NL
.
Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit
De motie was aangezwengeld door Marvin Hokstam, uitgever van AFRO Magazine, in reactie op onethische verslaggeving over de zwarte piet demonstranten door Nederlandse journalisten
NIEUWS
Instagram-account van KOZP tijdelijk geschorst, anti-KOZP-haataccount nog wel online
20 november 2019
Het Instagram-account van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is woensdag tijdelijk geschorst. Het profiel werd onbereikbaar gemaakt, omdat het de Instagram-voorwaarden zou hebben ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme bestrijd je niet met discriminatie
20 november 2019
Gezichtsherkenning benadeelt mensen van kleur.

In 1Vandaag pleitte Marjan Olffers, hoogleraar Sport & Recht, voor de introductie van gezichtsherkenningssystemen in voetbalstadions. Aanleiding zijn ... (klik hier om verder te lezen)
Als Rutte echt een staatsman was, praatte hij ook met Kick Out Zwarte Piet
20 november 2019
Rutte heeft keer op keer laten zien alleen geïnteresseerd te zijn in de grieven van witte racisten, voor wie hij overigens verder ook niks doet. Rutte zit er alleen voor zichzelf.

Als hij een ... (klik hier om verder te lezen)
Carlo Boszhard stelt voor om Pieten oranje te maken
20 november 2019
Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden, maar hoe we de knechten van Sinterklaas dan wél moeten gaan schminken is nog steeds een ... (klik hier om verder te lezen)
'Wij zijn allemaal hartstikke tegen racisme'
19 november 2019
De bewering dat Zwarte Piet niks met racisme te maken heeft omdat ie geen karikatuur is van de zwarte mens, werd het afgelopen weekend herhaaldelijk gelogenstraft. In een verbijsterend filmpje, dat ... (klik hier om verder te lezen)
GAS-boete voor actievoerders Kick Out Zwarte Piet
19 november 2019
De actievoerders van Kick Out Zwarte Piet krijgen een GAS-boete. Ze hadden geen toelating voor hun protest, bij de intocht van Sinterklaas in Deurne. Dat heeft Burgemeester De Wever gezegd. ... (klik hier om verder te lezen)
Opinie: Wat is eigenlijk de traditie van Zwarte Piet?
19 november 2019
Roel den Dulk (1949) uit Ferwert zette zijn gedachten over Zwarte Piet op Facebook. Binnen een paar dagen kreeg hij 28.000 likes en werd het bericht 18.000 keer gedeeld. Dit is zijn kijk op ... (klik hier om verder te lezen)
Genoeg is genoeg, politieteam Markdal vormt kring tegen racisme
19 november 2019
De racistische uitingen die zondagmiddag van de tribunes rolden bij FC den Bosch, houden de gemoederen nog steeds bezig. De voetballers van Oranje pakten dit op door hand in hand in een kring te gaan ... (klik hier om verder te lezen)
Spelers FC Den Bosch over racisme: Ik kon nauwelijks slapen van boosheid
19 november 2019
Hoe kunnen ze ooit nog voor FC Den Bosch voetballen? Dat was de voornaamste vraag van hun familie en vrienden na het incident van zondagmiddag, toen een speler van tegenstander Excelsior het ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe je racisme in het voetbal echt aanpakt
19 november 2019
Follow the money. Beprijs racisme: verbied subsidie aan een club zodra tribuneracisme weer de kop opsteekt.

Dat kan weleens effectiever zijn dan de zoveelste verklaring tegen racisme, zou je denken. ... (klik hier om verder te lezen)
Humberto Tan reageert op Marga Bult en haar Zwarte Piet-opmerking
19 november 2019
Humberto Tan reageert op de uitspraken van zangeres Marga Bult die in het programma Café Hendriks & Genee een direct verband legde tussen de carrière van de presentator en de Zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
Onheus bejegend? Moreira werd getroffen door puur racisme
18 november 2019
Er moet in de voetbalwereld en in de babbelsatellieten op televisie nog een lang gesprek worden gevoerd over het al decennia verwaarloosde probleem van racisme in de stadions. Want het is fijn dat ... (klik hier om verder te lezen)
Protestactie tegen Zwarte Pieten bij intrede van Sinterklaas op luchthaven
18 november 2019
Maar op de rotonde voor de luchthaven was de stemming minder uitgelaten. Een tiental Antwerpenaren voerde er actie tegen de Zwarte Pieten die de Sint vergezelden bij zijn aankomst. Het was een stil ... (klik hier om verder te lezen)
Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Piet in de winkel
18 november 2019
De grootste speelgoedketens in Nederland hebben dit jaar bij het aankleden van de winkels zelden een plekje voor Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van NU.nl. De winkeliers kiezen geen kant in de ... (klik hier om verder te lezen)
Monkey Town trekt stekker uit zwarte piet-feestje na kritiek DENK
18 november 2019
De 'Mega Piet Toby Show' in indoor speeltuin Monkey Town in Osdorp gaat niet door na kritiek van de politieke partij DENK.

DENK-fractievoorzitter Mourad Taimounti riep via Twitter vanmorgen ... (klik hier om verder te lezen)
Niet mijn favoriete verhaal
18 november 2019
Ik kreeg een cold stare van mijn stagiaire. Haar ogen bewogen niet. Zelfs de pupillen waren frostry. Haar gezicht was gladgestreken. Secondes die wel een eeuwigheid lijken. Die het dan lieten lijken ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.
Waarom Zwarte Piet niet kan? We hebben het hier over witte mensen die zich zwart schminken, een kroespruik opzetten, hun lippen rood en dik maken.
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.

Opiniemakers die Zwarte Piet een non-issue vinden, wiegen zichzelf in slaap
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.

Zwarte Piet is een racistisch icoon uit een racistische tijd
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.