NL
.
Nederlands politieracisme is wél te vergelijken met de VS
Nederlanders met een migratieachtergrond overleden 11,6 keer vaker in handen van de politie
NIEUWS
Out now, black lives matter
06 juli 2020
Het was de afgelopen maand een intense maand waarin er zoveel is gebeurd dat het niet bij te houden was. Het was fijn om tussen alle hectiek in op het Leidseplein een goede intergenerationele en ... (klik hier om verder te lezen)
Cancel-culture
06 juli 2020
Er zijn mensen gecanceld, cancelcultuur bestaat. Alleen komt die cancelcultuur volledig voor rekening van Rechts. Sylvana Simons durfde zomaar aan een witte man te vragen waarom hij zwarte mensen ... (klik hier om verder te lezen)
‘Aziatische Nederlanders: steun de strijd tegen anti-zwart racisme’
05 juli 2020
Aziatische Nederlanders weten hoe verwoestend racisme is én ze plukken de vruchten van het werk van zwarte antiracismeactivisten. Juist omdat Aziatische Nederlanders zelf worden geconfronteerd ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme is een misdaad, geen debat
05 juli 2020
Stuitend hoe redacties blijven spreken van een debat als het over racisme gaat. En hijgerig op zoek zijn naar 'het andere geluid'. Dan krijg je dit soort nietszeggende rommel waar niemand wat ... (klik hier om verder te lezen)
Wat zwart Amerika voor Europa betekent
04 juli 2020
Fascisme is opnieuw een mainstream ideologie op het Europees continent, met uitgesproken racistische partijen als belangrijk onderdeel van het politieke landschap, die, zelfs als ze niet aan de macht ... (klik hier om verder te lezen)
De eurocentrische Canon
04 juli 2020
'Er is geen beter middel om minderwaardigheid bij een ras te kweken dan dit geschiedenisonderwijs, waarbij uitsluitend zonen van een ander volk worden genoemd en geprezen', zo schreef de ... (klik hier om verder te lezen)
'Ik hoop dat doordringt dat Nederland ook dader is geweest'
03 juli 2020
"Zeker, racisme is inherent aan het kolonialisme, natuurlijk. Kolonialisme stoelt op racisme, rechtsongelijkheid, uitsluiting en onderdrukking. Dat zit ook in het dna van die KNIL-officieren. Mensen ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-racisme monddood maken is ook racisme
02 juli 2020
Het onterecht veroordelen van de protesten, het misleidend focussen op het geweld in de marge, en het stilzwijgen van vandaag bewijst dat men geen enkele intentie heeft om racisme als probleem te ... (klik hier om verder te lezen)
Het zogenaamde racismedebat in de Tweede Kamer: het was tenenkrommend, het was beschamend, het was weerzinwekkend en walgelijk.
02 juli 2020
Het was een koloniaal debat waarin witte mensen met elkaar wedijverden over wie de niet-witte mens het best begreep en wie de beste oplossing had voor het niet-wittemensenprobleem. Als de niet-witte ... (klik hier om verder te lezen)
Keti-koti
01 juli 2020
Wan Switi Manspasi Dey! Vandaag herdenken we de afschaffing van de slavernij. Op papier werden de slaaf gemaakten op 1 juli 1863 'vrijgemaakt', in de praktijk moesten ze echter nog tot 1873 ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom ik geen Keti Koti vier maar herdenk, in stilte
01 juli 2020
Marvin Hokstam: 'Hoe kun je vieren dat je iets terugkrijgt wat nooit van je had moeten ontnomen? Geef mij liever een herdenking, in stilte.'

'They had no right', zei Erykah Badu ... (klik hier om verder te lezen)
Politie Rotterdam onderzoekt racisme in appgroep agenten
01 juli 2020
 De Rotterdamse politie begint een "diepgaand onderzoek" naar racistische uitlatingen van politieagenten in een eigen WhatsApp-groep. In conversaties van negen politieagenten in de 'Jan Smit ... (klik hier om verder te lezen)
KOZP ontving formele uitnodiging
30 juni 2020
STATEMENT #KOZP M.B.T. RUTTE EN HOE NU VERDER "KOZP heeft een een formele uitnodiging ontvangen om het gesprek aan te gaan met premier Rutte. Wij vinden het een positief signaal dat premier Rutte nu ... (klik hier om verder te lezen)
1 Juli: United we stand, in gesprek met Kick Out Zwarte Piet
30 juni 2020
MORGEN LIVE vanuit @arminius.rotterdam: 1 juli: United we stand - In gesprek met Kick Out Zwarte Piet

"Dit jaar zijn er tijdens de Keti Koti-maand tienduizenden mensen de straat op gegaan om opnieuw ... (klik hier om verder te lezen)
Scholenkoepel PCBO Leeuwarden doet Zwarte Piet in de ban
30 juni 2020
PCBO Leeuwarden, een koepel van zestien christelijke scholen in de gemeente Leeuwarden, haalt een streep door Zwarte Piet. ,,Het is een kinderfeest, we willen een heldere lijn kiezen in de discussie ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom sommige Nederlanders maar een half pensioen krijgen
30 juni 2020
Duizenden Surinaams-Nederlandse ouderen krijgen minder AOW dan waar ze recht op hebben. Hoe is dat mogelijk en waarom werkt de Nederlandse Staat zo tegen? 'Er wordt al 45 jaar niets gedaan om dit ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.