NL
.
Ontslagen, mishandeld en bedreigd: zij vechten tegen racisme
In Hoorn is racisme benoemen vele malen erger dan racisme zelf.
NIEUWS
Zwarte vrouw, geen wonder dat je hier moe van wordt
03 maart 2021
En dan is het hek van de dam. Je doet aan identiteitspolitiek, zeggen ze. Je bent sensitief, overgevoelig. Je polariseert zelf, je bent eigenlijk racistisch, en wat Rijneveld ondervond was omgekeerd ... (klik hier om verder te lezen)
'Pano' onderzoekt getuigenissen over politiegeweld: 'Op dat moment dacht ik dat hij dood was'
03 maart 2021
Samer zal later in de versie van de politie lezen dat hij ervan beschuldigd wordt dat hij een politieman een vuistslag heeft gegeven. "Deze bewakingscamera heb ik geplaatst voor het geval er een ... (klik hier om verder te lezen)
Black History is iedere dag
03 maart 2021
Februari was Black Achievement Month; een maand waarin we mijlpalen van zwarte mensen vieren. Stagaires Alvin Buobi en Reina Gouveia zetten voor iedere dag van die maand 28 Afro-Amerikanen/Afrikanen ... (klik hier om verder te lezen)
Vijf maanden Black History month
28 februari 2021
Building Strong Black Communities. Dat is het thema van Black History Month 2021. De bedoeling was een festival waar de Zwarte gemeenschap een maand lang haar geschiedenis van excellence ging vieren, ... (klik hier om verder te lezen)
Ashaki Leito, Achter vrijheidsstrijders stonden vrouwen, net zo sterk of zelfs sterker
28 februari 2021
In een maatschappij waarin het witte altijd overheerst, is het belangrijk om stil te staan bij de geschiedenis van het continent Afrika en de diaspora over de hele wereld. We worden doodgegooid met ... (klik hier om verder te lezen)
Berisping voor Rotterdamse agenten
26 februari 2021
Volgens eenheidsleider Westerbeke krijgen de agenten een lichte sanctie mede omdat de zaak al twee jaar oud is. De politie was al jaren op de hoogte, ook de eenheidsleiding was op de hoogte, maar ... (klik hier om verder te lezen)
Unia stelt zich burgerlijke partij in zaak betoging tegen klassenjustitie
26 februari 2021
Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia voegt zich bij de verschillende burgerlijke partijen in de zaak van het politieoptreden tijdens de betoging tegen klassenjustitie op 24 januari. Directrice ... (klik hier om verder te lezen)
Ik ben er ook voor de mensen die niet van me houden
23 februari 2021
Neem nu dat nieuwe voorstel, om mensen die agenten bezeren harder te straffen. Jerry Afriyie, van Kick out zwarte Piet, is in elkaar geslagen en de politie beweert: 'Kijk, hij heeft mij pijn ... (klik hier om verder te lezen)
Jammer voor Vlaanderen
18 februari 2021
Met alleen de huidige antiracismewetgeving komen we er niet. Vlaanderen heeft meer nodig om uit te blinken en niet te verliezen. Praktijktests invoeren geeft ons al een mooie voorsprong om ... (klik hier om verder te lezen)
Je kan je niet objectief zijn en maar één kant van het verhaal zien
18 februari 2021
Je kan je niet op objectiviteit beroepen wanneer het om racisme gaat. Als journalist hoor je te weten dat je niet slechts dat deel van het volk DIENT dat zich niet aan racisme stoort.

Ik vroeg me af ... (klik hier om verder te lezen)
Uitspraak Hoge Raad in zaak Mitch Henriquez
16 februari 2021
Het OM besloot uiteindelijk om twee van de vijf agenten betrokken bij de dood van Mitch Henriquez te vervolgen. In deze rechtszaken heeft de politie alles uit de kast getrokken om te bewijzen dat ... (klik hier om verder te lezen)
Wie is de Mol: anti-aziatisch racisme voor een miljoenenpubliek
15 februari 2021
In mijn hoofd bestond het niet eens dat het oké was om dit kwetsend te vinden tot ik andere Aziaten zich hierover hoorde uitspreken. Je kan blijkbaar voor jezelf opkomen. Je hoeft het niet te ... (klik hier om verder te lezen)
Commissie oordeelt over zaak Amsterdamse agent, stevige kritiek op politie, Anis krijgt gelijk
11 februari 2021
Ruim vier jaar lang volgen we de casus van Anis - een politieagent - die onterecht werd aangehouden, er volgde een lange doofpotaffaire en uiteindelijk is er een onderzoek ingesteld. De commissie ... (klik hier om verder te lezen)
'Mag iedereen kinderen krijgen? Als Conner Rousseau zijn geschiedenis kende, wist hij waarom wel'
11 februari 2021
Eerder deed John Crombez, voorganger van Conner Rousseau als voorzitter van Sp.a, een gelijkaardig voorstel om anticonceptie te verplichten bij drugsverslaafden. "Eigenlijk zeg je dan dat kinderen ... (klik hier om verder te lezen)
Proces Mawda: ‘De beschuldigde die niemand heeft gehoord’
11 februari 2021
Waarom ontkenden agenten en parket aanvankelijk dat de peuter door een politiekogel om het leven kwam? Waarom kregen de Irakezen tijdens het proces een andere behandeling dan de agent? Waarom ... (klik hier om verder te lezen)
Caribische Nederlanders
10 februari 2021
De trans-Atlantische slavenhandel was een misdaad tegen de mensheid en dat heeft onze voorouders enorm veel leed berokkent en heeft tot op de dag van vandaag invloed op ons volk van Afrikaanse ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
21
2021
Voer op 21-3-2021 mee actie tegen structureel racisme
Statische acties, sit-ins, ... laten we creatief zijn!
00:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft.
Peter van der Vorst
Nederlands televisiepresentator, -producent en -programmamaker
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.