NL
.
Zwarte Piet IS racisme! Ook in Limburg.
Twee getuigenissen van KOZP-protest in Maastricht dat werd aangevallen door een enorme meute racisten
NIEUWS
Meeste scholen nemen voor het eerst afscheid van Zwarte Piet
02 december 2020
Slechts 1 op de 10 basisscholen verwelkomt deze week Zwarte Pieten. Een meerderheid stapt dit jaar over op roetveegpieten.

Een ruime meerderheid van alle basisscholen, 88 procent, heeft bij de ... (klik hier om verder te lezen)
Stichting Nederland Wordt Beter lanceert Sinterklaaspakketten voor een inclusieve pakjesavond
30 november 2020
Mensen die aan een inclusief Sinterklaasfeest voor alle kinderen willen bijdragen, kunnen dat sinds november gemakkelijk via de het platform Feest voor alle kinderen. Een initiatief van Stichting ... (klik hier om verder te lezen)
Facebook bant foto's van Zwarte Piet in Scherpenheuvel-Zichem: 'Alleen Roetpiet mag worden afgebeeld'
30 november 2020
Afgelopen zaterdag was Sinterklaas te gast in Scherpenheuvel-Zichem. Omdat huisbezoeken in deze coronacrisis niet mogen, koos de heilige man voor een rondrit op een praalwagen, samen met zijn ... (klik hier om verder te lezen)
Veel klachten over etnisch profileren maar burger krijgt nooit gelijk
30 november 2020
De onderzoeksredactie van RTL nieuws heeft cijfers van de klachtenprocedure geanalyseerd. Onze ervaring wordt bevestigd: de politie, de klachtencommissies, Nationale ombudsman en het OM ... (klik hier om verder te lezen)
Wat is het beleid van de politie tegen etnisch profileren?
30 november 2020
We bekijken het nieuwe programma 'politie voor iedereen'. We bespreken wat er in staat en wat ontbreekt

Wat is het beleid van de politie tegen etnisch profileren?
In november 2020 ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet Dordrecht vraagt winkeliers blackface-versiering weg te halen
29 november 2020
Het is weer het nationale blackface seizoen. We zijn verheugd om te zien dst zwarte piet steeds meer uit de publieke ruimte, scholen en winkels verdwijnt. Helaas komen we het nog te vaak tegen.

Kom ... (klik hier om verder te lezen)
Omdat Zwarte Piet niet meer mocht, had oom Rob een (racistisch) alternatief bedacht
28 november 2020
Jip: ‘Ik wilde juist laten zien hoe verwerpelijk het is om een racistische karikatuur, zoals blackface, te gebruiken ter vermaak op een kinderfeest. Net zo verwerpelijk als wanneer iemand ... (klik hier om verder te lezen)
Veel meer klachten tegen politie wegens racisme. Politie wuift alles weg
28 november 2020
Het aantal ingediende klachten tegen de politie wegens racisme en discriminatie is in de eerste negen maanden van dit jaar met bijna 25 procent toegenomen ten opzichte van heel 2019. Dat meldt RTL ... (klik hier om verder te lezen)
KOZP-demonstratie in Venlo
27 november 2020
Als KOZP-demonstranten roepen "Zwarte Piet kan toch niet", doet een vrouw een treiterend dansje. Ze is verkleed, met een gitzwarte geschminkt gezicht. Iets later wordt in een speech gevraagd aan de ... (klik hier om verder te lezen)
Afro Leiden en No More Blackface Leiden: “gemeente, spreek je uit en stop met faciliteren van Zwarte Piet”
27 november 2020
Meer dan 1.600 mensen ondertekenden de petitie van Afro Leiden en No More Blackface Leiden tegen Zwarte Piet in Leiden. Gisteren werd de petitie online aangeboden aan de raadscommissie Leefbaarheid ... (klik hier om verder te lezen)
En alweer geven de media Baudet zijn forum
27 november 2020
De waarheid is dat FvD nooit zo groot was geworden zonder het racisme. Iedere absurde en abjecte bewering die uit Baudets mond kwam, genereerde alleen maar meer media-aandacht — zoals ook ... (klik hier om verder te lezen)
Het taboe van het benoemen van racisme bij FvD
27 november 2020
Ik kan me de tijd nog goed herinneren dat het niet cool was om racisme bij #FvD te benoemen. Je weet wel, die tijd dat alle linkse partijen zich terugtrokken uit de landelijke ... (klik hier om verder te lezen)
De beklaagdenbank op het proces Mawda is veel te klein
27 november 2020
Zit wie Mawda doodde in de beklaagdenbank? Ja. Maar misschien ook niet. Of niet helemaal. Het schot doodde Mawda. De agent vuurde het schot af. Maar er was tegelijk zoveel meer dat Mawda doodde. De ... (klik hier om verder te lezen)
Mediaframing 101
26 november 2020
Is het jullie ook opgevallen hoe #KOZP in verschillende media geframed worden? Afgelopen weekend werd het weer erg duidelijk

Vorig jaar volgde @degroeneamsterdammer ons, hun conclusie was ... (klik hier om verder te lezen)
Minderhedenforum krijgt gelijk bij Raad van State: beslissing Somers geschorst
26 november 2020
Het Minderhedenforum tekende op 17 november 2020 in alle discretie beroep aan bij de Raad van State om de beslissing te herzien van minister Somers. Die duidde op 9 november Join.Vlaanderen als ... (klik hier om verder te lezen)
In racistisch anti-migrantenklimaat gecreëerd door Theo Francken werd de 2-jarige Mawda vermoord door politiekogel: openbaar aanklaagster eist (slechts) 1 jaar met uitstel voor agent, (absurde) 10 jaar en 7 jaar voor slachtoffers
25 november 2020
De ouders van Mawda, het kleine meisje dat doodgeschoten werd door een politieagent, mochten het woord nemen. Beiden herhaalden nog eens dat Mawda zich in de armen van de moeder bevond en niet ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
DEC
05
2020
Kick Out Zwarte Piet: landelijke Acties 2020 #2020zwartepietvrij
Van 14 november t/m 5 december 2020 in heel Nederland
00:00u
DEC
06
2020
Sta op tegen racisme, zwijgen is geen optie
Johanna Westerdijkplein (achter station Den Haag HS), Den Haag
13:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.

Het gedachtegoed van Nelson Mandela staat haaks op de karikatuur die Zwarte Piet is.
Akwasi
Nederlandse rapper, acteur, en dichter van Ghanese afkomst
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.