NL
.
Gezocht: gezellige, a-politieke antiracismebaas
Uitgerekend het kabinet van de toeslagenaffaire heeft bepaald wat hét antiracismekopstuk van dit land moet kunnen en doen
NIEUWS
Een jaar langer onnodig preventief fouilleren in gemeente Zaanstad
26 juli 2021
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de opbrengsten van preventief fouilleren laag zijn, de kosten hoog en uit onderzoek blijkt dat het risico op etnisch profileren bij preventief fouilleren ... (klik hier om verder te lezen)
In het Nederland van nu is dit hypocriete hype, sorry
24 juli 2021
Wat me het meest stoort, zijn mijn broeders en zusters die deze banner ook delen, maar die ook zichzelf gast wanen in Nederland, zwarte Piet kostuums aandoen en gillen "laat die mensen gewoon hun ... (klik hier om verder te lezen)
Agent die racistisch schold krijgt boete van EUR 250 en gaat in hoger beroep betaald door politiekorps
19 juli 2021
Het gebeurt niet vaak, maar eindelijk stond er een keer een camera aan. De beelden tonen een racistische scheldpartij door een agent, onder diensttijd. Toch wordt er niet stevig opgetreden tegen de ... (klik hier om verder te lezen)
De les van Peter
18 juli 2021
Ik zou mijn mening over Peter eigenlijk voor me houden, uit respect voor de man, maar als ik bij Jerry King Luther Afriyie zie hoe 16-jarige Kymmora Vrede uitgejoeld wordt omdat ze durfde haar mond ... (klik hier om verder te lezen)
De post-2011-vruchten van de vernietiging van Libië door de VS, VK, Frankrijk, Belgie, ...: nieuw bewijs van gruwelijke schendingen in detentiecentra
15 juli 2021
Het gruwelijke rapport werpt een nieuw licht op het lijden van mensen die op zee worden onderschept en teruggestuurd naar Libië. Daar worden ze onmiddellijk willekeurig opgesloten. Ze worden in ... (klik hier om verder te lezen)
Raadsleden Amsterdam: bestrijd racisme in de zorg
13 juli 2021
Een raadsmeerderheid van GroenLinks, D66, PvdA, DENK, ChristenUnie en BIJ1 wil dat de gemeente Amsterdam een actieve rol aanneemt in het bestrijden van racisme en discriminatie in de zorg. Aan de ... (klik hier om verder te lezen)
Inwoners St. Eustatius in actie tegen opgravingen van Afrikaanse graven
13 juli 2021
Op het Nederlandse Caribische eiland St. Eustatius zijn bewoners gealarmeerd. Een begraafplaats met tenminste 48 graven van Afrikaanse totslaafgemaakten, wordt op dit moment opgegraven. "De resten ... (klik hier om verder te lezen)
De haatcampagne tegen Haouach is een nieuw dieptepunt
12 juli 2021
De islamofobie waar Haouach (en vele anderen) mee te maken krijgen, schuurt dicht aan bij het klassieke antisemitisme. De moslim wordt, net als de jood, voortdurend geportretteerd als iemand ... (klik hier om verder te lezen)
Preventief fouilleren in Weert leidt tot etnisch profileren
12 juli 2021
Op het moment dat Jabulani gestopt wordt, is hij de enige die wordt aangesproken. Hij vraagt naar de reden van staandehouding. Jabulani werkt niet gelijk mee en stelt kritische vragen. Terwijl ... (klik hier om verder te lezen)
Haïti, een republiek van ngo’s
12 juli 2021
USAID sponsorde duizenden ngo's die allemaal de VS-agenda ondersteunden in het land. USAID duwde de Haïtiaanse boeren naar een export-georiënteerde landbouw. Het probeerde de lage ... (klik hier om verder te lezen)
Ook na 'Somaliëproject' kunnen gemeenten nog etnisch profileren
09 juli 2021
Rassendiscriminatie, oordeelde de rechter veertien jaar geleden over het 'Somaliëproject': op basis van geboorteplaats werden Somalische Nederlanders verdacht van bijstandsfraude. ... (klik hier om verder te lezen)
Thomas Decreus: De ‘war on woke’, het tegenoffensief van rechts na BLM
08 juli 2021
Met iedere nieuwe rel rond 'wokeness' schrijven de heersende klassen hun versie van de geschiedenis neer - of pogen ze dat te doen. Wat zij willen dat vergeten wordt, is de blijvende ... (klik hier om verder te lezen)
Campagne Niet Normaal?! – Stop Etnisch Profileren: 'Wetsvoorstel tegen etnisch profileren belangrijke stap, kan nog beter'
02 juli 2021
Het platform 'Stop etnisch profileren' schreef samen met KifKif een bijdrage waarin de organisaties het wetsvoorstel verwelkomen in het licht van eerdere aanbevelingen, met name de ... (klik hier om verder te lezen)
Nederlandse politie schiet op knielende zwarte man die zijn handen in de lucht houdt
30 juni 2021
De politie heeft een man in Vlissingen neergeschoten. Filmpjes daarvan circuleren op social media. Op het eerste filmpje is te zien dat een agent zijn wapen gericht houdt op een man die op zijn ... (klik hier om verder te lezen)
Actie tegen plannen Vlaamse regering om inburgeringstraject te verzwaren
30 juni 2021
Het betalend maken (minimum 360 euro), het verhogen van het vereiste niveau Nederlands tot B1, de gegevensuitwisseling met Dienst Vreemdelingenzaken, ...: dit zijn allemaal punten die ... (klik hier om verder te lezen)
1 juli is inderdaad niet mijn feestje
29 juni 2021
Kijk ik ben niet tegen een feestje. IK ben er niet tegen dat mensen de behoefte hebben om compleet los te gaan op 1 juli. Onze voorouders hebben nou eenmaal 300 jaar lang gezwoegd in een systeem dat ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.

Als het een kinderfeest is en kinderen zien geen kleur, wat is dan het probleem?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft.
Peter van der Vorst
Nederlands televisiepresentator, -producent en -programmamaker
.
.
Zwarte Piet die zwart ziet omdat hij door de schoorsteen komt? Waarom heeft hij dan dikke lippen, kroeshaar, gouden oorbellen en van die kleren? Ik kon niet vatten dat mijn dierbaren het niet zagen.
Bodé Owa
Belgische acteur, danser, muzikant en regisseur van Nigeriaanse afkomst
.