NL
.
Mwazulu, onvermoeibaar in de sporen van gestolen Afrikaans erfgoed
Het is geen diefstal wanneer je terugpakt wat van je afgepakt is!
NIEUWS
Teken de petitie 'Geen Zwarte Piet in Leiden'!
30 september 2020
Twee anti-racistische organisaties, AfroLeiden en No More Blackface Leiden, hebben samen een petitie opgesteld tegen de Zwarte Piet-figuur en alle andere vormen van blackface in de openbare ruimte in ... (klik hier om verder te lezen)
Den Haag subsidieert geen evenementen meer waar Zwarte Piet aan meedoet
30 september 2020
De gemeente Den Haag zal geen evenementen meer financieren waar Zwarte Piet aan meedoet. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad naar aanleiding van een motie die raadslid Mikal ... (klik hier om verder te lezen)
Geautomatiseerde risicoprofilering... biased by design
29 september 2020
Het eerste hoofdstuk beschrijft hoe de 'proeftuin' in Roermond werkt: met verschillende camera's monitort de politie alle inkomende auto's. Er wordt gekeken naar het kenteken, de ... (klik hier om verder te lezen)
Monitor Etnisch profileren
29 september 2020
Controle Alt Delete voerde een onderzoek in Amsterdam uit naar indicatoren die inzicht geven in de omvang van etnisch profileren.

In dit dossier leggen we uit:

    waarom het ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe wijdverbreid is institutioneel racisme in Nederland en wat valt ertegen te doen?
28 september 2020
Vaker staande gehouden worden door de politie. Eerder afgewezen worden bij sollicitaties. Minder kans op een woning in een mooie buurt. Meer controles door de sociale dienst. Een grotere kans op ... (klik hier om verder te lezen)
Daders aanslag KOZP gaan vrijuit, KOZP maakt zich zorgen om veiligheid anti-racisme demonstranten!
27 september 2020
Op 8 november 2019 vond er een gewelddadige aanslag plaats op een vergadering van Kick Out Zwarte Piet in Den Haag. De aanslagplaats vormde ook een aanslag op de democratie waarbij het gebruik van ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte piet komt er niet meer in op Zwolse basisscholen: ‘Een sterk signaal’
25 september 2020
Op geen enkele Zwolse basisschool komt dit jaar nog een zwart geschminkte piet op bezoek. Dat hebben de gezamenlijke schoolbesturen met elkaar afgesproken. Scholen zijn wel vrij om pieten in andere ... (klik hier om verder te lezen)
Iedereen heeft belang bij strijd tegen onrecht
25 september 2020
Alledaags racisme. Het soort waarbij je als zwart persoon in een strafzaak tegen racistische online haat zo in de schijnwerpers wordt geplaatst dat het bijna is alsof jij degene bent die ... (klik hier om verder te lezen)
Wakanda!
25 september 2020
Soré  Brama had tijdens het interview met Mwazulu zondag niet veel gezegd. Hij had me een elleboogboks gegeven, maar koos er verder voor om vriendelijk maar stoïcijns naast me te ... (klik hier om verder te lezen)
Omroep ZWART
25 september 2020
Een omroep gebouwd op oprechte interesse in anderen. ZWART slaat bruggen. Tussen wat je kent, en wat je nog niet kende. Tussen jou, en een ander. Iemand die anders kijkt. Anders denkt. Anders doet. ... (klik hier om verder te lezen)
Baart de Interministeriële conferentie racismebestrijding een muis?
25 september 2020
Het antiracistisch middenveld verwacht doorzetting en politieke moed op Interministeriële Conferentie Racismebestrijding en in federale regeringsonderhandelingen.

In 2001 engageerde België ... (klik hier om verder te lezen)
Extreem-rechtse hooligans die auto's vernielden en brand stichtten op anti-Zwarte Piet-bijeenkomst worden niet vervolgd door O.M.
24 september 2020
Het OM ziet niet voldoende bewijs voor vervolging. Vijf verdachten die waren aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting bij een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet ... (klik hier om verder te lezen)
Gemeenteraad R’dam in gesprek over racistische apps bij politie
24 september 2020
Aboutaleb zegt in de brief dat hij geschrokken is en dat hij de uitspraken afwijst. Hij informeert de Raad echter ook dat hij, als burgemeester, er niet over gaat. Volgens Aboutaleb is er sprake is ... (klik hier om verder te lezen)
Akwasi kondigt oprichting Omroep Zwart aan
22 september 2020
Akwasi heeft op Instagram de oprichting van Omroep Zwart aangekondigd. De rapper en andere BN'ers roepen mensen op om lid te worden.

Op de website van de omroep staat dat het gaat om een omroep ... (klik hier om verder te lezen)
Politie bevestigt: geen aparte registratie van moslimdiscriminatie meer
22 september 2020
In april signaleerden we op Republiek Allochtonië dat de politie geen cijfers meer geeft over moslimdiscriminatie. Vervolgens stelden de Amsterdamse PvdA en DENK dit in de Amsterdamse raad aan ... (klik hier om verder te lezen)
Geen Sinterklaasviering meer op Curaçao
20 september 2020
Het doek lijkt nu definitief gevallen voor de nationale sinterklaasviering op Curaçao. De overheid in Willemstad heeft besloten niet langer subsidie te verstrekken aan eventueel nieuwe ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.

Opiniemakers die Zwarte Piet een non-issue vinden, wiegen zichzelf in slaap
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.