NL
.
Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit
De motie was aangezwengeld door Marvin Hokstam, uitgever van AFRO Magazine, in reactie op onethische verslaggeving over de zwarte piet demonstranten door Nederlandse journalisten
NIEUWS
Scheidsrechter legt wedstrijd Den Bosch stil wegens racisme pro-Pieten
17 november 2019
Supporters van FC Den Bosch hebben zich zondag zowel binnen als buiten het stadion misdragen. Tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior bejegenden ze Excelsior-spits Ahmad Mendes ... (klik hier om verder te lezen)
Den Bosch-Excelsior tijdelijk stilgelegd na 'Zwarte Piet-liedjes'
17 november 2019
Er zijn 'Zwarte Piet-liedjes' en oerwoudgeluiden gehoord in het stadion, terwijl Mendes Moreira aan de bal was. De emoties liepen hoog op bij hem. Samen met andere Excelsior-spelers liep ... (klik hier om verder te lezen)
BN’ers móeten zich uitspreken voor of tegen Piet
17 november 2019
Bekende artiesten kunnen er niet meer omheen: ze móeten zich uitspreken voor of tegen Zwarte Piet. Dat vinden rapper Ronnie Flex, youtuber Defano Holwijn en FunX-dj Vanessa Ackah, schrijft de ... (klik hier om verder te lezen)
Kim Kardashian hekelt Zwarte Piet, rapper Waka Flocka mijdt Nederland
17 november 2019
In navolging van andere Amerikaanse beroemdheden heeft nu ook Kim Kardashian uitgehaald naar de Nederlandse blackface-Pieten. In een tweet noemt ze de racistische karikatuur 'verontrustend'. ... (klik hier om verder te lezen)
Dreigen en intimideren voor Zwarte Piet
17 november 2019
Zwarte Piet is slechts een excuus; wat hier werkelijk speelt, is dat een grote groep witte Nederlanders vindt dat je je bek houden als je een kleurtje hebt of een andere culturele achtergrond. Ze ... (klik hier om verder te lezen)
Pro-Pieten verstoren intochten, scheppen grimmige sfeer
17 november 2019
Pro-Pieten hebben bij verschillende intochten voor problemen gezorgd door agressief gedrag, intimidatie of zich niet aan de regels te houden. In Apeldoorn bij de 'officiële' intocht ... (klik hier om verder te lezen)
Groningse intocht: weer veel agressie tegen anti-blackface activisten (beeldverslag)
17 november 2019
Vanmiddag protesteerden we met meer dan honderd mensen bij de intocht in Groningen om duidelijk te maken dat Zwarte Piet moet verdwijnen. Zoals vorig jaar kwamen ook weer tientallen racisten opdagen ... (klik hier om verder te lezen)
Rotterdam keert Zwarte Piet definitief de rug toe: ‘De roetveegpiet is helemaal geaccepteerd’
17 november 2019
Geen enkel kind heeft hem met verbaasde ogen aangekeken en gevraagd waarom hij niet inktzwart is, erkennen ook collega's Hiphoppiet en Hobbelpiet. ,,Wij hebben geen enkele opmerking over de ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet demonstreert vandaag in 6 steden in Nederland: ‘Grootste opkomst ooit’
16 november 2019
Kick Out Zwarte Piet gaat vandaag, samen met lokale afdelingen, in zes steden in Nederland de straat op voor een inclusief Sinterklaasfeest zonder racisme. De organisatie spreekt van de grootste ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstraties Kick Out Zwarte Piet afgelopen: 'Wij gaan door voor een inclusief Sinterklaasfeest'
16 november 2019
Vandaag demonstreerde Kick Out Zwarte Piet in zes steden in Nederland en in Willemstad, Curaçao voor een inclusief Sinterklaasfeest. De demonstraties zijn inmiddels afgelopen. In vrijwel elk ... (klik hier om verder te lezen)
Neonazistische sinterklaasposters in Prinsentuin, gemeente haalt weg
16 november 2019
De gemeente Leeuwarden heeft zo’n dertig opruiende affiches verwijderd in de Prinsentuin. Het gaat om posters waarop Sinterklaas een hakenkruis op de mijter heeft. Uiteindelijk staat er: ... (klik hier om verder te lezen)
Man aangehouden die als Zwarte Piet met wapens zwaaide
16 november 2019
De politie heeft een man uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden voor het overtreden van de wapenwet. Op social media zwaaide de man verkleed als Zwarte Piet met twee vuurwapens.
De 40-jarige man ... (klik hier om verder te lezen)
Romelu Lukaku: 'Gewoon een bordje vasthouden met ‘No To Racism’ is niet genoeg'
16 november 2019
Romelu Lukaku (26) laat weinig kansen liggen. Bij de Rode Duivels is hij topschutter aller tijden met 51 goals. Bij Inter scoorde hij ondertussen 9 doelpunten in 12 matchen en de spits schiet ... (klik hier om verder te lezen)
Eindhoven: racist valt zwarte vrouw aan vanwege het protest tegen Zwarte Piet vorig jaar
15 november 2019
Nou dit is dus Nederland 2019 voor jullie mensen. Als je een andere mening hebt dan een ander geeft dat blijkbaar het recht om jou aan te mogen vallen, verbaal en fysiek. Ik een kind uit '91, ... (klik hier om verder te lezen)
Sinterklaasjournaal bevat nog steeds verwijzingen naar blackface
15 november 2019
Sinds afgelopen maandag is het jaarlijkse Sinterklaasjournaal, een programma van de publieke omroep NTR, weer op televisie te zien. Leden van de actiegroep "NTR komt niet over de brug", waar ook ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratie in Hoorn tegen Zwarte Piet afgeblazen, spanningen in andere gemeenten
15 november 2019
Mensen kunnen er melding van maken als ze "racistische elementen of zwarte pieten" tegenkomen "in winkels, op scholen en op andere plekken". Want, zegt Esajas, "het is cruciaal voor de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
NOV
17
2019
Den Bosch kan het: demonstreer mee voor inclusief Sinterklaasfeest
Den Bosch
11:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.

Niemand wil een racist genoemd worden, maar ja, we willen wel met 5 december een kwetsend feestje vieren
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Zwarte Piet als onderdeel van het Sinterklaasfeest kan bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie en is daarmee in strijd met het Internationaal Kinderrechtenverdrag
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.