NL
.
Ik ben bang van de politie
Het uitoefenen van democratische rechten is voor bepaalde bevolkingsgroepen een risico geworden
NIEUWS
In Urk steken betogers teststraat in brand
25 januari 2021
Een coronateststraat in de fik! Dat is een directe bedreiging voor de volksgezondheid. Als Marokkaanse jongeren een coronateststraat in de fik hadden gestoken en journalisten hadden belaagd, zou er ... (klik hier om verder te lezen)
Ziekenhuis aangevallen tijdens rellen in Nederland
25 januari 2021
En wij zijn gewelddadig? Of het hier om een oprechte demonstratie ging, laat ik voor nu buiten beschouwing. Als wij zo tekeer waren gegaan, de keren dat ons het demonstreren onmogelijk werd gemaakt, ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom het niet goed gaat met de Socialistische Partij
25 januari 2021
Veel SP-activisten hebben het gevoel dat de huidige oriëntatie van de partij hen isoleert van de sociale bewegingen. Hier is vooral sprake van met betrekking tot mobilisaties rond racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
De slavenopstand in de Nederlandse kolonie Berbice
24 januari 2021
Berbice? Slechts weinigen zullen wel eens hebben gehoord van deze kleine Nederlandse kolonie, ten westen van Suriname. Als de opstand was geslaagd dan zou dat ongetwijfeld anders zijn geweest. En het ... (klik hier om verder te lezen)
Dat zijn wel veel rotte appels op den duur
22 januari 2021
Brussels parlementslid voor one.brussels, Els Rochette, roept minister-president Rudi Vervoort op om in samenwerking met de zes politiezones en de 19 burgemeesters een externe audit naar racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme op de werkvloer
22 januari 2021
Meer dan een derde van de 305 ondervraagde vertrouwenspersonen kreeg afgelopen jaar meldingen van racisme op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws samen met de Landelijke Vereniging ... (klik hier om verder te lezen)
Oordeel van Autoriteit Persoonsgegevens en het OM is incompleet
21 januari 2021
Waarschijnlijk, maar dat moet nog juridisch verder onderzocht worden, is er daarom ook sprake van discriminatie op ras. Los van de juridische vraag of er sprake is van rassendiscriminatie, hopen ... (klik hier om verder te lezen)
Angst, haat, manipulatie en de data-goudmijn
21 januari 2021
In een promotiefilm presenteert Cambridge Analytica de case van de Trinidad and Tobago-campagne. We ontdekken hoe 'het team' in 2010 een op groepsgevoel en coolheid gebaseerde 'Do ... (klik hier om verder te lezen)
Oproep aan de overheid: pas de risicoprofielen aan
19 januari 2021
Op vrijdag 15 januari 2021 is het kabinet Rutte III gevallen over de 'toeslagenaffaire'. Dit gebeurde nadat de Tweede Kamer een onderzoek publiceerde over wat er allemaal verkeerd ging ... (klik hier om verder te lezen)
Afrikaanse jongeren willen af van koloniale munt
18 januari 2021
Verschillende leiders van onafhankelijk geworden Afrikaanse landen die zich in het verleden uit de CFA wilden terugtrekken, kregen te maken met aanslagen of staatsgrepen. Vaak wordt verwezen naar ... (klik hier om verder te lezen)
Een systeem van verstikking
17 januari 2021
Eenmaal het slachtoffer ontmenselijkt, kunnen de politie en het parket nog een stap verder gaan. De slachtoffers worden daders en de politie die voor hun dood verantwoordelijk zijn, wentelen zich in ... (klik hier om verder te lezen)
17 januari 1961: Patrice Lumumba, 60 jaar geleden vermoord, meer dan ooit springlevend
15 januari 2021
De impact van die moord kan niet genoeg benadrukt worden. De boodschap aan alle pas onafhankelijk geworden of naar onafhankelijkheid strevende Afrikaanse landen was duidelijk. Dit staat u te wachten ... (klik hier om verder te lezen)
Nederlandse regering-Rutte III neemt ontslag na schandaal over racistische klopjacht omfloerst gekend als
15 januari 2021
In de "toeslagenaffaire" schrapten hoge ambtenaren zonder reden de premies voor kinderopvang van 26.000 gezinnen met een migratieachtergrond. Deze duizenden gezinnen werden onterecht gedwongen om ... (klik hier om verder te lezen)
Kritische berichtgeving versus fake news: stierf Ibrahima voor de zonden van de media?
14 januari 2021
Stadsmeubilair vernietigen uit onbegrip en woede is erger dan iemand vermoorden, dat is de boodschap die er elke dag wordt ingeramd. Een agente die zwaargewond geraakt tijdens de uitoefening van haar ... (klik hier om verder te lezen)
Ibrahima stierf in politiekantoor: onderzoek tegen agenten geopend voor onvrijwillige doodslag
13 januari 2021
Eerder besloot het parket betrokken politieagenten niet te vervolgen. De 19-jarige Adil kwam in april vorig jaar om het leven toen agenten hem aanreden op een scooter. Ook in de zaak rond de ... (klik hier om verder te lezen)
Platform Praktijktesten Nu wijst Antwerps stadsbestuur op wettelijke plicht: Stad moet een gerechtelijk onderzoek starten naar discriminatie op de huurmarkt.
10 januari 2021
Op 8 december werden de resultaten bekend gemaakt van een academische praktijktest op de Antwerpse huurmarkt. Het onderzoek vond plaats tussen oktober 2019 en oktober 2020. In die periode werden ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
All yall high profile black celebs die hun mond houden over het racisme van Zwarte Piet, yall fake.
Ronnie Flex
Nederlands rapper, zanger en producer
.
.

Zwarte Piet is een racistisch icoon uit een racistische tijd
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.
Zwarte Piet die zwart ziet omdat hij door de schoorsteen komt? Waarom heeft hij dan dikke lippen, kroeshaar, gouden oorbellen en van die kleren? Ik kon niet vatten dat mijn dierbaren het niet zagen.
Bodé Owa
Belgische acteur, danser, muzikant en regisseur van Nigeriaanse afkomst
.