NL
.
Het hondenfluitracisme van extreem-rechts
Om rechts-extremisme, racisme en hondenfluitjes effectief te bestrijden, moeten we de strijd voor raciale gelijkheid en sociaal-economische rechtvaardigheid samenvoegen.
NIEUWS
‘Mijn generatie zei dat er geen racisme was in Nederland’
15 februari 2020
OneWorld-lezer Marjan Boelsma verzette zich als tiener al tegen racisme - ook al kwam dat volgens haar generatie in Nederland niet voor. 'De activisten van nu, met mensen van kleur voorop, ... (klik hier om verder te lezen)
Stop racisme! Manifestatie 21 maart 2020
14 februari 2020
Zich uitspreken tegen racisme op sociale media is meteen een garantie voor veel racistische reacties. Andere vormen van racisme kunnen dieper kwetsen. Zoals bij Oriana en Dounya die niet meer kunnen ... (klik hier om verder te lezen)
Chinese gemeenschap doet aangifte tegen Radio 10 DJ wegens haatzaaiend lied
10 februari 2020
Het carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen is "discriminerend en haatzaaiend", zeggen 57 Chinees-Nederlandse organisaties in een gezamenlijke verklaring namens de Chinese gemeenschap in ons ... (klik hier om verder te lezen)
Zoete koek
09 februari 2020
Wist je dat in 1862, toen de mogelijke emancipatie van tot slaaf gemaakten ter tafel kwam in de Nederlandse Tweede Kamer, de Nederlandse regering de totslaafgemaakten wilde laten meebetalen aan hun ... (klik hier om verder te lezen)
Avatar
09 februari 2020
De klassieke film Avatar uit 2009 is een allegorie van het conflict tussen de Afrikaanse spirituele beschaving naast de westers kapitalistische.

Zelfs de naam van de inheemsen van de buitenaardse ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratierecht KOZP wederom ontnomen tijdens Sint Piterviering in Grou
08 februari 2020
De uitspraak van de rechter heeft ons recht op betoging vandaag de das omgedaan. Wij zijn niet naar de rechter gestapt omdat wij een betere plek wilden, maar omdat wij ons demonstratierecht wilden ... (klik hier om verder te lezen)
Puntenaftrek voor lakse clubs en langere straf voor racistische fans
08 februari 2020
Voetbalclubs die te weinig werk maken van de strijd tegen discriminatie hangt voortaan onder andere puntenaftrek boven het hoofd. Supporters die zich racistisch uitlaten, komen niet langer vijf, maar ... (klik hier om verder te lezen)
Kortgeding tegen gemeente Leeuwarden wegens toewijzen verdoken demonstratievak tijdens blackface-parade
07 februari 2020
Namens Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) op donderdag 6 februari bij de rechtbank in Groningen een kort geding aangespannen tegen de gemeente ... (klik hier om verder te lezen)
Kabinet slaat wartaal uit als antwoord op kritiek om etnisch profileren
06 februari 2020
In de zomer van 2019 publiceerde de ECRI, het mensenrechtenorgaan van de Raad van Europa, een advies aan Nederland. Daarin stond een scherp advies over etnisch profileren. Het kabinet reageert in een ... (klik hier om verder te lezen)
Hoe word ik een goede bondgenoot?
06 februari 2020
In ons 'radicaliseringsproces' probeerden we vooral solidair te zijn met mensen in verdrukking. Dat is wat anders dan een bondgenoot zijn. Een bondgenoot is een identiteit, solidair zijn met ... (klik hier om verder te lezen)
N-VA maakt integratie zo moeilijk mogelijk door verrottingsstrategie bij Agentschap Inburgering en Integratie
06 februari 2020
Vandaag pakt de krant De Standaard uit met details uit een doorlichting van het Agentschap Inburgering en Integratie, dat jarenlang bestuurd werd door de N-VA. Uit die doorlichting, die onze redactie ... (klik hier om verder te lezen)
'Als arbitrage en clubs niks tegen racisme doen, moeten spelers het veld af'
04 februari 2020
VVCS, de vakbond voor profvoetballers, kan officieel geen maatregelen nemen in de strijd tegen racisme rond de velden, maar probeert op de achtergrond wel een belangrijk rol te spelen.

"Als de ... (klik hier om verder te lezen)
Eerste landelijke bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet in 2020 is een feit!
03 februari 2020
Gisteren hebben wij de eerste landelijke bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet gehouden, in Den Bosch. Het was een geslaagde en inspirerende middag. Onder leiding van Michaela Eduardo hebben wij ... (klik hier om verder te lezen)
'Alleen een dode vis gaat met de stroom mee'
29 januari 2020
Zo overwint Akwasi eerdere tegenslagen uit zijn jeugd, zoals een advies 'vmbo basisberoepsgericht', ondanks een cito-score op havo/vwo-niveau: 'Ik had te maken met docenten die me graag ... (klik hier om verder te lezen)
Meer diversiteit nodig op voetbalbestuursniveau om racisme tegen te gaan
29 januari 2020
Om racisme in de voetbalstadions tegen te gaan is er volgens Vincent Kompany in de eerste plaats meer diversiteit nodig op het allerhoogste bestuursniveau. "Eén van de problemen is dat de ... (klik hier om verder te lezen)
Nieuwjaarstoespraak Jerry Afriyie: 'Een interventie van 15 jaar, om Nederland beter te maken'
28 januari 2020
Beste strijder,

Hoe gaat het met je? Het is geen makkelijke weg die wij hebben genomen. We hadden kunnen polderen, waar de weg recht en zonder zichtbare uitdagingen voor de ogen ligt. Maar wat wij ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
MAA
09
2020
Black History Month: De impact van racisme op gezondheid
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
20:00u
MAA
21
2020
Manifestatie Stop Racisme. Gelijke Rechten Nu!
Noordstation, Brussel
14:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.
Het Sinterklaasfeest staat of valt niet bij die zwarte kleur, ik begin zo langzamerhand ook te denken: van die rare blackface moeten we maar eens af
Diewertje blok
Actrice en presentatrice. Presenteert onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.