioneel en witte mensen als slachtoffer omdat zwarte mensen zich uitspreken tegen de racistische karikatuur zwartepiet. Er is een verschil tussen slogan zwartepietisracisme en 'Alle witte mensen collectief betichten van racisme'.

3. Drogredenering nummer 3: Vreedzame demonstranten neerzetten als extreem en agressief: 'Ze verstoren zo agressief het gezellige kinderfeestje'... Waar hebben we die eerder gehoord? O ja, Weird Duk! Wilt Dehlia Timman artikel 1 vvmu ook 'slopen en opnieuw opschrijven'?

4a. Drogredenering nummer 4: Excuses slavernij vanuit 'het instituut' Amsterdam - dat 1/3 eigenaar was van kolonie Suriname - reduceren tot excuses tussen haar mama en haar papa slaat nergens op... het gaat over historische verantwoordelijkheid van gemeente waar ze n.b. raadslid van is.
4b. Er is een groot verschil tussen haar identiteitsissues, haar mommy en daddy issues en de historische en morele verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam. Als ze dit onderscheid niet eens kan maken, wat heeft ze dan te zoeken in de Tweede Kamer?

5. Als haar campagnestrategie wordt om zwarte mensen / anti-racisme activisten obv drogredeneringen onder de bus te gooien wensen we haar veel "succes"... Er is al veel concurrentie op (dom)rechts Baudet, Rutte, Wilders etc. Wij weten iig waar we NIET op stemmen D66, D66 Amsterdam.

Gebaseerd op deze NUC twitter-draad.
Terug