NL
.
'Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat'
'Als een zwart persoon op de deur klopt, zeggen ze: 'Mijn God, we worden uitgewist! Ze proberen ons te vernietigen!' '
NIEUWS
De universiteit is niet gevrijwaard van racisme
14 oktober 2019
Wij vinden dat de academische wereld het niet moet laten bij een veroordeling. We dragen namelijk allemaal verantwoordelijkheid voor een omgeving waarin dit soort racistische acties niet enkel ... (klik hier om verder te lezen)
Protesteer tegen blackface-feest in partycentrum, mede mogelijk gemaakt door gemeente Leiden
10 oktober 2019
No More Blackface Leiden (NBML), waar ook Doorbraak-activisten aan meedoen, roept iedereen op om de gemeente aan die belofte te herinneren en zowel de gemeente als het partycentrum een ... (klik hier om verder te lezen)
De stilte over de terreuraanslaag in het Duitse Halle is veelzeggend
10 oktober 2019
Extreemrechts zaait dood en verderf, en het krijgt de motieven, de ideologische legitimatie aangereikt door de media en de politiek, altijd vol begrip voor dit tuig, de "kritische burgers" in een ... (klik hier om verder te lezen)
Sollicitant wordt vooral op basis van migratieachtergrond gediscrimineerd
09 oktober 2019
Mensen met een migratieachtergrond hebben nog altijd minder kans om iets terug te horen na een sollicitatie, terwijl discriminatie op basis van leeftijd tussen 2015 en 2019 niet langer significant ... (klik hier om verder te lezen)
VN-rapporteur: boerkaverbod discrimineert islamitische vrouwen
07 oktober 2019
Tendayi Achiume, hoogleraar Rechten aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA), prijst de "belangrijke ontwikkelingen" om de "dehumaniserende en stereotiepe" figuur van ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom Open Vld en CD&V niet socialer zijn dan N-VA
07 oktober 2019
De inconsistentie kan moeilijk groter. Die striktere toegang tot sociale voordelen geldt immers niet voor alle burgers. Het geldt voor een specifieke groep: nieuwkomers uit niet-Europese landen. Zo ... (klik hier om verder te lezen)
Extreemrechts op Twitter: wat doe je eraan?
05 oktober 2019
Wat moet je doen om in twee dagen zesduizend bedreigingen te ontvangen, inclusief bedreigingen aan huis? Om opmerkingen te krijgen als: 'Je mag blij wezen dat we je hierheen hebben gehaald, ... (klik hier om verder te lezen)
Nederlander (25) al een maand klem in Melilla, oplossing ambassade blijft uit
05 oktober 2019
"Tijdens het inchecken werd ik opeens tegengehouden door de Spaanse politie", vertelt Ouisam vanuit Melilla door de telefoon. "Ze zeiden dat mijn Nederlandse paspoort nep was en sloten me twee dagen ... (klik hier om verder te lezen)
Steun aan Unia stopzetten is kiezen voor de wet van de sterkste
04 oktober 2019
In het Vlaams regeerakkoord (N-VA/OpenVLD/CD&V) wordt lippendienst bewezen aan de strijd tegen discriminatie. Tegelijk trekt Vlaanderen zich terug uit het centrum dat bevoegd is voor ... (klik hier om verder te lezen)
Middelburg kiest voor roetveegpieten bij Sinterklaasintocht
03 oktober 2019
Bij de intocht van Sinterklaas in Middelburg zullen alleen roetveegpieten zijn. Dat heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. De gemeente volgt sinds 2006, toen de landelijke intocht in de stad was, ... (klik hier om verder te lezen)
Politie stuurt verkeerde agent naar huis
03 oktober 2019
In de zomer van 2019 sprak Fatima Aboulouafa, teamchef bij de politie in Leiden, zich uit over racisme, intimidatie en machtsmisbruik bij de politie. Teamchef Fatima is 'op pauze' gezet omdat ... (klik hier om verder te lezen)
Vlaamse regering geleid door N-VA stopt steun voor Unia
01 oktober 2019
Het Gelijkekansencentrum Unia reageert verontwaardigd op het vertrek van de Vlaamse regering. "Het is onbegrijpelijk dat er zo een dergelijke beslissing genomen is, zonder dat we er zelf bij ... (klik hier om verder te lezen)
Start Black Achievement Month zette de toon hoog zondagavond
30 september 2019
Het was virtuoos concertpianist piano Dywel Braaf die zondagavond in het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidse Plein de toon zette voor de opening van Black Achievement Month 2019. Zijn das ... (klik hier om verder te lezen)
Sommige mensen willen de aarde zien branden
28 september 2019
Where to begin? Een gek stak drie mensen neer in Groningen en PVV-senator Marjolein Faber tweette dat de dader een Noord-Afrikaans uiterlijk had, 'kennelijk een hekel aan bier heeft' en dat ... (klik hier om verder te lezen)
Brief aan alle basisscholen over het verwijderen van de racistische elementen uit het sinterklaasfeest
27 september 2019
De NTR schaft Zwarte Piet af, nu alle basisscholen nog! Daarom stuurt de actiegroep "NTR komt niet over de brug" vanaf vandaag onderstaande brief aan alle 6236 (!) basisscholen in ... (klik hier om verder te lezen)
Thom Hoffman toont Indië vol repressie, racisme en destructie
27 september 2019
Acteur en fotograaf Thom Hoffman heeft een boek samengesteld met deels weinig bekende, historische foto's over Nederlands-Indië. Het is een breuk met het nostalgische koloniale 'tempo ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.

Veel mensen vinden Zwarte Piet een vernederend personage
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.