NL
.
'Woke is dood'
Termen die gebruikt worden door activisten om sociale ongelijkheid aan te kaarten, worden doelbewust uitgehold en van hun betekenis ontdaan
NIEUWS
Protestgroep wil omstreden en beklad standbeeld in Diksmuide neerhalen: 'Laatste waarschuwing'
20 januari 2022
Dinsdagochtend kreeg het standbeeld van Jacques de Dixmude op de Grote Markt in Diksmuide een grote hoeveelheid rode verf over zich heen. Die protestactie werd vandaag opgeëist door een ... (klik hier om verder te lezen)
Onderdrukking en vrijheden
14 januari 2022
"Zolang mensen tactieken gebruiken om andere mensen te onderdrukken of te beperken in hun vrijheid, is er werk aan de winkel."

Rosa Parks
Segregatie en apartheid
13 januari 2022
"Segregatie is het overspel van een ongeoorloofde gemeenschap tussen onrecht en immoraliteit."

"De kanker van segregatie kan niet genezen (of voorkomen) worden met de Vaseline van ... (klik hier om verder te lezen)
Ik ben inmiddels banger voor...
12 januari 2022
Een aantal jaren geleden zei een VN-gezant iets over het racisme van Zwarte Piet, toen werd daar door Nederlanders, links en rechts, als door een wesp gestoken op gereageerd. De reacties op de ... (klik hier om verder te lezen)
Oproep tot een verenigd middenveld als baken tegen extreemrechts
11 januari 2022
Waar de Kif Kiffers begin jaren '00 aankaarten dat er voor hun verhaal geen plaats was in de media, zien we dat er ondertussen nog een nieuwe bijkomende en zeer zorgwekkende evolutie: de ... (klik hier om verder te lezen)
Films over Zwarte pijn, die selecteer ik niet
11 januari 2022
Met streamingplatform Pepr geeft Peggy Gemerts een podium aan Zwarte filmmakers en verhalen uit de Afrikaanse diaspora. Hard nodig, want Zwarte makers krijgen nog altijd minder kansen dan hun witte ... (klik hier om verder te lezen)
‘Woke’: ooit een waarschuwing voor racisme, nu een conservatief hondenfluitje
10 januari 2022
De war on woke gaat om veel meer dan het ridiculiseren van antiracisten als ideologische tegenstander met simplistische en historisch onjuiste gedachten. Het doel is het terugdraaien van vooruitgang ... (klik hier om verder te lezen)
Lector van hogeschool PXL doet racistische uitspraken tijdens online les: 'Anno 2022 kan dit niet langer door de beugel'
06 januari 2022
Een lector van hogeschool PXL heeft tijdens een online les racistische uitspraken gedaan. Het voorval dateert al van voor de kerstvakantie, maar de video werd nu online verspreid. "Zo'n ... (klik hier om verder te lezen)
Een strijdbaar 2022
04 januari 2022
Beste kameraden, bondgenoten en vrienden van Nederland Wordt Beter,

Allereerst hoop ik dat dit bericht jou en je dierbaren in goede gezondheid treft, in dit gloednieuwe jaar. We laten wederom een ... (klik hier om verder te lezen)
Dilan Yesilgöz aanstellen als minister is geen moed, maar een daad van benepen angst
03 januari 2022
Dilan Yesilgöz houdt, zoals alle rechtse witte mannen, van stoere praatjes over "keihard aanpakken" en "harder straffen". Over discriminatie door de politie wil ze niks horen. Met Yesilgöz ... (klik hier om verder te lezen)
Werknemers met een kleur of met een handicap? ‘We vinden ze niet’
24 december 2021
Inclusie is hot. Ondernemingen tonen goede intenties en willen stappen zetten om inclusiever te worden, maar kiezen er dan toch weer voor om een kloon van zichzelf aan te nemen in de nieuw ... (klik hier om verder te lezen)
Psychologe Birsen Taspinar: ‘Racisme laat bij elk slachtoffer een wonde achter die verzorgd moet worden’
23 december 2021
Veel mensen met migratieroots zijn het racisme in ons land meer dan beu. Ze gooien de handdoek in de ring: talentvolle adolescenten geven het op in school, geëngageerde twintigers vluchten weg ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom ik burgerlijke partij ben in de zaak van Schild & Vrienden
20 december 2021
In januari 2018 ging ik als jonge vrouw met migratieachtergrond aan de slag bij VRT NWS. Het was een moment dat ik had moeten vieren, waar ik fier op mezelf kon zijn. Maar het werd mij afgenomen, en ... (klik hier om verder te lezen)
KOzp doet aangifte na gewelddadige aanval op vreedzame demonstranten in Volendam
18 december 2021
Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) en Kick Out zwarte piet (KOzp) hebben aangifte gedaan naar aanleiding van de gewelddadigheden tijdens de demonstratie van KOZP in Volendam op 4 ... (klik hier om verder te lezen)
Stoppen met zinken
16 december 2021
We zijn nog niet goed op gang gekomen en we geven maar onze momentum weg. We hebben geweldige staadslieden en ministers en managers etc voortgebracht, maar we hebben nog steeds niet onze eigen ... (klik hier om verder te lezen)
Wat er gebeurt wanneer het College voor de Rechten van de Mens discriminatie toestaat…
15 december 2021
Het College voor de Rechten van de Mens is een instituut dat is opgericht om mensenrechten te promoten, te monitoren en te beschermen, om ervoor te zorgen dat mensenrechten (inclusief gelijke ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.


Hoe kan het dat Zwarte Piet anno 2020 nog bestaat?
Edgar Davids
Voormalig Surinaams-Nederlandse topvoetballer en coach
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.

Als er te veel mensen zijn die zich door Zwarte Piet gekrenkt voelen, is het niet meer het leuke feest
Linda de Mol
Actrice en televisiepresentatrice
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.