NL
.
Nederlands politieracisme is wél te vergelijken met de VS
Nederlanders met een migratieachtergrond overleden 11,6 keer vaker in handen van de politie
NIEUWS
Het "racismedebat" bewijst institutioneel racisme.
13 juli 2020
Intussen bij het "racismedebat" bewijst men eigenlijk dat er sprake is van institutioneel racisme. Immers, als racisme een systeem is, is het aanklagen en bespreken ervan potentieel ontwrichtend want ... (klik hier om verder te lezen)
De term "racismedebat" is te Jort door de bocht
13 juli 2020
Ik vind het nogal Jort door de bocht om te denken dat we nu weten hoe het zit met racisme in Nederland!

Het zogenaamde "racismedebat" heeft voor mij slechts 1 ding opgeleverd: de nieuwe Nederlandse ... (klik hier om verder te lezen)
Over racisme debatteer je niet, je bestrijdt het
12 juli 2020
Geen redactie zou het nu nog in het hoofd halen om een neonazi tegenover een holocaustoverlever te plaatsen om te debatteren over het bestaan van antisemitisme. Anders dan racisme is ... (klik hier om verder te lezen)
Nee, omgekeerd racisme bestaat niet
11 juli 2020
Dat is het verschil tussen incidentele, individuele discriminatie en racisme. Iedereen kan iemand om allerlei redenen niet mogen. Maar witte mensen als groep staan bovenaan de maatschappelijke ladder ... (klik hier om verder te lezen)
Nederland, we moeten het hebben over racisme
10 juli 2020
Aan tafel bij journalist en presentator Clarice Gargard schuiven deskundigen, mediamakers, activisten, 'gewone burgers', wetenschappers en historici aan, om aan de hand van het heden, het ... (klik hier om verder te lezen)
Geen intocht van Sinterklaas in Helmond, Zwarte Piet wordt Schoorsteenpiet
09 juli 2020
Helmond neemt dit jaar afscheid van de traditionele Zwarte Piet. Het Kasteel van Sinterklaas en de vier Sinterklaascomités van de stad hebben ervoor gekozen om verder te gaan met de ... (klik hier om verder te lezen)
12 juli, Dordrecht: solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU
09 juli 2020
Op 12 juli organiseren Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Is Racisme in Dordrecht een solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU.

Uit de oproeptekst: "Op 25 mei 2020 werd ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief aan Shula Rijxman, bestuursvoorzitter NPO over 'RACISMEDEBAT' van 12 juli aanstaande
08 juli 2020
Wij van het collectief Black Renaissance maken ons ernstige zorgen over de motieven van de NPO om op 12 juli een zogenaamd racisme debat te organiseren in het kader van een themadag rond racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom is er überhaupt een debat? Dat station zijn we allang gepasseerd.
08 juli 2020
Nah bruh, dit kunnen we niet serieus nemen, de NPO neemt dit niet serieus. WIE dacht dat het een goed idee was om of ALL people  jort.kelder te vragen om een 'racismedebat' te leiden op ... (klik hier om verder te lezen)
Anti-racismeactivisten willen niet dat Jort Kelder tv-babbel over racisme leidt
08 juli 2020
Een van de ondertekenaars van de brief is Antoin Deul, oud-directeur van het nationaal slavernij-instituut NiNsee: "Absurd om Jort Kelder te vragen; iemand die flirt met het Forum voor Democratie. Op ... (klik hier om verder te lezen)
Petitie: spoor overheden aan praktijktesten in te voeren
07 juli 2020
De Black Lives Matter protesten in de VS legden ook hier in eigen land de open zenuw van structureel racisme en discriminatie weer bloot. Racisme en discriminatie zijn schering en inslag op de ... (klik hier om verder te lezen)
Share the mic now NL
07 juli 2020
Morgen zullen misdaadverslaggever en eindbaas die zich al jaren tegen zwarte piet en racisme uitspreekt Peter R. de Vries en co-founder van The Black Archives en #KOZP Mitchell Esajas ... (klik hier om verder te lezen)
Eerlijke agent zegt dat het politiesysteem faalt
07 juli 2020
De afgelopen jaren hielpen wij vele honderden mensen met een klacht over de politie. Een van de klagers die wij op dit moment begeleiden is Khalid.

Klacht van Khalid
Hij meldde zich bij ons omdat ... (klik hier om verder te lezen)
Out now, black lives matter
06 juli 2020
Het was de afgelopen maand een intense maand waarin er zoveel is gebeurd dat het niet bij te houden was. Het was fijn om tussen alle hectiek in op het Leidseplein een goede intergenerationele en ... (klik hier om verder te lezen)
Cancel-culture
06 juli 2020
Er zijn mensen gecanceld, cancelcultuur bestaat. Alleen komt die cancelcultuur volledig voor rekening van Rechts. Sylvana Simons durfde zomaar aan een witte man te vragen waarom hij zwarte mensen ... (klik hier om verder te lezen)
‘Aziatische Nederlanders: steun de strijd tegen anti-zwart racisme’
05 juli 2020
Aziatische Nederlanders weten hoe verwoestend racisme is én ze plukken de vruchten van het werk van zwarte antiracismeactivisten. Juist omdat Aziatische Nederlanders zelf worden geconfronteerd ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Waarom Zwarte Piet niet kan? We hebben het hier over witte mensen die zich zwart schminken, een kroespruik opzetten, hun lippen rood en dik maken.
Sylvana Simons
Actrice, presentatrice en schrijfster
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.

Als witte moeder van bijna witte kinderen vind ik dat zij en anderen ook verschoond moeten blijven van racistische stereotypen als Zwarte Piet
Sunny Bergman
Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.