NL
.
Ontslagen, mishandeld en bedreigd: zij vechten tegen racisme
In Hoorn is racisme benoemen vele malen erger dan racisme zelf.
NIEUWS
Snap je 't nog?
16 april 2021
Dus Akwasi wordt niet vervolgd

Een jaar lang, tijdens een moordende pandemie, mensen betaald om te overwegen om een bestaand mens te vervolgen omdat hij zei dat hij een racistische fictieve ... (klik hier om verder te lezen)
De illusie van een inclusieve Verlichting
16 april 2021
Niet alleen ideeën over rassen en volkeren, ook die over kolonialisme hebben een centrale plek in het werk van Verlichtingsfilosofen. John Lockes invloedrijke theorie van bezit kan niet los ... (klik hier om verder te lezen)
Het collectieve trauma
12 april 2021
Er is dat moment dat je oud genoeg bent om je te realiseren dat de discussies aan de keukentafel geen discussies waren, maar verontwaardigde bijeenkomsten waarin besproken werd hoe de gebeurtenissen ... (klik hier om verder te lezen)
Adil
10 april 2021
Wanneer zal dit stoppen? Ibrahima, 2021. Ilyes, 2021. Akram, 2020. Adil, 2020. Mehdi, 2019. Mawda, 2019. Lamine, 2018. Jozef, 2018. Wassim en Sabrina, 2017. Dieumerci, 2015. Souleimane, 2014. ... (klik hier om verder te lezen)
Honderden betogen tegen anti-Aziatisch racisme
10 april 2021
Op het Museumplein in Amsterdam is gedemonstreerd tegen anti-Aziatisch racisme en discriminatie. Een paar honderd mensen betoogden daar onder de noemer 'Stop Asian Hate'. Volgens de ... (klik hier om verder te lezen)
Racistische politieagent: functie elders
09 april 2021
Vorige week nog zeiden twee politiechefs tegen NRC dat binnen vijf jaar 35 procent van de nieuwe agenten een migratie-achtergrond moet hebben. Dat klinkt als een stap vooruit, maar het is oude wijn ... (klik hier om verder te lezen)
Coronapaspoort als controletoren van onze publieke ruimte
08 april 2021
De hele logica van 'we registreren ons online toch om toegang te krijgen tot bepaalde diensten, waarom ook niet voor een betoging' heeft de kritische reflectie over betogingsdeelname ... (klik hier om verder te lezen)
Vooroordelen bij politie en justitie bemoeilijken vervolging discriminatiezaken
07 april 2021
De onderzoekers geven aan dat de daders niet zelden 'trots' zijn op hun discriminatie. Het parcours van het klachtendossier hangt sterk af van het referentiekader van de politieambtenaar die ... (klik hier om verder te lezen)
De Martin Luther King waar de mainstream het liever niet over heeft
06 april 2021
Vergeten wordt in de jaarlijkse commentaren dat King en Malcolm X persoonlijk zeer goed met elkaar overeenkwamen. Al verschilden ze van stijl en van aanpak, hadden ze andere ideeën over ... (klik hier om verder te lezen)
Etnische minderheden worden structureel gediscrimineerd op Leuvense huurmarkt
01 april 2021
Een significant deel van de makelaars en particulieren actief op de Leuvense huurmarkt discrimineert etnische minderheden, rolstoelgebruikers en blinden met een assistentiehond. Zo heeft een man met ... (klik hier om verder te lezen)
Ik heb nu een plek aan de tafel
01 april 2021
Sylvana Simons werd vandaag beëdigd als de eerste Zwarte Nederlandse partijleider in de Tweede Kamer. Ze schrijft geschiedenis. AFRO Magazine interviewde haar eerder deze week.

Het is ... (klik hier om verder te lezen)
#BeterNaCorona: tijd om al lessen te trekken
01 april 2021
Na een jaar coronapandemie in België, maken acht kritische media-organisaties - waaronder Kif Kif - de balans op. Een economie die moest blijven draaien, verregaande repressie door ... (klik hier om verder te lezen)
Daryll Ricardo Landbrug: 'Elk instituut waarin racisme genormaliseerd en verspreid wordt moet helemaal binnenstebuiten getrokken worden'
30 maart 2021
Ik hoorde net al dat de politie een beetje zenuwachtig waren in die zin dat ik hier weer zou komen, want ik ben altijd zo vervelend, ik ben altijd zo kritisch. Het is precies ook de Nederlandse ... (klik hier om verder te lezen)
Miet Corneillie: 'Wanneer je de drempels om in te burgeren verhoogt, verliezen we allemaal'
30 maart 2021
Ik probeer nieuwkomers net te doen inzien dat elke uitdaging die ze zelfstandig aangaan, hoe klein ook, een overwinning is. Dat is de essentie van mijn job. Hen voorbereiden op een gestandaardiseerde ... (klik hier om verder te lezen)
Hanky Panky Shanghai!
29 maart 2021
Onlangs stuurde een goede vriend van mij waarin hij zijn schrik verwoordde dat zijn 4 jarige dochter Hanky Panky Shanghai zong in de woonkamer samen met de bewegingen van de ogen die erbij gemaakt ... (klik hier om verder te lezen)
Honderden mensen bij racismeprotest Rotterdam: 'Krachtig signaal'
28 maart 2021
In Rotterdam kwamen vanmiddag honderden mensen samen om te demonstreren tegen racisme binnen het Rotterdamse politiekorps. Met spandoeken met als 'geen tweede kans voor racisten' en 'wie ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
All yall high profile black celebs die hun mond houden over het racisme van Zwarte Piet, yall fake.
Ronnie Flex
Nederlands rapper, zanger en producer
.
.
Het zou een mooie stap zijn als Zwarte Piet wordt afgeschaft. Een eerste stap is om te erkennen dat sommige tradities niet meer van deze tijd zijn.
Edgar Davids
Voormalig Surinaams-Nederlandse topvoetballer en coach
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.