NL
.
Nederlands politieracisme is wél te vergelijken met de VS
Nederlanders met een migratieachtergrond overleden 11,6 keer vaker in handen van de politie
NIEUWS
Geen intocht van Sinterklaas in Helmond, Zwarte Piet wordt Schoorsteenpiet
09 juli 2020
Helmond neemt dit jaar afscheid van de traditionele Zwarte Piet. Het Kasteel van Sinterklaas en de vier Sinterklaascomités van de stad hebben ervoor gekozen om verder te gaan met de ... (klik hier om verder te lezen)
12 juli, Dordrecht: solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU
09 juli 2020
Op 12 juli organiseren Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Is Racisme in Dordrecht een solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU.

Uit de oproeptekst: "Op 25 mei 2020 werd ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief aan Shula Rijxman, bestuursvoorzitter NPO over 'RACISMEDEBAT' van 12 juli aanstaande
08 juli 2020
Wij van het collectief Black Renaissance maken ons ernstige zorgen over de motieven van de NPO om op 12 juli een zogenaamd racisme debat te organiseren in het kader van een themadag rond racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom is er überhaupt een debat? Dat station zijn we allang gepasseerd.
08 juli 2020
Nah bruh, dit kunnen we niet serieus nemen, de NPO neemt dit niet serieus. WIE dacht dat het een goed idee was om of ALL people  jort.kelder te vragen om een 'racismedebat' te leiden op ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-racismeactivisten willen niet dat Jort Kelder tv-babbel over racisme leidt
08 juli 2020
Een van de ondertekenaars van de brief is Antoin Deul, oud-directeur van het nationaal slavernij-instituut NiNsee: "Absurd om Jort Kelder te vragen; iemand die flirt met het Forum voor Democratie. Op ... (klik hier om verder te lezen)
Petitie: spoor overheden aan praktijktesten in te voeren
07 juli 2020
De Black Lives Matter protesten in de VS legden ook hier in eigen land de open zenuw van structureel racisme en discriminatie weer bloot. Racisme en discriminatie zijn schering en inslag op de ... (klik hier om verder te lezen)
Share the mic now NL
07 juli 2020
Morgen zullen misdaadverslaggever en eindbaas die zich al jaren tegen zwarte piet en racisme uitspreekt Peter R. de Vries en co-founder van The Black Archives en #KOZP Mitchell Esajas ... (klik hier om verder te lezen)
Eerlijke agent zegt dat het politiesysteem faalt
07 juli 2020
De afgelopen jaren hielpen wij vele honderden mensen met een klacht over de politie. Een van de klagers die wij op dit moment begeleiden is Khalid.

Klacht van Khalid
Hij meldde zich bij ons omdat ... (klik hier om verder te lezen)
Out now, black lives matter
06 juli 2020
Het was de afgelopen maand een intense maand waarin er zoveel is gebeurd dat het niet bij te houden was. Het was fijn om tussen alle hectiek in op het Leidseplein een goede intergenerationele en ... (klik hier om verder te lezen)
Cancel-culture
06 juli 2020
Er zijn mensen gecanceld, cancelcultuur bestaat. Alleen komt die cancelcultuur volledig voor rekening van Rechts. Sylvana Simons durfde zomaar aan een witte man te vragen waarom hij zwarte mensen ... (klik hier om verder te lezen)
‘Aziatische Nederlanders: steun de strijd tegen anti-zwart racisme’
05 juli 2020
Aziatische Nederlanders weten hoe verwoestend racisme is én ze plukken de vruchten van het werk van zwarte antiracismeactivisten. Juist omdat Aziatische Nederlanders zelf worden geconfronteerd ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme is een misdaad, geen debat
05 juli 2020
Stuitend hoe redacties blijven spreken van een debat als het over racisme gaat. En hijgerig op zoek zijn naar 'het andere geluid'. Dan krijg je dit soort nietszeggende rommel waar niemand wat ... (klik hier om verder te lezen)
Wat zwart Amerika voor Europa betekent
04 juli 2020
Fascisme is opnieuw een mainstream ideologie op het Europees continent, met uitgesproken racistische partijen als belangrijk onderdeel van het politieke landschap, die, zelfs als ze niet aan de macht ... (klik hier om verder te lezen)
De eurocentrische Canon
04 juli 2020
'Er is geen beter middel om minderwaardigheid bij een ras te kweken dan dit geschiedenisonderwijs, waarbij uitsluitend zonen van een ander volk worden genoemd en geprezen', zo schreef de ... (klik hier om verder te lezen)
'Ik hoop dat doordringt dat Nederland ook dader is geweest'
03 juli 2020
"Zeker, racisme is inherent aan het kolonialisme, natuurlijk. Kolonialisme stoelt op racisme, rechtsongelijkheid, uitsluiting en onderdrukking. Dat zit ook in het dna van die KNIL-officieren. Mensen ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-racisme monddood maken is ook racisme
02 juli 2020
Het onterecht veroordelen van de protesten, het misleidend focussen op het geweld in de marge, en het stilzwijgen van vandaag bewijst dat men geen enkele intentie heeft om racisme als probleem te ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.

Opiniemakers die Zwarte Piet een non-issue vinden, wiegen zichzelf in slaap
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.

Veel mensen vinden Zwarte Piet een vernederend personage
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.