NL
.
Disproportionaliteit in sancties ruikt naar racisme bij KU Leuven
Er worden wat ggo-aardappelen uit de grond getrokken: ontslag. Een zwarte student sterft tijdens doop: schrijf paper... en kom erna bij KUL werken.
NIEUWS
Zonder deze advocaat was de racistische klopjacht (omfloerst gekend als 'toeslagenaffaire') nooit onthuld
09 augustus 2020
Eén zaak zal advocaat Eva González Pérez (47) nooit vergeten. Haar cliënt was een van de vele ouders, veelal met een migratieachtergrond, die door de ... (klik hier om verder te lezen)
Interview met rapper Akwasi
08 augustus 2020
Ik heb naar dat racismedebat gekeken en echt, mijn tenen trokken zo krom dat ik daarna heel lang in een warm bad heb moeten zitten om ze weer recht te krijgen. Er zit wel een Partij voor de Dieren in ... (klik hier om verder te lezen)
Op weg naar het Manifest voor Zwarte Emancipatie. Meld je aan voor de bijeenkomsten
06 augustus 2020
In augustus 2020 organiseren Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB), New Urban Collective, Black Queer & Trans Resistance NL openbare bijeenkomsten in vijf provincies in Nederland. De input ... (klik hier om verder te lezen)
Nog amper Black Lives Matter in je tijdlijn? 'Stilte voor de storm'
05 augustus 2020
Het is net als met het opruimen van een huis. Als iemand halverwege komt kijken, zegt die: het was van tevoren beter dan nu. Maar als je doorzet, heb je op het eind een splinternieuw huis. Daarmee ... (klik hier om verder te lezen)
Ontsla en bestraf de betrokken agenten
05 augustus 2020
Voor de uitlatingen die vijf agenten in februari 2019 deden in een besloten whatsappgroep, worden zij niet strafrechtelijk vervolgd. Dat besloot het Openbaar Ministerie op basis van onderzoek. Er ... (klik hier om verder te lezen)
Zij geven docenten een spoedcursus ‘racisme’
05 augustus 2020
Twintig Amsterdamse leerkrachten - die zichzelf kunnen aanmelden - zullen op basis van wetenschappelijke literatuur van onder andere Philomena Essed, Gloria Wekker en Sut Jhally leren wat racisme is, ... (klik hier om verder te lezen)
Oud-rector Torfs scherp voor KU Leuven in zaak-Reuzegom: 'Universiteit is tekortgeschoten en zou zich beter herpakken'
04 augustus 2020
Volgens Torfs had men moeten onderzoeken of de student Sanda Dia, die buitenlandse roots heeft, al dan niet het slachtoffer is geworden van racisme. “Ik zeg niet dat het zo is, maar het had ... (klik hier om verder te lezen)
Black Lives Matter mondkapjes waarvan de winst 100 gedoneerd wordt aan Stichting Nederland Wordt Beter
03 augustus 2020
Wij willen dat iedereen gelijke kansen en mogelijkheden krijgt, ongeacht geslacht, geaardheid, kleur of achtergrond. Wij zijn voor diversiteit en inclusie, en wij zijn tegen elke vorm van ... (klik hier om verder te lezen)
Beeld Leopold II aan Afrikamuseum in Tervuren opnieuw beklad
03 augustus 2020
Het beeld van de vroegere Belgische koning Leopold II aan het Afrikamuseum in Tervuren is opnieuw besmeurd, wellicht door activisten van de Black Lives Matter-beweging.

"Het is al de derde keer dit ... (klik hier om verder te lezen)
‘De dader van El Paso vond zichzelf ook geen racist’
03 augustus 2020
Racistisch gemotiveerde aanslagen, zoals de schietpartij in El Paso van een jaar geleden, staan niet op zichzelf, betoogt Sander Philipse. De retoriek erachter klinkt door in de media en politiek - ... (klik hier om verder te lezen)
Binnenkort organiseert KOZP 'town hall meetings'
02 augustus 2020
Vandaag is het precies twee maanden geleden dat de historische #BlackLivesMatter demo op de Dam in Amsterdam plaatsvond.

KOZP organiseerde het eerste #BlackLivesMatterNL protest op de Dam en was ... (klik hier om verder te lezen)
2020 is ons jaar
02 augustus 2020
Durf er eens anders naar te kijken

2020 is niet het jaar dat we hadden verwacht

2020 is niet het jaar dat we wilden

Maar het werd wel het jaar waarin

De issues van zwarte mensen mainstream ... (klik hier om verder te lezen)
BLM
30 juli 2020
Als Ewald Engelen zoveel van Black Lives Matter weet dat hij het niet eens kan spellen. Black Lives Matter: "de VS en 'westerse' landen zijn als geheel racistisch, inclusief al die zogenaamd ... (klik hier om verder te lezen)
Het n-woord is racistisch
29 juli 2020
Nog één keer: Het n-woord is niet 'kwetsend', het is racistisch. Het is geen 'overgevoeligheid' van zwarte mensen, het is geweld van witte mensen. Onderzoek waarom jij ... (klik hier om verder te lezen)
Pan-Afrikaanse activisten leggen klacht neer tegen AfricaMuseum en Belgische staat
28 juli 2020
'Het AfricaMuseum is een koloniaal instituut. Mensen betalen hier twaalf euro voor een ticket voor een museum met een koloniaal oeuvre en niets van de opbrengst gaat naar Afrika?'

Het ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-zwart racisme is duidelijk een systeem dat voortkomt uit het koloniale verleden
27 juli 2020
De groepjes zwarte jongens die worden geweigerd in de rij voor de club. De witte mensen die wel in de Amsterdamse crêperie worden geholpen, terwijl zwarte klanten te horen krijgen dat de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.

Als witte moeder van bijna witte kinderen vind ik dat zij en anderen ook verschoond moeten blijven van racistische stereotypen als Zwarte Piet
Sunny Bergman
Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.