NL
.
Agressieve islamofobe, racistische en seksistische reacties laten zien hoe erg dit genormaliseerd is in Nederland
Agressieve islamofobe, racistische en seksistische reacties laten zien hoe erg dit genormaliseerd is in Nederland
'Rot op kopvod dit is NEDERLAND wij Nederlanders willen geen kut moslims in Nederland'; 'Graag neuk ik haar in haar kont en veeg mijn lul af aan haar hoofd doekje!!!' Fatima Elatik deelde gisteren op Twitter een aantal screenshots van reacties op een foto van Ugbaad Killinci, PvdA-raadslid in Emmen. De foto was op Facebook geplaatst door de Utrechtse PVV, met als enige commentaar: 'Raadslid PvdA Emmen'.

Meer is er niet nodig voor Hans de Koning (maar echt), Arthur van der Zwan, Enno de Bruyn, Ina Mientjes, Roger Cox, Ronald Postma en anderen om onder eigen naam en toenaam helemaal los te gaan op Killinci. Het is de methode waar GeenStijl mee groot is geworden: een foto, een tekstje en je laat de reageerders het vuile werk doen, namelijk een persoon die jou niet aanstaat helemaal de tyfus intimideren met de goorste racistische en seksistische drek die mensen in zichzelf kunnen vinden.
Kwaad daglicht

Killinci gaat aangifte tegen de Utrechtse PVV doen, meldt RTL Nieuws, maar ik geef haar weinig kans. Het Openbaar Ministerie zal liever achter degene aangaan die Hans de Koning, Ronald Postma en Ina Mientjes "in een kwaad daglicht zet" door zomaar hun racistische gescheld voor het voetlicht brengen.

En bovendien is dit gecultiveerd. Door de politiek en door de media. Killinci ziet er immers uit als de verpersoonlijking van alles waar het publiek de afgelopen decennia angst voor is ingeboezemd: ze is zwart, moslim en draagt een hoofddoek, een 'kopvod', zoals een zekere Politicus van Het jaar dat heeft gedoopt. Gelukkig gaan Lodewijk Asscher en Eddy Terstall vrouwen als Killinci van die nare hoofddoek bevrijden, want dat is toch een "instrument van vrouwenonderdrukking", niet waar. Enno de Bruyn heeft dat van dat afvegen van zijn lul aan haar hoofddoekje ook niet zelf verzonnen. Het is een grap van Theo Maassen, die recentelijk nog klaagde dat je als witte man helemaal niets meer mag zeggen.

'Dit gebeurt er met vrouwen die participeren en een bijdrage leveren aan de samenleving', aldus Elatik. Zij kan het weten, ze is ervaringsdeskundige. Lang voor Killinci en ook lang voor Sylvana Simons was zij het constante mikpunt van de ongebreidelde racistische en misogyne haat van de Ronalds, de Hansen en de Enno's. Voor Hassnae is dit gescheld ook niks nieuws. Jaren geleden al werd ze uitgemaakt voor moslimhoer, moslimvarken en mosliminsekt dat verdelgd moest worden (sorry, 'verdelgt' moet dat zijn), onder andere nadat ze in het programma Pauw en Witteman was geframed als bondgenoot van een Palestijnse terrorist die de dood van Israelische kinderen op haar geweten had.
Brandend hakenkruis

De media doen een voorzetje, de achterban van de PVV en het FvD, en ik zie er ook altijd wel een paar PvdA'ers, CDA'ers, VVD'ers, dierenvrienden en GroenLinksers bij, maken er een mooi, brandend hakenkruis van. Dezelfde media kapittelen vervolgens de 'deugmensen' die dat maar matig kunnen waarderen, want dit is nou eenmaal de manier waarop deze mensen hun zorgen uiten over de stijgende huren en de verschraling van de gezondheidszorg. Waarom ga jij de wijk niet in, Peter Breedveld, om naar PVV'ers te luisteren?

"HOU JE VUILE KANKERKOP, STINKHOER!! ZE MOETEN JE VERDELGEN, ALS HET MOSLIMINSEKT DAT JE BENT!!" - Ja, oké, maar wat bedoel je daar nu precies mee? Het zijn de stijgende huren, hè? En de verschraling van de zorg. Ik begrijp je wel.

"Deze verdachte, edelachtbare, heeft als enige bedoeling gehad die arme Bezorgde Burger in een kwaad daglicht te zetten. Daarom eisen wij een voorwaardelijke boete en hij mag dit NOOIT meer doen, want Bezorgde Burgers moeten onweersproken hun gore racistische drek de ether in kunnen kotsen."

Er zijn best veel mensen die die screenshots van Elatik bekijken, dat weerzinwekkende racistische, misogyne gescheld lezen, die ongebreidelde haat, die gore, stinkende drek, en dat dan vergoelijken door te jijbakken over Marokkanen die zich misdragen in zwembaden. Het is namelijk het seizoen weer voor mediarellen over elke Marokkaan die zijn handen niet kan thuishouden in het zwembad. Abby Chalgoum kreeg het ook meteen, toen hij kritiek uitte op de weigering van onder andere de VVD, het CDA en de SGP om een motie te steunen om het redden van mensen nooit strafbaar te stellen. U leest dat goed, inderdaad. "Ja maar moslimtuig in zwembaden", tweet meteen zo'n kutracist ("belediging"; "kwaad daglicht"). Toen ik een linkje tweette naar mijn stuk over Wierd Duk en Lucas Hartong, die een spraakmakende groepsverkrachting in Spanje op het bordje van 'immigranten' probeerden te schuiven, was er ook onmiddellijk een troll die begon over 'medelanders' in zwembaden.
Kindermisbruik

Ja, die immigranten, allemaal viezeriken zijn het. Vraag het ze maar in Cambodja, waar Nederlanders in de top drie staan van het aantal opgepakte kindermisbruikers. Er zitten best veel Nederlanders in een buitenlandse cel wegens kindermisbruik. Hier, Nederlander opgepakt in Nepal, Nederlander opgepakt in Kenia, Nederlander voor de rechter wegens kindermisbruik op de Filippijnen, Nederlander in de cel voor kindermisbruik in Thailand, Nederlander randt kind (2) aan in Brazilië, Nederlander kan niet van de kinderen afblijven in Bulgarije, Nederlander vergrijpt zich aan kinderen in Suriname, Nederlander de petoet in in Spanje.

Nederlander is er maar druk mee! Iedere keer als ik weer een PVV'er zie schelden op moslims vanuit z'n onderduikadres in Zuidoost-Azië... enfin, u begrijpt wat ik bedoel. Ze zijn inderdaad niet te vertrouwen, die immigranten. Uit Nederland.

O kijk, Nederland wereldkampioen kinderporno hosten!

Maar goed, wat ik bedoel te zeggen is: laat je niet kisten, Ugbaad Killinci! Ik zal voor je vechten, al word ik er door het OM wéér voor voor de rechter gesleept.
Terug