NL
.
Zeker na vandaag: Kom morgen in actie in Tilburg!
Zeker na vandaag: Kom morgen in actie in Tilburg!
Beste strijders,

Hoe gaat het met iedereen? We hebben een zware dag achter de rug en er zijn veel onacceptabele dingen gebeurd. Het recht op demonstratie is op vele plekken ingeperkt of simpelweg afgenomen. De demonstranten die wel hun stem konden laten horen zijn bekogeld met eieren, hebben racistische spreekkoren moeten aanhoren en zijn zeer agressief bejegend. We zijn ontzettend onder de indruk van een ieders geduld en zelfbeheersing en we willen jullie enorm bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet. Eens te meer is duidelijk gemaakt van welke kant agressie en geweld afkomstig zijn. We hopen dat jullie de gebeurtenissen van vandaag kunnen verwerken. Op een later moment organiseren we bijeenkomsten in verschillende gemeenten om het met elkaar te hebben over wat er gebeurd is en hoe we vanaf hier verder kunnen op weg naar een inclusief Sinterklaasfeest.

Vandaag werden de rechten van vreedzame demonstranten van KOZP op schandalige wijze geschonden door geweld van pro-pieten. "Het kabinet moet de bedreigingen en het geweld tegen vreedzame demonstranten scherp veroordelen. In een democratische rechtstaat is geen plaats voor eigenrichting" schreef Amnesty International Nederland. Morgen krijgen de autoriteiten een herkansing om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Bezorgde burgers kunnen solidariteit tonen door zich morgen aan te sluiten bij het laatste vreedzame protest van dit weekend voor een inclusief Sinterklaasfeest en tegen zwarte piet. Laten we onze medestanders in Tilburg ondersteunen!

Wij verzamelen om 11:00 uur bij Burgermeester Stekelenburgplein, 5041 Tilburg voor de kick off van ons vreedzame protest tegen de racistische karikatuur van zwarte piet. Er zal vroeg in de ochtend een bus vertrekken vanuit Amsterdam. De vertreklocatie wordt na aanmelding bekend gemaakt. Als je mee wilt met de bus vanuit Amsterdam, vermeld dat dan op het aanmeldformulier.

Meld je aan via:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSebZ_PADD3EJQTJJ.../viewform...

#KOZP
#KickOutZwartePiet

U kunt KOZP ook ondersteunen door een donatie te doen aan ons Actiefonds via:
https://apura.org/.../kick_out_zwarte_piet_solidariteitsfonds...

Juist nu is het nodig je uit te spreken voor een sinterklaasfeest voor alle kinderen. Zelfs de politie veroordeelt het geweld van voorstanders van zwarte piet / hooligans: https://www.politie.nl/.../09-onderzoek-naar-problemen-rond-i....
Terug