NL
.
Joseph Goebbels achter de knoppen bij Facebook? Mitchell Esajas's Facebook account voor de 3e maal in een jaar geblokkeerd.
Joseph Goebbels achter de knoppen bij Facebook? Mitchell Esajas's Facebook account voor de 3e maal in een jaar geblokkeerd.
Wat is er mis met Facebook? NUC-medeoprichter Mitchell Esajas' Facebook account werd voor de 3e maal in een jaar geblokkeerd voor 30 dagen omdat hij een kritische post online zette over racisme in de Nederlandse maatschappij. Wat zijn deze zogenaamde "community standards" van Facebook?

Witte Nederlanders kunnen de meest geweldadige en racistische dingen posten zonder geblokkeerd te worden maar anti-racistische activisten worden voortdurend geblokkeerd? Is het een Facebook "community standard" om haatspraak te accepteren?

Hoe is het mogelijk dat de commentaren van mensen waartegen geprocedeerd werd om wille van haatspraak nog steeds online staan? Toen een trollenleger meer dan 10.000 denigrerende, racistische en geweldadige reacties online plaatste op Facebook werd NIEMAND geblokkeerd. Deze foto met haatdragende commentaren staat nog steeds online. Maar anti-racistische activisten worden doorheen het jaar geblokkeerd? Het ziet er naar uit dat Facebook haatspraak promoot!

Facebook is net als het echte leven: racisme, systematische onderdrukking en selectieve censuur zijn er schering en inslag. (hashtag)facebookisracist
Terug