NL
.
Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit
De motie was aangezwengeld door Marvin Hokstam, uitgever van AFRO Magazine, in reactie op onethische verslaggeving over de zwarte piet demonstranten door Nederlandse journalisten
NIEUWS
Onheus bejegend? Moreira werd getroffen door puur racisme
18 november 2019
Er moet in de voetbalwereld en in de babbelsatellieten op televisie nog een lang gesprek worden gevoerd over het al decennia verwaarloosde probleem van racisme in de stadions. Want het is fijn dat ... (klik hier om verder te lezen)
Protestactie tegen Zwarte Pieten bij intrede van Sinterklaas op luchthaven
18 november 2019
Maar op de rotonde voor de luchthaven was de stemming minder uitgelaten. Een tiental Antwerpenaren voerde er actie tegen de Zwarte Pieten die de Sint vergezelden bij zijn aankomst. Het was een stil ... (klik hier om verder te lezen)
Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Piet in de winkel
18 november 2019
De grootste speelgoedketens in Nederland hebben dit jaar bij het aankleden van de winkels zelden een plekje voor Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van NU.nl. De winkeliers kiezen geen kant in de ... (klik hier om verder te lezen)
Monkey Town trekt stekker uit zwarte piet-feestje na kritiek DENK
18 november 2019
De 'Mega Piet Toby Show' in indoor speeltuin Monkey Town in Osdorp gaat niet door na kritiek van de politieke partij DENK.

DENK-fractievoorzitter Mourad Taimounti riep via Twitter vanmorgen ... (klik hier om verder te lezen)
Niet mijn favoriete verhaal
18 november 2019
Ik kreeg een cold stare van mijn stagiaire. Haar ogen bewogen niet. Zelfs de pupillen waren frostry. Haar gezicht was gladgestreken. Secondes die wel een eeuwigheid lijken. Die het dan lieten lijken ... (klik hier om verder te lezen)
Burgemeester vindt dat journalist 'niet moet piepen', GroenLinks stelt vragen
18 november 2019
GroenLinks wil weten waarom burgemeester Eric van Oosterhout (PvdA) geen afstand heeft genomen van mensen die met bedreigingen, racistische leuzen en geweld hun standpunt kenbaar willen ... (klik hier om verder te lezen)
Drill muziek
18 november 2019
"Ik maak drill muziek," vertelde die 14-jarige jongen trots.

Drie weken geleden wist ik niet wat drill muziek was, maar bij een overleg dat ik samen met mijn collega Ama bezocht, werd ons ineens ... (klik hier om verder te lezen)
Balenciagas
18 november 2019
Mijn stagiaire mocht me deze maand helpen factureren.

Maar toen ik gisteren mijn factuur over oktober wilde opsturen naar een blad waar ik voor schrijf, merkte ik op dat ze een paar artikelen had ... (klik hier om verder te lezen)
Protest in Deurne tegen Sint met 'echte' Zwarte Pieten
17 november 2019
Na Antwerpen was het vandaag aan Deurne en Berchem om de Sint te ontvangen. Hij kwam er aan zonder roetpieten maar wel met een hele hoop Zwartepieten. En dat is in het verkeerde keelgat geschoten van ... (klik hier om verder te lezen)
ZWARTE PIET IS RACISME
17 november 2019
(hashtag)KOZP (hashtag)BelgieKanHetOok (hashtag)SamenVoorEenInclusiefSinterklaasfeest (hashtag)StopBlackfaceNow (hashtag)Antwerpen ... (klik hier om verder te lezen)
Scheidsrechter legt wedstrijd Den Bosch stil wegens racisme pro-Pieten
17 november 2019
Supporters van FC Den Bosch hebben zich zondag zowel binnen als buiten het stadion misdragen. Tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior bejegenden ze Excelsior-spits Ahmad Mendes ... (klik hier om verder te lezen)
Den Bosch-Excelsior tijdelijk stilgelegd na 'Zwarte Piet-liedjes'
17 november 2019
Er zijn 'Zwarte Piet-liedjes' en oerwoudgeluiden gehoord in het stadion, terwijl Mendes Moreira aan de bal was. De emoties liepen hoog op bij hem. Samen met andere Excelsior-spelers liep ... (klik hier om verder te lezen)
BN’ers móeten zich uitspreken voor of tegen Piet
17 november 2019
Bekende artiesten kunnen er niet meer omheen: ze móeten zich uitspreken voor of tegen Zwarte Piet. Dat vinden rapper Ronnie Flex, youtuber Defano Holwijn en FunX-dj Vanessa Ackah, schrijft de ... (klik hier om verder te lezen)
Kim Kardashian hekelt Zwarte Piet, rapper Waka Flocka mijdt Nederland
17 november 2019
In navolging van andere Amerikaanse beroemdheden heeft nu ook Kim Kardashian uitgehaald naar de Nederlandse blackface-Pieten. In een tweet noemt ze de racistische karikatuur 'verontrustend'. ... (klik hier om verder te lezen)
Dreigen en intimideren voor Zwarte Piet
17 november 2019
Zwarte Piet is slechts een excuus; wat hier werkelijk speelt, is dat een grote groep witte Nederlanders vindt dat je je bek houden als je een kleurtje hebt of een andere culturele achtergrond. Ze ... (klik hier om verder te lezen)
Pro-Pieten verstoren intochten, scheppen grimmige sfeer
17 november 2019
Pro-Pieten hebben bij verschillende intochten voor problemen gezorgd door agressief gedrag, intimidatie of zich niet aan de regels te houden. In Apeldoorn bij de 'officiële' intocht ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.

De Nederlandse Publieke Omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen Zwarte Piet als kwetsend en racistisch zien
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.