NL
.
Nederlands politieracisme is wél te vergelijken met de VS
Nederlanders met een migratieachtergrond overleden 11,6 keer vaker in handen van de politie
NIEUWS
Manifest met visie en eisen
14 juli 2020
Geïnspireerd door o.a. de Black Panther Party 10 point program en het programma van de movement for Black Lives in de VS willen we een manifest maken met onze visie en eisen.

In augustus ... (klik hier om verder te lezen)
The Black Archives
14 juli 2020
Vandaag een mooi interview in het Parool met Mitchell Esajas over The Black Archives, Kick Out Zwarte Piet en #BlackLivesMatterNL

"Met de organisatoren van de protesten werken we nu aan een ... (klik hier om verder te lezen)
Moeten we met Rutte in gesprek?
14 juli 2020
Dus op de zogenaamde 'themadag Tegen Racisme' van de @npo.nl dacht @minpres dat het gepast en 'grappig' was om toch nog een #zwartepiet grapje te maken.

Daarom twijfelen wij of het ... (klik hier om verder te lezen)
Het "racismedebat" bewijst institutioneel racisme.
13 juli 2020
Intussen bij het "racismedebat" bewijst men eigenlijk dat er sprake is van institutioneel racisme. Immers, als racisme een systeem is, is het aanklagen en bespreken ervan potentieel ontwrichtend want ... (klik hier om verder te lezen)
De term "racismedebat" is te Jort door de bocht
13 juli 2020
Ik vind het nogal Jort door de bocht om te denken dat we nu weten hoe het zit met racisme in Nederland!

Het zogenaamde "racismedebat" heeft voor mij slechts 1 ding opgeleverd: de nieuwe Nederlandse ... (klik hier om verder te lezen)
Over racisme debatteer je niet, je bestrijdt het
12 juli 2020
Geen redactie zou het nu nog in het hoofd halen om een neonazi tegenover een holocaustoverlever te plaatsen om te debatteren over het bestaan van antisemitisme. Anders dan racisme is ... (klik hier om verder te lezen)
Nee, omgekeerd racisme bestaat niet
11 juli 2020
Dat is het verschil tussen incidentele, individuele discriminatie en racisme. Iedereen kan iemand om allerlei redenen niet mogen. Maar witte mensen als groep staan bovenaan de maatschappelijke ladder ... (klik hier om verder te lezen)
Nederland, we moeten het hebben over racisme
10 juli 2020
Aan tafel bij journalist en presentator Clarice Gargard schuiven deskundigen, mediamakers, activisten, 'gewone burgers', wetenschappers en historici aan, om aan de hand van het heden, het ... (klik hier om verder te lezen)
Geen intocht van Sinterklaas in Helmond, Zwarte Piet wordt Schoorsteenpiet
09 juli 2020
Helmond neemt dit jaar afscheid van de traditionele Zwarte Piet. Het Kasteel van Sinterklaas en de vier Sinterklaascomités van de stad hebben ervoor gekozen om verder te gaan met de ... (klik hier om verder te lezen)
12 juli, Dordrecht: solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU
09 juli 2020
Op 12 juli organiseren Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Is Racisme in Dordrecht een solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU.

Uit de oproeptekst: "Op 25 mei 2020 werd ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief aan Shula Rijxman, bestuursvoorzitter NPO over 'RACISMEDEBAT' van 12 juli aanstaande
08 juli 2020
Wij van het collectief Black Renaissance maken ons ernstige zorgen over de motieven van de NPO om op 12 juli een zogenaamd racisme debat te organiseren in het kader van een themadag rond racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom is er überhaupt een debat? Dat station zijn we allang gepasseerd.
08 juli 2020
Nah bruh, dit kunnen we niet serieus nemen, de NPO neemt dit niet serieus. WIE dacht dat het een goed idee was om of ALL people  jort.kelder te vragen om een 'racismedebat' te leiden op ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-racismeactivisten willen niet dat Jort Kelder tv-babbel over racisme leidt
08 juli 2020
Een van de ondertekenaars van de brief is Antoin Deul, oud-directeur van het nationaal slavernij-instituut NiNsee: "Absurd om Jort Kelder te vragen; iemand die flirt met het Forum voor Democratie. Op ... (klik hier om verder te lezen)
Petitie: spoor overheden aan praktijktesten in te voeren
07 juli 2020
De Black Lives Matter protesten in de VS legden ook hier in eigen land de open zenuw van structureel racisme en discriminatie weer bloot. Racisme en discriminatie zijn schering en inslag op de ... (klik hier om verder te lezen)
Share the mic now NL
07 juli 2020
Morgen zullen misdaadverslaggever en eindbaas die zich al jaren tegen zwarte piet en racisme uitspreekt Peter R. de Vries en co-founder van The Black Archives en #KOZP Mitchell Esajas ... (klik hier om verder te lezen)
Eerlijke agent zegt dat het politiesysteem faalt
07 juli 2020
De afgelopen jaren hielpen wij vele honderden mensen met een klacht over de politie. Een van de klagers die wij op dit moment begeleiden is Khalid.

Klacht van Khalid
Hij meldde zich bij ons omdat ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.

De Nederlandse Publieke Omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen Zwarte Piet als kwetsend en racistisch zien
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.
Waarom Zwarte Piet niet kan? We hebben het hier over witte mensen die zich zwart schminken, een kroespruik opzetten, hun lippen rood en dik maken.
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.