NL
.
Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit
De motie was aangezwengeld door Marvin Hokstam, uitgever van AFRO Magazine, in reactie op onethische verslaggeving over de zwarte piet demonstranten door Nederlandse journalisten
NIEUWS
Racisme vermomd als grapjes
21 november 2019
Ook mevrouw Waal vindt dat volwassenen hierin meer verantwoordelijkheid moeten nemen. "Twee jaar terug noemde een kindje mij Zwarte Piet en die ouders zeiden er niks van." Ze voelde zich er zo door ... (klik hier om verder te lezen)
Het gaat niet goed zo
21 november 2019
En het enige dat ik ondertussen door mijn hoofd spookte was "waar sta jij in de zwarte Pietendiscussie? Hebben die anti racisten die laatst in Den Haag bekogeld zijn met vuurwerk het volgens jou ook ... (klik hier om verder te lezen)
Gemene deler onder racisten
21 november 2019
Wat Joyce De Troch net als vele andere racisten bewijst is dat de gemene deler onder racisten een gebrek aan ethiek is. Joyce De Troch die in beroep is veroordeeld tot zes maanden celstraf met drie ... (klik hier om verder te lezen)
Pro-Pieten bedreigen Sinterklaas, intocht Utrechtse wijk afgelast
21 november 2019
Sinterklaas slaat dit jaar zijn intocht in de Utrechtse wijk Zuilen over. De organisatoren van het kinderfeest zien zich genoodzaakt dit jaar te breken met de traditie wegens bedreigingen. Die werden ... (klik hier om verder te lezen)
De FNV-ers voor wie anti-racisme vanzelfsprekend is (zolang Zwarte Piet maar buiten schot blijft)
21 november 2019
Ik weet het nog goed. Het was op 17 november 2007. We waren met een aantal Doorbraak-activisten aanwezig op een grote actiebijeenkomst voor de schoonmakers van FNV Bondgenoten. Plotseling stonden we ... (klik hier om verder te lezen)
Chivv over Zwarte Piet: “Loop door deze strijd met mij”
21 november 2019
Chivv was te gast bij Start met Fernando om het te hebben over zijn nieuwe track 'Expose Zwarte Piet'. Hij vertelde onder andere wat voor hem het moment was dat hij besefte dat Zwarte Piet ... (klik hier om verder te lezen)
‘De afspraak’: wanneer macht met macht spreekt
21 november 2019
Voeg daar nog eens toe dat vrouwen al te weinig aan bod komen en dat de bredere maatschappijanalyses van 'niet-westerse' burgers genegeerd worden en dan wordt een pijnlijk patroon duidelijk: ... (klik hier om verder te lezen)
Nieuwe getuigenissen tegen Vlaamse pedoseksuele pater op missie in Afrika: 'Wat hij met mij deed, was vreselijk'
21 november 2019
De priester werd in 2012 nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden nadat hij op het internaat van de Don Bosco-scholen in Gent twee minderjarige jongens seksueel had misbruikt. ... (klik hier om verder te lezen)
Alomtegenwoordige surveillance van Facebook en Google is gevaar voor mensenrechten
21 november 2019
We mogen niet toestaan dat Facebook en Google ons dicteren hoe we ons online moeten gedragen. Deze bedrijven hebben gekozen voor een specifiek bedrijfsmodel, gesteund op surveillance, dat impact ... (klik hier om verder te lezen)
Instagram-account van KOZP tijdelijk geschorst, anti-KOZP-haataccount nog wel online
20 november 2019
Het Instagram-account van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is woensdag tijdelijk geschorst. Het profiel werd onbereikbaar gemaakt, omdat het de Instagram-voorwaarden zou hebben ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme bestrijd je niet met discriminatie
20 november 2019
Gezichtsherkenning benadeelt mensen van kleur.

In 1Vandaag pleitte Marjan Olffers, hoogleraar Sport & Recht, voor de introductie van gezichtsherkenningssystemen in voetbalstadions. Aanleiding zijn ... (klik hier om verder te lezen)
Als Rutte echt een staatsman was, praatte hij ook met Kick Out Zwarte Piet
20 november 2019
Rutte heeft keer op keer laten zien alleen geïnteresseerd te zijn in de grieven van witte racisten, voor wie hij overigens verder ook niks doet. Rutte zit er alleen voor zichzelf.

Als hij een ... (klik hier om verder te lezen)
Carlo Boszhard stelt voor om Pieten oranje te maken
20 november 2019
Dat we over tien jaar geen Zwarte Piet meer kennen in Nederland begint steeds duidelijker te worden, maar hoe we de knechten van Sinterklaas dan wél moeten gaan schminken is nog steeds een ... (klik hier om verder te lezen)
'Wij zijn allemaal hartstikke tegen racisme'
19 november 2019
De bewering dat Zwarte Piet niks met racisme te maken heeft omdat ie geen karikatuur is van de zwarte mens, werd het afgelopen weekend herhaaldelijk gelogenstraft. In een verbijsterend filmpje, dat ... (klik hier om verder te lezen)
GAS-boete voor actievoerders Kick Out Zwarte Piet
19 november 2019
De actievoerders van Kick Out Zwarte Piet krijgen een GAS-boete. Ze hadden geen toelating voor hun protest, bij de intocht van Sinterklaas in Deurne. Dat heeft Burgemeester De Wever gezegd. ... (klik hier om verder te lezen)
Opinie: Wat is eigenlijk de traditie van Zwarte Piet?
19 november 2019
Roel den Dulk (1949) uit Ferwert zette zijn gedachten over Zwarte Piet op Facebook. Binnen een paar dagen kreeg hij 28.000 likes en werd het bericht 18.000 keer gedeeld. Dit is zijn kijk op ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Een kinderfeest kan natuurlijk een alibi zijn om een andere bevolkingsgroep te kleineren. Zwarte Piet verdient een make-over. Maak van hem een kleurrijke of bonte piet: iedereen tevreden
Peter R. de Vries
Decennia lang Nederlands meest bekende misdaadverslaggever en heeft zich ontwikkeld tot een TV-persoonlijkheid die volop deelneemt aan het maatschappelijk debat
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.

Als witte moeder van bijna witte kinderen vind ik dat zij en anderen ook verschoond moeten blijven van racistische stereotypen als Zwarte Piet
Sunny Bergman
Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.