NL
.
Zebra Piet als vervanger van Zwarte Piet
Zebra Piet als vervanger van Zwarte Piet
De kinderen hebben dinsdag een petitie aangeboden aan burgemeester Geert van Rumund en wethouder Lara de Brito. Ze vragen daarin om voortaan Zebra Pieten te gebruiken bij de intocht in Wageningen.

Petitie
Twaalf kinderen uit groep 7/8 van de Jozefschool hebben de petitie  eind vorig jaar opgesteld. Deze groep leerlingen volgt na schooltijd theatersportlessen (lessen waarin ze leren improviseren) onder leiding van Geraldine Sinnema. Tijdens een improvisatie-oefening ontstond het idee van Zebra Pieten als alternatief voor Zwarte Pieten. ,,Wat mij als theatersporttrainer zo trof was de blijheid van de kinderen dat ze een mooi alternatief voor Zwarte Piet hadden bedacht dat niemand zal kwetsen", zegt Sinnema.
Zebra Pieten-taart

De leerlingen zijn met hun petitie voor Zebra Pieten ter ondertekening bij andere leerlingen, leraren, familie en in hun buurt langsgegaan. Namens de kinderen heeft Sinnema de petitie bij Van Rumund en De Brito onder de aandacht gebracht. Zij zeiden blij verrast te zijn met het idee en wilden de petitie graag in ontvangst nemen.

Dinsdag togen de kinderen met Sinnema naar het stadhuis om de petitie te overhandigen. Van Rumund neemt het initiatief serieus: ,,Ik neem jullie petitie voor Zebra Piet mee naar de overleggen over de invulling van de Sinterklaasviering die ik de komende maanden heb." Als steuntje in de rug had leerling Joep een Zebra Pieten-taart gebakken. Die lieten de Van Rumund en De Brito zich in elk geval goed smaken.
Terug