NL
.
Stel je eens voor
Het was de tweede keer in een week dat ik door kreeg dat ik zelf niet ver genoeg ga. Dat ik het nog steeds safe speel.
NIEUWS
In The Journalist: Folklore or racism
17 januari 2020
"Ik heb meegeschreven aan een artikel in The Journalist (het vakblad van de Britse Vereniging van Journalisten), over hoe het Nederlandse journaille faalt in het hooghouden van ethiek in ... (klik hier om verder te lezen)
Als je zondebokken zoekt tellen feiten niet
16 januari 2020
Onderzoek: In veel Westerse landen, door alle lagen van de bevolking, denken mensen dat immigranten: - een veel grotere groep vormen - veel vaker moslim zijn - veel vaker laaggeschoold werk doen - ... (klik hier om verder te lezen)
8 februari, Grou: demonstratie voor een inclusief Sint Piter-feest
15 januari 2020
Het Sint Piter-feest is dan wel anders dan het nationale Sinterklaasfeest maar ook bij Sint Piter wordt ervoor gekozen een racistische karikatuur die mensen kwetst in stand te houden. Zolang het Sint ... (klik hier om verder te lezen)
Lex Uiting spreekt zich uit tegen Zwarte Piet
14 januari 2020
Zanger en presentator Lex Uiting spreekt zich uit tegen Zwarte Piet.

Dat doet hij in de eerste aflevering van de Vlaai Away podcast van radiomakers Robin Vonken en Kevin Klyn.

Venlonaar Uiting zegt ... (klik hier om verder te lezen)
'Geen zin in een terugblik op het jaar 2019'
09 januari 2020
Dit jaar had ik ff geen zin in een terugblik op het jaar 2019 of op het laatste decennium. Om eerlijk te zijn was ik gesloopt, kapoet, exhausted aan het einde van t jaar na binnen enkele maanden een ... (klik hier om verder te lezen)
Een inhoudelijk gesprek met Thierry Baudet
04 januari 2020
En in een mum van tijd heeft Baudet Akkerman in de val gelokt van een discussie over Marokkanen die mensen omver lopen. Alle mannen lopen mensen omver, het is een typisch mannending, maar Baudet ... (klik hier om verder te lezen)
Aan het eind van de leugen wint de N-VA
03 januari 2020
... Stap 2: Half Vlaanderen reageert met ontzetting en veroordeling op de leugens en overdrijvingen en bijgevolg niet op de inhoud, waar de N-VA-stelling onaangeroerd overeind kan blijven staan. Het ... (klik hier om verder te lezen)
Crowdfundingcampagne voor Kick Out Zwarte Piet Solidariteitsfonds 2019-2020
01 januari 2020
Op 11 november 2018 hebben we de crowdfundingcampagne voor het "Kick Out Zwarte Piet Solidariteitsfonds 2019-2020" opgezet. Na een maand hebben we door de genereuze bijdragen van 1550 donateurs een ... (klik hier om verder te lezen)
Schaken, niet dammen op het schaakbord
31 december 2019
Ik heb te vaak gehoord van zwarte mensen die zeggen dat we moeten ophouden met klagen over Nederland. "Want je hebt er zelf voor gekozen om daar te gaan wonen."

Dat dus, is acceptatie van ... (klik hier om verder te lezen)
Er zit meer onder je pata dan 'straat'
28 december 2019
Veel Surinamers die vóór de jaren 80 zijn opgegroeid, zullen de verhalen van ouders en grootouders kennen: over hoe zij strafwerk moesten maken, of zelfs fysiek gestraft werden als ze ... (klik hier om verder te lezen)
Beschimpen van de macht
24 december 2019
Begin dit jaar werd ik gedagvaard door het Openbaar Ministerie omdat ik een racistische Twitter-troll had beledigd. Deze man bestookte mij en vooral ook mijn geliefde, een Marokkaanse moslima, zeven ... (klik hier om verder te lezen)
Links zijn is nog net niet verboten in Nederland, maar veel scheelt het niet
21 december 2019
Hoeveel jaar moeten we nou al dag-in, dag-uit aanhoren dat je niks mag zeggen als je rechts bent, en dat alle media links zijn? Minstens vijftien jaar, elk dag, krijgen we deze verongelijkte ... (klik hier om verder te lezen)
Antwerpse professor zet rondleiding stop in Afrikamuseum na shockerende uitspraken van racistische gids
20 december 2019
Een professor van de Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een rondleiding met haar studenten in het Afrikamuseum vroegtijdig beëindigd, na enkele opmerkelijke uitspraken van een gids. "Lumumba ... (klik hier om verder te lezen)
Seksisme en racisme zijn geen meningen
20 december 2019
Dit voorjaar draaiden One'sy Muller en Zoë Papaikonomou voor het eerst hun 'wasprogramma tegen blinde vlekken in de media': de Bonte Was Podcast. Ze ontvingen elke aflevering een ... (klik hier om verder te lezen)
De 'echte' Rotterdammer bestaat al zo’n vijf eeuwen niet meer
18 december 2019
Volgens het CBS heeft iemand zo'n achtergrond als die minstens één ouder heeft die in het buitenland geboren is. Dat maakt mij bijvoorbeeld een Nederlander met een ... (klik hier om verder te lezen)
Jerry Afriyie: 'Bedankt, Perez Jong Loy! Return If Possible, grote broer'
17 december 2019
Je was een van de weinige mensen van de oudere generatie die moeiteloos een brug wist te slaan tussen jouw generatie en mijn generatie (millennials). Je diende jouw gemeenschap zonder eigen ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
FEB
01
2020
Landelijke bijeenkomst KOZP #2020ZwartePietVrij
Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
15:00u
MAA
21
2020
Manifestatie Stop Racisme. Gelijke Rechten Nu!
Noordstation, Brussel
13:30u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.