NL
.
Overheid, stop met stigmatiserende rapporten over criminaliteit en etnische herkomst
Ocan, SMN en IOT roepen de overheid op hun communicatie over criminaliteit en etnische herkomst aan te passen.
NIEUWS
Onderzoek naar etnisch profileren door Belastingdienst
20 mei 2019
De Autoriteit Persoonsgegevens doet onderzoek naar discriminatie door de Belastingdienst bij de opsporing van fraude. Het vermoeden is dat mensen met een tweede nationaliteit op grote schaal ... (klik hier om verder te lezen)
Brussel plots vol racistische tags: 'Dit horen we jammer genoeg nog veel'
20 mei 2019
Met de naderende verkiezingen op 26 mei vond van Rosen dat het tijd was om actie te ondernemen en de bevolking te sensibiliseren. Dat doet de beweging door een 'shockactie'. "Vandaag houden ... (klik hier om verder te lezen)
Voormalig N-VA’er en Vlaams Belanger riskeert tien maanden cel voor racisme
20 mei 2019
Voormalig Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste riskeert een celstraf van tien maanden met uitstel voor racisme en weerspannigheid. Na een verkeersongeval in Ieper was hij bijzonder agressief en ... (klik hier om verder te lezen)
Het steeds openlijker en walgelijker racisme van Baudet
18 mei 2019
De frontman van Forum voor Democratie zocht opnieuw de grens op door een filmpje van de neofascistische Identitäre Bewegung te delen

Met zijn opgeblazen taalgebruik en pseudowetenschappelijke ... (klik hier om verder te lezen)
Taak van burgemeester om publiek debat over Zwarte Piet te organiseren
17 mei 2019
Lucide gemeentebestuur Hilversum verzoekt KOZP indien het wil demonstreren om met elkaar in gesprek te gaan: met de extreem-rechtse anti-Zwarte-Piet-aanhangers die in Hilversum, Eindhoven en op vele ... (klik hier om verder te lezen)
Cycloon Idai kwam uit het Westen
17 mei 2019
De oorzaak is vooral CO2-uitstoot aan de andere kant van de oceaan.

Het Afrikaans continent is verantwoordelijk voor maar vier procent van de uitstoot wereldwijd, die tot (extreme droogtes en ... (klik hier om verder te lezen)
Zonder akkoord over spreiding kan je menselijkheid niet verzekeren
17 mei 2019
Bart De Wever was de brokken van zijn pensioenverhaal nog aan het opruimen, toen Groen zijn schot in eigen voet afvuurde. De Tijd berichtte dat Groen ook voorstander is van pushbacks op zee, en dat ... (klik hier om verder te lezen)
Partijprogramma's doorgelicht: Vlaams Belang
15 mei 2019
Het Vlaams Belang houdt op geen enkele manier rekening met de stem van het antiracistische middenveld. Integendeel, op zo goed als alle punten, gaat men er zelfs actief tegen in. Ondanks enkele ... (klik hier om verder te lezen)
'Maak van Leopold II-laan de Afrikalaan'
14 mei 2019
Met de slogan 'No to Avenue Leopold II Laan', waar De Bruyne zelf woont, wil de nummer 2 op de lijst van One.Brussels een alternatieve naam bekomen voor de Leopold II-laan. "Ik schaam mij ... (klik hier om verder te lezen)
De nationalistische retoriek van de SP helpt extreemrechts te legitimeren
14 mei 2019
Het maakt nogal uit of je naar de machtigen, of naar de zwakkeren trapt. De SP steekt zijn middelvinger de afgelopen periode vooral op naar naar arbeidsmigranten en landen uit de Europese ... (klik hier om verder te lezen)
Een eeuw van strijd tegen Zwarte Piet
13 mei 2019
Er wordt al bijna een eeuw strijd gevoerd tegen Zwarte Piet. Een uitgebreid overzicht, dat eerder werd gepubliceerd door No More Blackface Leiden op de website "Rapportage Zwarte Piet" over het ... (klik hier om verder te lezen)
Dit is waarom Antilliaanse en Surinaamse Nederlanders Zwarte Piet racistisch vinden
12 mei 2019
Zwarte Piet is de afgelopen jaren een van de meest beladen onderwerpen in Nederland. Het actualiteitenprogramma EenVandaag vroeg voor het eerst een groep van 780 Nederlanders van Antilliaanse en ... (klik hier om verder te lezen)
Individualisering versus generalisering van misdrijven
12 mei 2019
Misdrijven gepleegd door witte mannen worden geïndividualiseerd. Van misdrijven gepleegd door mannen van kleur wordt een kenmerk van een gehele bevolkingsgroep gemaakt.
Al 50 jaar discussie over etnisch profileren
11 mei 2019
Controle Alt Delete wijst erop dat Amsterdammers al bijna een halve eeuw vragen om eerlijke politiecontroles. In al die tijd is er onvoldoende gedaan om mensenrechtenschendingen te voorkomen. Zij ... (klik hier om verder te lezen)
Hypocrisie: Bart Nijman mag een moslimvrouw best voor 'hoer' uitschelden
11 mei 2019
'Alleen als een getinte man hoer zegt, zult gij daar aanstoot aan nemen.'

Nu de witte racist Bart Nijman van GeenStijl 'hoer' roept, wordt dat ongemakkelijke feit verzwegen of ... (klik hier om verder te lezen)
Groningen wil af van zwarte Zwarte Piet
09 mei 2019
De traditioneel zwart gekleurde Piet is binnen enkele jaren niet meer te zien bij de jaarlijkse Sinterklaas-intocht in Groningen.

Dat schrijven burgemeester en wethouders op vragen van de Partij ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.

Veel mensen vinden Zwarte Piet een vernederend personage
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Je bewijst mensen die zich gediscrimineerd voelen geen dienst door zo hardnekkig vast te houden aan die zwarte Zwarte Piet
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.